Pozdrav svima,
kao prvo novi sam ovdje pa se izvinjavam ako je bila tema ovog tipa a ja je nisam uspio pronaci pa sam otvorio novu.
Prije cca.pola godine sam kupio kompletan polovan komp sa specifikacijama:i7 4790K,16 GB RAM Kingston hyperX 1600MHz XMP,AMD R9 280X,maticna ASUS B88 PLUS,napajanje SHARKOON WPS600W i ostalo propratno koje ne moram ni navoditi.
Da skratim pricu..graficka r9 280x je cesto izbacivala iz gejma pa i iz benchmarka i nije mi se dalo ulagati vrijeme u graficku koja je svakako na izmaku snage s novijim igrama pa sam kupio takodje polovnu ZOTAC GTX 980 TI AMP!Extreme koja je takodje stara ali jos uvijek se nosi i s novijim igrama.Medjutim s tom grafickom imam isti problem,sumnjao sam u napajanje pa sam dosao do LC8850 III ARKANGEL 850Watt koje je i vise nego dovoljno da zadovolji graficku koja zahtjeva do 330w pod opterecenjem..isti problem.Graficka crasha nakon 20minuta u igri PUBG ili u bilo kojem benchmarku,jednostavno zaledi aplikaciju pojavom zelenog,zutog ili neke druge boje screenom i izbaci na desktop,cesto zna pisati da su driveri crashovali i slicno.Reinstalirao sam i windows,reinstalirao drivere graficke i opet isto.Jednostavno graficka je nestabilna a bez overclocka pa sam pomocu afterburnera pokusavao pronaci neku vrijednost underclockom koja joj odgovara i recimo da sam je uspio stabilizovati na power limit:80,gpu clock:-30,memory clock:-40,tako mi fkt radi kako treba al me nervira jer je mozda lagana stvar za rijesiti a nisam upucen.
Nakon toga i tako undervlotana mi u igrama pokazuje gpu clock 1396mHz sto je opet vise od default sposobnosti koja je 1355mHz.Otvarao sam i bios vrijednosti da bih se uvjerio da su na fabrickim postavkama i fkt jesu.Ne znam jel se neko od clanova foruma susretao s ovim problemom a svaka info ce mi dobro doci.
Hvala unaprijed