sa Hirens cd-om podigni sustav, odabereš mini xp opciju i kad se učita sa programima za rad sa hard diskovima pokušaš riješiti svoj problem, no ne znam zašto tolko komplicirati, ja sam do sada nekoliko externih hardova prebacio sa Fat na NTFS format na slijedeći način: nakon što priključiš externi na komp u windows exploreru desni klik na ikonu externog diska i odabereš format opciju, tu staviš na NTFS sustav i pokreneš format i to je to. nikakva zajebancija sa particijama i sličnim.
Formatiranje hard diska pomoc
- poruka: 34
- |
- čitano: 13.652
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
sa Hirens cd-om podigni sustav, odabereš mini xp opciju i kad se učita sa programima za rad sa hard diskovima pokušaš riješiti svoj problem, no ne znam zašto tolko komplicirati, ja sam do sada nekoliko externih hardova prebacio sa Fat na NTFS format na slijedeći način: nakon što priključiš externi na komp u windows exploreru desni klik na ikonu externog diska i odabereš format opciju, tu staviš na NTFS sustav i pokreneš format i to je to. nikakva zajebancija sa particijama i sličnim.
Daj pročitaj. Čovjek je ,zahvaljujući ''savjetima'' s neta ,nakon formatiranja ''dobil'' 29 ,umjesto 1862 GB. A pošto je u pitanju vanjski disk ,priključen preko usb-a ,ne zna/ne može preformatirati disk u svoju originalnu veličinu od 2 TB (1.83 TB formatiranog prostora).
A disk odbija poslušnost.
Na slijepo ,bez da vidimo stanje i znamo što si napravio ,teško (zapravo nikako). Najbolje bi bilo da ga sad pustiš na miru dok se ne vratiš u ''civilizaciju''.
Onda će nabolja opcija biti da: izvadiš disk iz kućišta ,priključiš ga direktno na PC (naravno ,na kantu ,na matičnu ploču) i napraviš format.
Ako to ne znaš ,najbolje je da to naprave stručni ljudi ,u servisu ,ili ,ako radiš u firmi koja ima svoju IT službu ,zamoliš ljude da ti oni to naprave.
Jel ovak se može samo dogoditi nešto još gore - da disk totalno otkaže.
Daj pročitaj. Čovjek je ,zahvaljujući ''savjetima'' s neta ,nakon formatiranja ''dobil'' 29 ,umjesto 1862 GB. A pošto je u pitanju vanjski disk ,priključen preko usb-a ,ne zna/ne može preformatirati disk u svoju originalnu veličinu od 2 TB (1.83 TB formatiranog prostora).
A disk odbija poslušnost.
a po čemu su bilo koji savjeti u ovom threadu bolji od onih koje je koristio da dovede externi hdd u ovo stanje? i pročitaj si sam thread, ja jesam prije nego što sam napisao prethodni post.
Dakle, Kizo je bio najbliži rješenju. Jedan prijatelj je disk dao svom prijatelju koji ga je nakon kraće obrade, baš kako je Kizo preporučio, otvorio. Spretno je ustanovio da su mali žuti izveli spačku sa onim exFat-om kako bi se očitavalo 2 TB, no nakon formatiranja disk je pokazao svoju pravu vrijednost koja se spominje u prethodnim pitanjima. Sve u svemu, ponosni sam vlasnik diska od 30 GB, koji na svu sreću nisam ništa platio, pa je moja bol podnošljiva. Hvala svima na pomoći i nadam se da ćete i dalje biti susretljivi prema onima od nas koji su betežni u ovim sferama. S poštovanjem.