Hard otišo ? (molim brzi odgovor)

poruka: 13
|
čitano: 5.757
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran

frend mi je donio laptop na kojem se prilikom loadiranja windowsa prikaže plavi ekran sa porukom   "UNMOUNTABLE BOOT VOLUME".

frend također priznaje da je malo žešće lupio laptop na predjelu gdje je hard, i da je problem nastao na prvom sljedećem paljenju.

pokušao sam staviti nove windowse, ali nakon prvotnog dijela bootanja CD-a (nakon prvog restarta),   load windowsa opet počinje i onda opet isti problem...   btw i prilikom pokušaja instalacije, instaler je rekao da nešto nije u redu sa C particijom...   iako uspješno ju je formatirao.

ima li spasa ovome ili se mora kupovati novi hard ?         radi li se o mehaničkom oštećenju ili su virusi u pitanju (za koje pouzdano znam da ih je bio prepun)   ?

hvala.

Hedonism Is My LifeStyle

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

otvori lap i pogledaj kabel da se nije spoj pomaka od hdd i reci frendu da drugi put lupne glavom od zid pa onda po lapu nek lupa

I Jadantisi
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
protjeran

ne bih se baš usuđivao otvarat tuđi laptop...     a i neda mi se

Hedonism Is My LifeStyle

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Hard otišo ? (molim brzi odgovor)
giga kaže...

otvori lap i pogledaj kabel da se nije spoj pomaka od hdd i reci frendu da drugi put lupne glavom od zid pa onda po lapu nek lupa

Tako je....Onda neka laptop barem odnese kod nekog majstora,jer tak je i meni bilo,neki kabel se pomako....Al nisam siguran da je bilo te poruke.

Punk's not dead!!!!
17 godina
protjeran

ma nije to problem nemožeš ga uništit više negoli ga je lega  več uništija 10 šarafa i skinite plastiku pa bacite pogled možda je udarac bija toliko jak da je i matična napukla

iman baš jedan primjerak u garaži koji je letija s radnog stola ali je tako nezgodno ljosnija na pod da mu je napukla matična i to je kraj jer je popravak neisplativ ali ja san ga ostavija sa strane u slučaju da dođe isti koji neradi pa čemo od dva složit jednog

I Jadantisi
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran

uspio sam nekako stavit windowse...

izgleda da radi, zasad.

Hedonism Is My LifeStyle

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo da ne otvaram novu temu cu ovdje pitati..slican problem.

Da sad nepisem preopsirno..http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/resetiranje-racunala-bsod/41138.aspx

Uglavnom majstor je rekao sestri da je hard pokvaren, al vrag mi nije dao mira pa sam ga isao spojit na svoj komp, umjesto svog harda.

Prilikom paljenja pise "Error loading operating system".

Slozim u BIOSU da boota sa CD-a, i stavim Vistin ili XP-ov, ali nikada ne dodje do toga postupka nego dolje opet pise "Error loading operating system".

Sad bas se ne kuzim prepreprevise u kompove, ali ponesto i znam tako da nije problem rastaviti komp ili izvesti neku operaciju na njemu.

U kompu imam kablove samo za jedan hard disk tako da nemogu upaliti windows sa svojim, pa da mi ovaj bude recimo za igrice.

Kako da rijesim problem?

Molim da sto prije odgovorite !

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
lg-viewty kaže...

Da sad nepisem preopsirno..http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/resetiranje-racunala-bsod/41138.aspx

Uglavnom majstor je rekao sestri da je hard pokvaren, al vrag mi nije dao mira pa sam ga isao spojit na svoj komp, umjesto svog harda.

Slozim u BIOSU da boota sa CD-a, i stavim Vistin ili XP-ov, ali nikada ne dodje do toga postupka nego dolje opet pise "Error loading operating system".

Sad bas se ne kuzim prepreprevise u kompove, ali ponesto i znam tako da nije problem rastaviti komp ili izvesti neku operaciju na njemu.

U kompu imam kablove samo za jedan hard disk tako da nemogu upaliti windows sa svojim, pa da mi ovaj bude recimo za igrice.

Kako da rijesim problem?

trebalo bi ti kod boota pisati: Press any key to boot from CD

16 godina
neaktivan
Diablo86 kaže...
lg-viewty kaže...

Kako da rijesim problem?

trebalo bi ti kod boota pisati: Press any key to boot from CD

Nazalost nepise, htio bih da disk radi..

17 godina
protjeran

novost :     isprobao sam Complete system scan sa antivirusom i   disk jednostavno stane na nekom fajlu, i ne može dalje...       čuje se onako svakih 5 sekundi kao da pokušava očitat al ne ide..

to je vjerojatno znak da ima neki kvar na disku ?

Hedonism Is My LifeStyle

0 0 hvala 0
18 godina
l)oolvl kaže...

novost :     isprobao sam Complete system scan sa antivirusom i   disk jednostavno stane na nekom fajlu, i ne može dalje...       čuje se onako svakih 5 sekundi kao da pokušava očitat al ne ide..

to je vjerojatno znak da ima neki kvar na disku ?

ODi na My Computer desnim klikom pa menage.

Zatim nadji disk managment i scaniraj ga za bad sectore.

Ako nadje Bad Sectore, disk je poceo rikavat i nece jos dugo.

Edit: Zapravo odi desnim klikom na hard disk u windowsima, pa properties, pa tools pa onda scan disk for errors i stavi kvacicu scan for bad sectors.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.1.2010 18:27 (Psiho246).
17 godina
protjeran

update :

pokušao sam naći bad sectore, i stigao je do Phase 4...     zatim je stao negdje na trećini, i onda se zbloko i samo je pogasio sve servise,   na ekranu se vidi samo desktop background, ništa drugo; nakon nekog vremena se upali screensaver, ali ne mogu ništa raditi osim pomicati mišem po pozadini.   isto se događalo i kad je duže vrijeme pokušavao full system scan od antivirusa.

je li ovo definitivna potvrda da se može stavljat novi hard disk ?

Hedonism Is My LifeStyle

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pa vjerojatno, sumnjam da ti se isplati popravljat, ja sutra idem po novi

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice