Hardware monitor-error

poruka: 8
|
čitano: 3.308
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Hardware monitor-error

Ako moze mala pomoc..ovakva je situacija
prilikom paljenja kompjutera pojavljuje mi se na monitoru na pocetnom prozoru ovaj text "Hardwer monitor found an error. Enter power setup menu for more details",a onda kada udem u Bios/Power/Hardware monitor ovo pise  : MB temperarure 26 C/78.5 F ; CPU temperature 77.5 C/171.5 F-dok je CPU temperature ispisano crvenim slovima.

Kad restartujem kompjuter onda pola minute se nista ne desava,monitor se iskljuci a tek onda se monitor ukljuci i pali se.

Ja mislim,al nisam siguran, da ovo utice na sam rad procesora,da ga usporaje...jer dosad sam 2-3 puta obarao sistem nije se nista promijenilo a za 2-3 sedmice procesor uvijek uspori tako ga zna da zastopa kada ulazi npr. u word.

have a nice day
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Hardware monitor-error
bon_cooper kaže...

CPU temperature 77.5 C/171.5 F-dok je CPU temperature ispisano crvenim slovima.

Procesor ti se pregrijava to je razlog. Zamjena paste, čišćenje hladnjaka bi trebalo pomoći.

14 godina
neaktivan
Hardware monitor-error

danas sam od druga dobio prijedlog kako bi se ovo moglo da rijesi...nezz hocul moc da objasnim al uglavnom ide ovako...sa maticne ploce samo sam iskljucio i ukljucio neki prekidac (zaboravio sam da pogledam odakle ide al znam da je bio najmanji {#}) i onda sam pogledao u BIOS i temperatura je se vratila na granicu izmedu "normalne" i temperature u "crvenoj zoni",stalno je isla tamo-vamo i kompjuter vise ne steka...al ipak cu da poslusam ovaj savjet i da zamjenim pastu i da ocistim hladnjak jer je ovo vjerovatno neko privremeno rjesenje

nadam se da je neko ovo skontao {#}

have a nice day
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Možda si napravi CMOS, resetirao BIOS na tvorničke postavke.

To bi utjecalo na temperaturu jedinu ako si clockao procesor pa si s CMOS spustio takt procesora.

16 godina
neaktivan
bon_cooper kaže...

kompjuter vise ne steka...al ipak cu da poslusam ovaj savjet i da zamjenim pastu i da ocistim hladnjak jer je ovo vjerovatno neko privremeno rjesenje

Pogledaj sad kakve su temperature, skini hwmonitor:

http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

14 godina
neaktivan
Hardware monitor-error

evo skino sam program i ove su temperature

have a nice day
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan