Frames per second!!! zaključana tema

poruka: 15
|
čitano: 2.118
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Frames per second!!!

Pozdrav svima,

Vracao sam se iz skole dns. sa svoj prijateljima i tad je zapocela prica kako 70FPS i 140FPS

su ista stvar kao da mi to ne mozemo primjetit, ja sam tvrdio drugacije kad imamo vise fps-a,

da cemo mi nekoga dok igramo npr. COD i sad neki lik ima 70fps a ja 140fps sto znaci kad bih ja

gledao u kantun (kut)  od necega i da on izleti bez obzira da je on iz kuta izletija ja cu njega prije

primjetiti jer imam 140fps-a nego on 70fps-a (PODRAZUMJEVA DA SMO ONO TESKI GAMERI I DA ZNAMO IGRAT COD OFC)

I SAD JA VAS PITAM JELI JE TO TOCNO STO SAM IM JA REKAO!!! I IMAJU LI ISTA (Hz) u vezi sa ovim.

I demand a answer.

1 140fps prije ce primjetiti
0 70fps prije ce primjetiti
16 ista stvar

0 10 hvala 0
13 godina
Frames per second!!!

{#}.

Posao oslobađa.
Moj PC  
9 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Frames per second!!!

teski gameri su samo oni preko 99kg {#}

Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Frames per second!!!

ITT: nerazumijevanje rada id3 enginea, koncepta mrežne igre (relacija igrač_1 <-> server <-> igrač_2) i ostalih vezanih tema (vsync, renderiranje grafike i dr.)

P.S. Jedan hint. Frames per second

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.10.2013 13:53 (Sum_of_all_fears).
18 godina
Frames per second!!!

Zbog načina na koji funkcionišu mrežne igre, čak će verovatno on videti tebe neki nemerljivi delić sekunde ranije:

• tvoj lik stoji i njegov računar zna gde si;
  • on se kreće i njegov računar javlja tvom njegovu poziciju;
  • on izađe pred tebe i vidi te;
  • njegov računar šalje tvom računaru njegovu najnoviju poziciju i ti njega tada vidiš.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Frames per second!!!

samo stiskam F5 i uzivam :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Frames per second!!!

Prebjesno! {#} Cim vas fiksaju u skolama?

Cure su lude kad se zaljubljuju u nas muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina

Sad ce krenuti rasprave:-) ; bolje je kad imas vise fps-a iako oko ne zamjecuje vise od 20 25 frejmsa. 

Ako vam pomognem bilo bi lijepo da stisnete Hvala!
17 godina
odjavljen
Ivan(4) kaže...

Zbog načina na koji funkcionišu mrežne igre, čak će verovatno on videti tebe neki nemerljivi delić sekunde ranije:

• njegov računar šalje tvom računaru njegovu najnoviju poziciju i ti njega tada vidiš.

To vrijedi za P2P igru (long time ago, preko serijskog kabela) kada nema servera. Danas je server u sredini i on javlja poziciju gdje je koji igrač i svu interakciju između njih. Tu je ping ključan jer informacija da si pucao može zakasniti u odnosu na upravo pristiglu informaciju na server da je drugi igrač pucao efektivno kasnije ali zbog manjeg pinga njegov hitac se računa kao pogodak prije toga.

FPSovi manje-više nemaju nikakve mjerljive veze sa time jer u čitavom lancu oko -> mozak -> ruka -> miš -> matična - > windowsi - > igra - > internet (LAN?) -> server ima puno mjesta za kašnjenje tako da tih 20 i manje MS ne znače baš ništa. Osim kod kretanja u id engineu gdje zbog buga nakon 333 FPSa igrač se ne čuje i može brže pucati.

Tamo gdje netcode ne pati od takve gluposti (ima veze sa načinom kako je id3 napravljen), FPSovi (pogotovo na 60+) ne znače apsolutno ništa.

P.S. Frekvencija osvježavanja monitora ima još manje veze. Veći Hz - manji tearing na višim FPSovima.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.10.2013 14:02 (Sum_of_all_fears).
17 godina
Frames per second!!!

Ako prijavim ovu temu kao "poruku dana" hoću dobiti karton? {#}

I da, bez obzira što vi njemu sad kažete, sutra će opet svojoj ekipi reći da je on bio u pravu...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
Ivan(4) kaže...

To vrijedi za P2P igru (long time ago, preko serijskog kabela) kada nema servera. Danas je server u sredini i on javlja poziciju gdje je koji igrač i svu interakciju između njih. Tu je ping ključan jer informacija da si pucao može zakasniti u odnosu na upravo pristiglu informaciju na server da je drugi igrač pucao efektivno kasnije ali zbog manjeg pinga njegov hitac se računa kao pogodak prije toga.

FPSovi manje-više nemaju nikakve mjerljive veze sa time jer u čitavom lancu oko -> mozak -> ruka -> miš -> matična - > windowsi - > igra - > internet (LAN?) -> server ima puno mjesta za kašnjenje tako da tih 20 i manje MS ne znače baš ništa. Osim kod kretanja u id engineu gdje zbog buga nakon 333 FPSa igrač se ne čuje i može brže pucati.

Tamo gdje netcode ne pati od takve gluposti (ima veze sa načinom kako je id3 napravljen), FPSovi (pogotovo na 60+) ne znače apsolutno ništa.

P.S. Frekvencija osvježavanja monitora ima još manje veze. Veći Hz - manji tearing na višim FPSovima.

THX, bar ti nisi bio ki ostali. As always have a nice day

17 godina
greeatzy kaže...
rooswelt1991 kaže...

Ako prijavim ovu temu kao "poruku dana" hoću dobiti karton? {#}

I da, bez obzira što vi njemu sad kažete, sutra će opet svojoj ekipi reći da je on bio u pravu...

first suck my balls, second vec sam rekao prijateljima, nisam ja ki ti pa da zivim u lazi.

Kultura je odraz inteligencije, tvoja je očigledno na razini "frendovih" FPS-ova...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Frames per second!!!

U moje doba osnovnoskolci su se igrali vani s loptom a ne se zamarali razlikama izmedu 70 i 140 FPS-a.

2 1 hvala 0
15 godina
Frames per second!!!

koji si sad ti klinac bezobrazan. Čovjek te s pravom "ismijava" jer to sa 140 i 70 fps je retardirano pitanje,sami izraz ti kaže sličica u SEKUNDI.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Frames per second!!!

Teško je danas biti pristojan. Lakše je vrijeđati nekoga, i "glumiti facu".

Volio bih takve sam na ulici sresti, ali na internetu to nema smisla.

To što znaš napisati par uvreda na forumu, ne čini te "facom", več primitivnom vrstom koju je netko greškom naučio koristiti tipkovnicu...

Moj PC  
3 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice