Hladnjak na grafičkoj pomoć !

poruka: 3
|
čitano: 2.351
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Hladnjak na grafičkoj pomoć !

molio bih ako mi itko može pomoći prije nego što napravim sr..nje.Naime imam grafičku Ati 5750 XFX one slot cooler.Grafička u radu se grije i do 86 c a buka i da nekažem te sam nabavio novi Cooler na njuškalu koji izgleda jako obećavajuće a usto i nije skup(K91 www.pccooler.cn),fizički odgovara. no ima samo 3 pinski i molex konektor za napajanje.

E sad pitanje da li je moguće da spojim taj ventilator na grafičku gdje se spajao orginalni ventilator koji ima samo 2 pina tj. da zalotam na onaj mali konektor(znači crvenu i crnu žicu).Nisam siguran da li može grafička na taj konektor isporučiti 12vdc 0.15A +-0.002A koliko traži novi hladnjak.To bi mi bilo super jer bih mogao u programu MSI afterburner podešavati ventilator kako mi odgovara.

Pozdrav iz BJ.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: Hladnjak na grafičkoj pomoć !
Mcfly323 kaže...

molio bih ako mi itko može pomoći prije nego što napravim sr..nje.Naime imam grafičku Ati 5750 XFX one slot cooler.Grafička u radu se grije i do 86 c a buka i da nekažem te sam nabavio novi Cooler na njuškalu koji izgleda jako obećavajuće a usto i nije skup(K91 www.pccooler.cn),fizički odgovara. no ima samo 3 pinski i molex konektor za napajanje.

E sad pitanje da li je moguće da spojim taj ventilator na grafičku gdje se spajao orginalni ventilator koji ima samo 2 pina tj. da zalotam na onaj mali konektor(znači crvenu i crnu žicu).Nisam siguran da li može grafička na taj konektor isporučiti 12vdc 0.15A +-0.002A koliko traži novi hladnjak.To bi mi bilo super jer bih mogao u programu MSI afterburner podešavati ventilator kako mi odgovara.

Pozdrav iz BJ.

Radije nemoj ništa lemiti po grafulji ... spoji vent normalno i uzmi si potenciometar za kontrolu. U Linksu imaš Zalmanov Fanmate2 za 29kn. Jednostavan je i ima dovoljno dug kabel da ga staviš van kućišta i jednostavno kontroliraš brzinu vrtnje.

13 godina
neaktivan
Re: Hladnjak na grafičkoj pomoć !

Koliko ja znam 0,15 A nije puno struje za taj ventilator.Ventilatori sa dvopinskim konektorima za grafičke kartice u prosjeku traže 0,18-0,22 A struje za pokretanje.Najmanji ventilator koji sam vidio na grafičkoj kartici od 3,6 cm je imao oznaku od 0,10 A ali tako slab ventilator sigurno nije nikada bio na tvojoj grafičkoj kartici.Pogledaj na starome da li ima neka oznaka pa usporedi (0,22A=2,64W a 0,28A=3,36w) To možeš sigurno prikopčati na grafičku ali nemoj ništa lemiti na njoj.Skini sa starog ventilatora konektor zajedno sa žicom,kupi jedan ženski molex konektor zalemiš ga na drugi kraj žice i od toga napraviš adapter pa se igraj.Pazi samo na polove da krivo ne okreneš i to je to,ne može se ništa dogoditi.Istina je , bolje da je ventilator spojen na matičnu ili direktno na napajanje jer manje opterećuješ karticu.Ventilatori najviše struje trebaju u trenutku pokretanja.To je izričito kod jeftinijih ventilatora sa kliznim ležajem kojima je najveća mana znatno trenje kod pokretanja i vrlo malih brzina i dok su novi zahtijevaju urađivanje.Kod ventilatora sa hidrodinamičkim ležajem se uslijed rotacije i povećanja broja okretaja stvara uljni film u ležaju koji u potpunosti razdvaja osovinu od blazinice.U takvom radu se hidrodinamični ležajevi ventilatora praktički ne troše osim na početku rada kada se klizne površine dodiruju pa im ne treba velika struja.Ako ga spojiš na matičnu ploču sa 3-pinskim kablom ne možeš regulirati broj okretaja bez potenciometra (fan controlera).Možeš samo vidjeti broj okretaja u BIOS-u.Jedino ga možeš regulirati preko programa SpeedFan koji skineš sa neta.{#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice