HDD problem

poruka: 8
|
čitano: 3.020
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
HDD problem

Eo ovako... 

Prije jedno mjesec - dva komp mi se samo odjednom zamrzne i morao samga resetirat.. kad se pali pise "A disck read error occured"... i odnjeo sam komp u servis i oni rekli da je problem do windowsa.. i install su nove ( Win XP SP 3 ) i nakon dva dana opet isto... Nakon toga kupio sam novi HDD od 300gb i instaliro opet win xp sp 3 i sve je fino radilo do neki dan. 

Igro sam LoLa i zvuk se poceo ponavljat .. htio sam izac ( alt + tab ) tj. spustit.. i pojavio mi se BSOD..i neke cudne kockice po ekranu resetiram komp i opet "A disck read error occured." I ne mogu ga drugacije upalit nego moram ugasit napajanje pa opet upalit i tek onda mi podigne windowse.. Sumnjam da je problem u HDDuu jer je novi.., al opet moze bit..

Ne znam jel mi moze stvarno bit do windowsa? ili mozda graficke?.. i da isto sam prije par mjeseci zamjenio napajanje.. ( ne znam jel to bitno, al eto )

Proc: AMD Athlon LE-1600 single core 2,21ghz

RAM 2gb

Graficka: ATI Radeon HD 2600 Pro 

HDD 300gb

Citao sam druge teme o ovom no medjutim nisu mi pomogle..

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.4.2013 18:03 (The Unseen).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: HDD problem

uzrok problema treba otkriti i otkloniti, npr loš kabel, pregrijavanje MBO-chipset-kontroler, napajanje.. pa sve do RAMa-CPU-VGA može izazvati npr smrzavanje-BSOD koje može zbrljaviti (inače ispravan) HDD. S druge strane, svaka komponenta se može bilo kad pokvariti, pa tako i novi disk. Tako da nema odgovora što bi trebao provjeriti, moraš provjeriti sve... ili ovisiš (ne)sreći kad se nešto desi.

Pošto su na disku svi podatci-programi, ako imaš nešto važnog, backupiraj, jer se na PCu stvari u jednakim uviejtima jednako ponašaju (determinizam), pa se može predvidjeti da ćeš uskoro opet imati problem 'read error', samo je pitanje dali je fatalan.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

A nis.. imam garanciju jos.. pa cu ga odnjet .. htio sam prvo cut vase misljenje o problemu pa onda .. 

17 godina
The Unseen kaže...

A nis.. imam garanciju jos.. pa cu ga odnjet ....

garancija služi upravo takvim stvarima. .. ali, prije reklamiranja treba provjeriti-testirati HDD, jer on može biti ispravan. Svaki proizvođač ima svoje diag-alate (besplatno) ali je praktičnije nabaviti Hiren (i sl.) CD s potrebnim. Rezultat testa će ti dati odgovor dali reklamirati ili ne.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
HDD problem

Ma nacu nesto pa cu testirat prije nego sto ga odnesem .. inace hvala na odgovoru :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.4.2013 14:00 (The Unseen).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ispricavam se za DP..

Skeniro sam HDD sa HD Tune i doso je do 23 GB ( od 250 ) ostecenje je 5% i oko 140 errora.. msm da mi je to dovoljno.. odnjet cu komp na servis i zamjenit hard.

No sto ako mi se to opet dogodi? Mislim kako sam uopce dobio te errore na hardu? Jel to od virusa mozda? Sumnjam da ih imam jel skeniro sam komp sa KIS 2013 i nije nis naso..

16 godina
neaktivan
The Unseen kaže...

Ispricavam se za DP..

Skeniro sam HDD sa HD Tune i doso je do 23 GB ( od 250 ) ostecenje je 5% i oko 140 errora.. msm da mi je to dovoljno.. odnjet cu komp na servis i zamjenit hard.

No sto ako mi se to opet dogodi? Mislim kako sam uopce dobio te errore na hardu? Jel to od virusa mozda? Sumnjam da ih imam jel skeniro sam komp sa KIS 2013 i nije nis naso..

kao što je i ihush gore rekao, može biti svašta. Virus ne bih uzeo u obzir.

Može biti temperatura, greška u disk kontroleru, kabelu, novom disku itd. Ispravnost spojenog kabela i temperature u radu diska možeš sam provjeriti, ali na žalost nisam siguran da postoji neki dobar test kojim bi sam mogao provjeriti ispravnost rada kontrolera.

S druge strane, možda si stvarno baksuz i potrefilo ti se da si dobio loš novi disk, desilo se i meni dva puta. S obzirom da je pod garancijom, zamijeni za novi i pričekaj da li će se ponovo desiti slična greška. Ako se desi, traži uzrok negdje drugdje, ako ne onda uživaj :)

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend ----- | -----
13 godina
neaktivan
Zura kaže...
The Unseen kaže...

Ispricavam se za DP..

kao što je i ihush gore rekao, može biti svašta. Virus ne bih uzeo u obzir.

Može biti temperatura, greška u disk kontroleru, kabelu, novom disku itd. Ispravnost spojenog kabela i temperature u radu diska možeš sam provjeriti, ali na žalost nisam siguran da postoji neki dobar test kojim bi sam mogao provjeriti ispravnost rada kontrolera.

S druge strane, možda si stvarno baksuz i potrefilo ti se da si dobio loš novi disk, desilo se i meni dva puta. S obzirom da je pod garancijom, zamijeni za novi i pričekaj da li će se ponovo desiti slična greška. Ako se desi, traži uzrok negdje drugdje, ako ne onda uživaj :)

A ne znam ja to provjeravat ja sam glup za to xd.. nea veze odnjet cu ga na servis onda.. hvala na odgovorima :D

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice