IBM T42 hladnjak

poruka: 5
|
čitano: 3.789
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
IBM T42 hladnjak

Bok!

Problem je sljedeći:

Laptop je IBM T42 (2373 TG7), kod podizanja Windowsa na zaslonu se pojavila obavijest: Fan Error, nakon toga se laptop automatski ugasio, koliko sam uspio provjeriti bez otvaranja laptopa, jasno i logično je da s ventilatorom nešto ne valja i da ne vrti. Sad bi mi trebala pomoć jer ne znam koji mu hladnjak odgovara, dali mu pašu ventilatori od T4X ili druge serije?

Hvala, pozdrav!

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2011 16:09 (Astra OPC).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
IBM T42 hladnjak

Ako nekome zatreba...

Naziv ventilatora:

TOSHIBA

Home Technology Corporation

DC Brushless

MCF-207AM05

DC5V 0.4A

Made in Japan

I usput, kupujem navedeni ventilator, ispravni...

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2011 20:04 (Astra OPC).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
IBM T42 hladnjak

Nije mi vrag dao mira, uzeo sam ventilator u ruke, uklonio sam staru spužvicu, očistio sam ga alkoholom, podmazao WD-om napravio test i radi, nakon toga sam stavio brtvenu samoljepljivu traku na mjesta gdje je bila spužvica, stavio silikonsku pastu, silver, termovodljivu, sve sam fiksirao, provjeravao dali pasta drži i za sad sve OK, temperaturu je u stanju normale oko 40-45 stupnjeva, no mislim da je ipak ventilator "otišao", sjećam se da je prije znalo sve fijukat, okretaju su mu se smanjili, ili mu se korištenjem WD-a smanjila buka...{#}no ok, morao je i njemu doći kraj. A dok ne stigne drugi ovaj će dobro odraditi svoj posao.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: IBM T42 hladnjak
Astra OPC kaže...

Nije mi vrag dao mira, uzeo sam ventilator u ruke, uklonio sam staru spužvicu, očistio sam ga alkoholom, podmazao WD-om napravio test i radi, nakon toga sam stavio brtvenu samoljepljivu traku na mjesta gdje je bila spužvica, stavio silikonsku pastu, silver, termovodljivu, sve sam fiksirao, provjeravao dali pasta drži i za sad sve OK, temperaturu je u stanju normale oko 40-45 stupnjeva, no mislim da je ipak ventilator "otišao", sjećam se da je prije znalo sve fijukat, okretaju su mu se smanjili, ili mu se korištenjem WD-a smanjila buka...{#}no ok, morao je i njemu doći kraj. A dok ne stigne drugi ovaj će dobro odraditi svoj posao.

WD-40 ne služi za podmazivanje,nego čišćenje i rastvaranje hrđe(npr.na starim vijcima).Ima u sebi i malo maziva ali jako malo,tako da to što prije sredi...

15 godina
neaktivan
IBM T42 hladnjak

Znam čemu služi WD, no drugo rješenje nije postojalo, hladnjak je pričvršćen na bakrenu pločicu čvrstim nerastavljivim spojem, zatučenim spojnicama koje bih mogao izbiti jedino pomoću bušilice, tako da ništa drugo nisam mogao učiniti, našpricao sam ga WD-om koliko sam mislio da je potrebno, a sad koliko će to privremeno rješenje trajati zaista neznam. Popravljao sam već dosta ventilatora, nebi mi vjerovali ali ulje za podmazivnje lanaca (Lancol) kod motorne pile pokazao se dosta kvalitetnim i pouzdanim, iako baš i nije preporučljiv za takvu vrstu uporabe, no evo kod mene već vrti godinu dana!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice