Eto dok ste budni molio bih za savjet za kupnju povoljne matične, trenutno nisam baš u toku nedavno sam mijenjao grafu i HDD. Samo da napomenem da sam probao staviti prst na hladnjak proca i grijao se (valjda onda radi?) i HDD je vrtio a i USB daje struje (miš mi svijetli). Nadam se da je samo ploča rika.
Daj stani malo...Jesi siguran da već nisi drmnuo koju šljivu prije flešanja :)
Složi flash na floppy i odspoji sve druge uređaje sa ploče osim tog FDD-a pa onda pokušaj
Osim ako baš nisi imao sreće :(
e istu stvar sam imo jednom dosad sastavljo racunalo u firmi i na kraju idem flashat i zabezeknuo,maknuo i bateriju i sve klinac nist neradi,al to ti je 100%ploca jer sam odma stavo drugu i radi a ovu poslo u zagreb i ovi zamjenili odma,al to je slucajnost meni se 1put dogodilo i nikad vise
Ma nisam. Zato i je negdje zapelo. Probat ću sutra, imam 5 ili 6 FDD-a ali u garaži, pa ješ treba naći kablove a tamo je hladno i baš sam si natočio maxsuziju, neću se više tolko nervozirat jer sam već 2 puta išao na WC izgleda me fata nervoza želuca. Nije ploča vrijedna toga samo me uzdrmalo što još nikad ništa nisam spalio, a radio sam svašta još od prvog Comodorca 64 od prije rata pa do sada i eto jednom mora biti prvi put.
kupit novi čip od biosa ako je socketan (da se izvadit ručno), al je skupo to obično, košta ko cijela ploča sa isporukom jer nema za kupit kod nas i trebaš bios baš za tu ploču etc..etc.
e istu stvar sam imo jednom dosad sastavljo racunalo u firmi i na kraju idem flashat i zabezeknuo,maknuo i bateriju i sve klinac nist neradi,al to ti je 100%ploca jer sam odma stavo drugu i radi a ovu poslo u zagreb i ovi zamjenili odma,al to je slucajnost meni se 1put dogodilo i nikad vise
Nadji racun jer je 2 godine garancija,nece ti ovo sigruno radit ako ti sliku nedaje a vadio si bateriju nema pomoci
Bit će da je tako. Moram otvoriti novu temu da se raspitam koju ploču uzeti ako mi ova neprođe garanciju?
ja savaki put flesham iz windowsa i još nikad nisam imao problerma
Bit će da je tako. Moram otvoriti novu temu da se raspitam koju ploču uzeti ako mi ova neprođe garanciju?
a sto ne pogledas na e-bayu bios za taj model ploce?
gledao sam ja prije za onaj abitov model ip-35 pro i ploca je kostala oko 1000 kuna a bios sa dostavom oko 120 kuna....
Ma hebiga, nisam našao račun (za sada), ali sam kupio Gigabyte GA-M720-US3 i za sada sam jako zadovoljan. Piše da ima dual bios i da je AM2+/AM2 te AM3 ready i hyper transport 3.0 i DDR2 1200+. Ako je to to niko sretniji od mene. Imali su i 780G (sa grafičkim čipom za 590 kn) ali mi je ova 720D nekako sjela i koštala je 500 kn u Vemilu i nisam mogao odolit nego čim sam je uzeo u ruke pitao sam samo mogu li provući karticu na 6 mjeseci i tako za sada radi ko curica, valjda će tako i ostati. (Ja više ne flešam), a kad nađem račun od one 570SLI hebat ću joj majku.
ma nek si ti rijesio ova 57 je vec ostarila :)
pokoj joj duši. I nije bila tako loša u svoje vrijeme, ali što se tu može. Bitno je da se kartica može provući na 6 rata pa nek je mir u kući a i ja sretan što je rika samo ploča. Umro bih da je sve otišlo k vragu, a toliko ljubavi i love i truda uloženo u kantu. Eh da mi je dobiti na lotu. Prvo bi se našli svi mi iz sinoćnje ekipe na jednom mjestu i svakom bih kupio po jednu dobru kantu i LCD i laptop nek se nađe, a onda pijanka do zore.
pokoj joj duši. I nije bila tako loša u svoje vrijeme, ali što se tu može. Bitno je da se kartica može provući na 6 rata pa nek je mir u kući a i ja sretan što je rika samo ploča. Umro bih da je sve otišlo k vragu, a toliko ljubavi i love i truda uloženo u kantu. Eh da mi je dobiti na lotu. Prvo bi se našli svi mi iz sinoćnje ekipe na jednom mjestu i svakom bih kupio po jednu dobru kantu i LCD i laptop nek se nađe, a onda pijanka do zore.
Nema prijatelju bar dok se malo ne oporavim od ovog šoka, a poslije tko zna. Nikad neću reći nikad jer me već malo prolazi uja. Nisam puno platio ovu ploču, a i dosta je bolja od one stare tako da mi sada i nije toliko žao. Jučer sam bio ubediran, a danas je već puno bolje. Toliko ružno iskustvo nikom ne bih poželio i mogu ti reći da prvo što sam napravio: zamolio ćerku da mi posudi svoj komp da mogu na forum da se požalim ekipi i bilo mi je lakše, uz toliko potpore mi dođe da mi nije uopće žao što je jedna matična pala. Ma neka je, dao bih ja i puno više od hebenih 500 kn samo da mogu i da počastim cijelu ekipu sa foruma.
Znam kako ti je oni moment kad izgori, ne znaš bili sve razbija, plaka,
proklinja šta sam to uradia, je bilo je sličnih događaja, al dobro je
bar je pala nova matična i hvala Bogu da nije još šta izgorilo
Flesanje biosa se nikad ne radi iz windowsa,a hebiga ti si to naucio na tezi nacin

Ma dobro kažeš. Kad je zamračila, bio sam ljut i na sebe i na ploču ko ris. Htio sam ju izčupat i razbit sebi o glavu, ko me tjerao da izvlačim iz nje više nego li ona može dati, a da sam samo malo skromniji sve bi bilo OK. Samo onda ne bi bilo uzbudljivo. To hebeno klokanje i flešanje ko da mi je postao smisao života. Brže, više, jače, bolje i nikad kraja. A lijepo sam bio zadovoljan nekih par dana samo me neki vražičak u meni stalno kopkao a da malo probam klok, pa fleš, pa opet klok... nikad kraja dok me melo neohladi kao jučer, baš me zanima koliko ću izdržat na defaultnim postavkama. Ako ne dulje a onda bar dok ne otplatim ovu grešku, a poslije, tko zna. Možda budem stariji i pametniji?
fanspeed samo da te pitam jesi li mogao reklamirati tu Abitovu?
Legendo... ayd nadam se da će ti reklamacija uspjeti, pa da imaš ploču u rezervi.. jer znam po sebi... vrag neda mira.. klok po klok.. :)
Ma sad se manje sekiram. Evo malo prije sam digao sa 2,7 na 2,8 GHz i probao ugasit pa upalit komp i radi sve kao sat. Nije kao sa starom da moram clear biosa da bi upalila. Eto ova radi normalno, i temperatura je dignuta za samo 1 stupanj. Malo po malo ću ju dizat, jer bi mi ove bilo jako žao. Ako bude radila tako dobro do nekih 3,3 GHz ja sretan ko ludi Milojko. Što ti kažeš klok po klok i điđi miđi do smrti.
Ma ništa se ti ne ustručavaj :)
Flešni ti ovu novu pa da odmah znaš na čemu si...ali prije malo brlje...da ti ruke ne zadrhte;)
Ajde...daj...znam da je to jače od tebe :)
Hebo li te patak, još ćeš me nagovoriti. Ali zasad samo na brlju a poslije ću vidjeti. Treba da se čeliči a ne ulajfava ko fićo. Odma u glavu pa nek vidi ko je gazda.
Ma ništa se ti ne ustručavaj :)
Flešni ti ovu novu pa da odmah znaš na čemu si...ali prije malo brlje...da ti ruke ne zadrhte;)
Ajde...daj...znam da je to jače od tebe :)

Ma neee :)
Ali čuj...pa nova je, a ti se jedva suzdržavaš da vidiš može li se izvući koji atom viška iz nje...
a sutra trgovine rade ak' pođe nešto krivo... a ako i pođe drmni koju da te smiri do jutra
Ma kaj da ti pričam...tvoja ploča al' ja bi njoj odmah pokazao tko je gazda :)
Nije da te nagovaram.. odoh i ja na jednu :))
Ili Ona ili ja. Samo to moram izvesti pred spavanje, da prije dođe jutro. Jedino će biti problem što više nemam para za novu, pa ne znam di ću turit proc i grafu i mem i disk i sve to još spojiti u struju, ma moglo bi se možda i to samo kako ću sjediti?
Ništa od flešanja (falšanja) večeras. Nestalo mi brlje. Ova nova nema pojma koliko je sretna. Al neka, doći će i ona na red.
odnesi si onu 570sli na servis(ako jos ima garanciju)!!!
Dat ce ti novu 100%!
Eh...nego mi se raazvezali o flešanju, a ne kažeš da li uopće imaš čime flešati?
Da li za ovu ploču ima novi BIOS i donosi li išta bitno?
Mislim...malo seruckamo po temi i nije nikome drago da si imao peh pa da ne ideš u novu avanturu ako i nema smisla.