H100 neispravan opet?

poruka: 31
|
čitano: 3.158
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
H100 neispravan opet?

Eto da podijelim svoji problem. Prvi h100 je imao problema sa potenciometrom, te je krepao. Na reklamaciji sam dobio novog novcatog, sredinom 6 mjeseca , stajao zapakiran dok nije doslo kuciste, nazalost posto je bilo komplikacija kuciste je stiglo tek jucer. Eto ja sav veseo to slozim sve , montiram h100 isto kao i prvi put kad ono paf, idle temperatura 70-80c. Mislio sam da sam malo paste stavio, mozda previse, mozda krivo montirao... uglavnom jeli moguce da je neispravan.  jer s true-om 120 su mi tempe 30 - 35c idle...  Zadnje sta mi se da je odlazit ponovo u adm , koji mi nije pretjerano blizu, da me otkantaju i vele da je sve uredu s njim.... Ima netko neki savjet? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
H100 neispravan opet?

Pomnom analizom, uocio sam da je jedan sarafic doslovno virio van bloka. Vrlo vjerojatno mi blok nije sjedao kako spada... Javim se oko podneva kad pastu kupim :) Nadam se da ce sve ok bit :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: H100 neispravan opet?

zadnje sto bi trebalo bit s vodom je 75 u idleu..

gl

14 godina
neaktivan
H100 neispravan opet?

Eto neznam, nista se nije poboljsalo ... mislim da je ili banana u proizvodnji pa ne "sjeda" kako spada... nemam ideja vise..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

pa jel ti taj seraf viri van malo? si probao malo zategnut? (neznam kolko je pametno to jer ako ostanu vidljivi tragovi da si nesto prcko nece ti garu priznat)...ja bi to odnio na servis opet i trazio da mi zamjene..ili vrate pare ako moze i kupit noctua-u

14 godina
neaktivan
KrpaZG kaže...

Ma tako cu vjerojatno i napraviti... Prije toga cu sutra na socketu 775 probat h100, da vidim jer ako ce sve na 775 bit onda grijesim negdje, a nadam se da ne grijesim.

14 godina
mislavgray kaže...
KrpaZG kaže...

Ma tako cu vjerojatno i napraviti... Prije toga cu sutra na socketu 775 probat h100, da vidim jer ako ce sve na 775 bit onda grijesim negdje, a nadam se da ne grijesim.

pa ak ti viri taj seraf onda sigurno je u tom problem...ta serija ima gro problema....noctua je noctua. kvaliteta. odi na to.

14 godina
neaktivan
H100 neispravan opet?

0 0 hvala 0
17 godina
Arienos kaže...

koji ce mu vrag artic freezer kad ima ultru 120 koje je po meni još danas top hladnjak cak bi se usudio reci i bolji od mugena 3..

mislavgray isto tako ne vidim razlog ici iz ultre na dh14.. stvarno moraš biti malo udrit da to napraviš :( - vidio sam da si to spomenuo u nekoj temi

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.7.2012 12:23 (toxic).
14 godina

nema boljeg zracnog hladnjaka od noctua-e

14 godina
neaktivan
toxic kaže...

Imam true 120, istina. Koristim ga sad dok ne skuzim sta je ovom h100, posto bojle da radi u idlu 35 c nego 80 , jelda :).... true mi je malo bannaa jer nemam 2011 mount, pa mi je komp polegnut i true prislonjen na proc..

14 godina
mislavgray kaže...
toxic kaže...

Imam true 120, istina. Koristim ga sad dok ne skuzim sta je ovom h100, posto bojle da radi u idlu 35 c nego 80 , jelda :).... true mi je malo bannaa jer nemam 2011 mount, pa mi je komp polegnut i true prislonjen na proc..

??? cek cek...jesi ti upravo reko da nisi pricvrstio hladnjak na proc? nego ga samo stavio gore i dok ti je komp polozen na stranu...? 

14 godina
neaktivan
KrpaZG kaže...

Da, nevidim u cem je problem. Stavio sam pastu. Znam da to nije pametno, al eto...

14 godina

nisam znao da je to opce moguce...no dobro...snaso si se :)

17 godina
KrpaZG kaže...

nema boljeg zracnog hladnjaka od noctua-e

ma jel si siguran u ovo??

btw evo ti nešto bolje od noctue

http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/thermalright-silver-arrow-sb-e.html

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.7.2012 12:47 (toxic).
14 godina

jesam. ja pricam o onome sto ima za kupit... a tog nema

http://forum.links.hr/viewtopic.php?t=17361&sid=02f77e2cb94d75c6743973f9618cf4ac

14 godina
neaktivan
toxic kaže...

razlika stupanj - dva. Imao sam ga, ali svejedno bi na nh d14 isao da mogu birat.. danas navecer kad se s betmena vratim imam posla s ovim h100...

17 godina
KrpaZG kaže...

jesam. ja pricam o onome sto ima za kupit... a tog nema

http://forum.links.hr/viewtopic.php?t=17361&sid=02f77e2cb94d75c6743973f9618cf4ac

cooler preko ebeya kupti nemre se sam tak ošteti razbit, cak isplativije nego kod nas.. ja cu tako kada cu uzimat nex gen pc.. 

14 godina
neaktivan
H100 neispravan opet?

Nije Noctua najbolji hladnjak ali je nekako "najzaokruzeniji". Jer ima gotovo sve: kvalitetne ventove, vrhunski obraden heatsink, jako dobre performanse, necujan rad, 6 godina garancije, dobije se najbolja termalna pasta itd.

@Mislav- ja ne bih tako taj True drzao, htio sam ti reci da vratis stock cooler ali onda sam se sjetio  {#}

clock2much

1 0 hvala 0
17 godina
mislavgray kaže...
toxic kaže...

razlika stupanj - dva. Imao sam ga, ali svejedno bi na nh d14 isao da mogu birat.. danas navecer kad se s betmena vratim imam posla s ovim h100...

ja nebi, nadi za tu ultri što ti treba, najjeftinije ces proci.. naravno ako vec ne slozis ovo vodeno.

ja bjezim od vodenog, zadnji kojeg sam imao je bilo zalmanovo vodeno i kad sam lijepo spavao cujem ja neko kapanje, kad ono plovak procurio u to vrijeme sam nabavio novi i7 920 i kombinaciji sa hx650 i gtx295..  reko hebeš ti tišinu i sve.. prodo i kupio cm v10 :)

14 godina
neaktivan
mate960 kaže...

Haha ... a nije pametno.. Mogu ja uvijek silver arrow trazit nazad od frenda.. al nema bracketa za 2011... a rade bi uzeo noviji silver arrow SE, samo kako je toxic rekao nema ih kod nas, links imao neko vrijeme, pa oslo.

17 godina
mate960 kaže...

Nije Noctua najbolji hladnjak ali je nekako "najzaokruzeniji". Jer ima gotovo sve: kvalitetne ventove, vrhunski obraden heatsink, jako dobre performanse, necujan rad, 6 godina garancije, dobije se najbolja termalna pasta itd.

@Mislav- ja ne bih tako taj True drzao, htio sam ti reci da vratis stock cooler ali onda sam se sjetio  {#}

Baš me zanima na šta daju 6 godine garancije, jer cpu hladnja je gotovo nemoguće da se sam pokvari sve što ces napraviti ce biti mehanicko ostecenje nije ni cudo da su dali 6 godina garancije... Možda ventovi ako odu ali to je prava rijetkost isto ja imam neki redlight xilence vec 7 godina i ko bi reko radi i ledica na njemu a on hladi odlicno i tiho :)

14 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ali stari moj to nemre proc na rma , ispravan hladnjak 100%

14 godina
neaktivan
H100 neispravan opet?

Ovako prvom montazom sam dobio 80 -85c , pa 40... pa opet 80, danas 60... neznam u cem je problem..

Jel se moze to na reklamaciju nosit... i opce neznam kak bi opisao problem... mislim recenicama kojima bi prihvatili reklamaciju xd

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odnesi i reci im da si probao 2334 puta ga maknut i opet namontirat (i daj im do znanja da to znas napravit a ne da zabriu da neznas hladnjak stavit) i reci da mislis da te taj seraf jebe da viri van i toe to...dat ce ti novi ili trazi lovu
17 godina
H100 neispravan opet?

Ja sa svojim imao problem sa potenciometrom, i opet dobio novi na reklamaciji i dobio isto go..., cekam dok malo sezona zavrsi pa da odmontiram i ponovno posaljem na servis u zamjenu za nesto drugo jer me doslo i zivaca i novaca

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
H100 neispravan opet?

Ma uzeo bi ja nes drugo u adm-u da oni imaju nes... Razmisljam o noctui nh d14 SE ili silver arrow se...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
H100 neispravan opet?

Javio se adm-u i jos jednom svaka cast i slava! Ponudili slat h100 na reklamaciju ponovo - fakat ne vjerujem , imaju moju naklonost dovijeka : D... Rekao sam sutra probat na poslu na 1156 i 775 platformi pa vidit jel isti problem i tada prisutan, pa im se javit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ma ja isto kupio u adm i opet dobio neispravni kao i ti, i. Naravno kontaktirao ih i rekli samo da posaljem, ali kako mi sezona nisam stigao raastaviti a niti nemam drugi cooler, tak da cu pricekati malo. Inace usluga im je odlicna i uvijek se moze s njima dogovoriti.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice