Film 720 i 1080p, bluray problem?

poruka: 31
|
čitano: 7.261
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Film 720 i 1080p, bluray problem ???

1. Molim moderatore da mi ne zakljucavaju ovu temu kao i proslu, pa sam ju morao preseliti u neku temu staru 2 god. i jos mi nitko nije odgovorio!

tag: film, bluray, graficka, 720p, 1080p, steka, samsung 32eh5000, usb, prijenosno HDD...

Ovako:

Na poklon od bratica sam danas dobio 2 ista filma ali jedan je 720p a drugi je 1080p. Na pc-u imam graficku Ati radeon HD 5450 512mb ddr3. Kako mi je pc spojem sa Led tv-om Samsung 32eh5000, full hd, probao sam pokrenuti oba filma na pc-u. Ovaj od 720p, recimo, normalno ga pokrece, zvuk uopce ne kasni, slika je odlicna. Kada ubacim isti film samo od 1080p, slika je perfektna, ali zvuk kasni, slika trza, steka...Oba filma su potpuno nova, nisu ostecena.

Zanima me sljedece: 

1. Jel' moguce da je graficka preslaba za ovakve filmove ?

2. Da li mogu kupiti prijenosni HDD, i ukopcati ga u tv i tako pustati filmove ? Da li bi onda na tv-u stekalo ? posto je on full hd i ima usb prikljucak ...

3. Ima li jos koja solucija ? Jer nemam sada previse novca za bacanje, da uzmem puno jacu i zahtjevniju graficku. A i napajanje mi je preslabo za jacu graficku...no name 300W

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Film 720 i 1080p, bluray problem ???
Karlovac_047 kaže...

3. Ima li jos koja solucija ? Jer nemam sada previse novca za bacanje, da uzmem puno jacu i zahtjevniju graficku.

Ima.

Kupi si Media Player za kojih 350 kn i riješio si (jeftino) problem.

Volim sve moderatorice i administratorice !
15 godina
neaktivan
Budokai kaže...
Karlovac_047 kaže...

3. Ima li jos koja solucija ? Jer nemam sada previse novca za bacanje, da uzmem puno jacu i zahtjevniju graficku.

Ima.

Kupi si Media Player za kojih 350 kn i riješio si (jeftino) problem.

Znaci onda moram kupiti media player i prijenosni HDD ? 

Ili kako se pustaju filmovi na Media playeru ?

16 godina
moderator

kakvi te tagovi ulovili? {#}

i to još na početku posta....

1. preslab ti je komp...a sad dal je grafička ili procesor ili oboje neznam...

2. možda bi radilo, možda ne...

3. media player

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

kakvi te tagovi ulovili? {#}

i to još na početku posta....

1. preslab ti je komp...a sad dal je grafička ili procesor ili oboje neznam...

2. možda bi radilo, možda ne...

3. media player

Sada si mi bratica razHebao. {#}

On mi je rekao da napisem te tagove, da ce mi ljudi prije pomoci jer ako napisu tagove u pretrazivacu da prije nađu određenu temu. No, dobro. 

Da, za taj media player. Moram njega kupiti i prijenosni hdd ? Ili kako se pustaju filmovi preko njega ?

16 godina
neaktivan
Kupi hard i preko tv-a pustaj.To ti je najbolja solucija jer sve radis preko daljinskog i mozes imat pravu interpolaciju koju recimo sa pc-em nemres dobit. To ti je onaj sapunica efekt koj je meni odlican dok recimo neki ljudi ne vole taj efekt. Prije kupnje harda provjeri dali ti tv cita ntfs i mkv i to ti je to.

2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
kach kaže...
Kupi hard i preko tv-a pustaj.To ti je najbolja solucija jer sve radis preko daljinskog i mozes imat pravu interpolaciju koju recimo sa pc-em nemres dobit. To ti je onaj sapunica efekt koj je meni odlican dok recimo neki ljudi ne vole taj efekt. Prije kupnje harda provjeri dali ti tv cita ntfs i mkv i to ti je to.

Cita navedene formate, isprobao sam. A hoce prepoznati prijenosni hdd vise od 300gb ? Negdje sam procitao, da televizori sa usb prikljuckom mogu prepoznati stick do 8gb...

16 godina
moderator

reci mu da se ne drogira više Smijeh

provjeri što ti tv može vrtit pa si uzmeš samo hdd

fimovi s media playera se puštaju isto ko i npr s dvd playera...

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
16 godina
neaktivan
Pa ne znam trebao bi. Ja doma na svojem lg-u imam spojen prijenosni hard od 2T i sve radi super, valjda moze i samsung.

1 0 hvala 1
14 godina
protjeran
Karlovac_047 kaže...

Da, za taj media player. Moram njega kupiti i prijenosni hdd ? Ili kako se pustaju filmovi preko njega ?

Obrati se pm-om forumašu http://www.bug.hr/forum/user/ihush/8820.aspx

On ti zna za jeftine a kvalitetne Media Playere.

Ja imam Asusov ali je malo skuplji. Oko 650 kn.

15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

reci mu da se ne drogira više Smijeh

provjeri što ti tv može vrtit pa si uzmeš samo hdd

fimovi s media playera se puštaju isto ko i npr s dvd playera...

Nemoj ga vise..tek je dosao iz Austrije {#} ( kako ti mozes staviti tog smajlica sa zubicima? ) 

A onda cu u ponedjeljak otici po prijenosni hdd, pa cemo isprobati..

16 godina
neaktivan
Zasto bi kupovao media playwr ako mu televizor moza sve to podrzava?Jos jedan nepotreban daljinski na stolu.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kach kaže...
Zasto bi kupovao media playwr ako mu televizor moza sve to podrzava?Jos jedan nepotreban daljinski na stolu.

A kupiti cu prvo prijenosni hdd, pa cu vidjeti da li ce ga tv prepoznati. Ako ga ne prepozna, a onda cu potraziti kakav media player koji moze prepoznati prijenosni Hdd...Jedino tako.. 

Nadam se da ce ga Samsung prepoznati, ipak je to vec 5-a serija.

16 godina
moderator
Karlovac_047 kaže...

Nemoj ga vise..tek je dosao iz Austrije {#} ( kako ti mozes staviti tog smajlica sa zubicima? ) 

A onda cu u ponedjeljak otici po prijenosni hdd, pa cemo isprobati..

off: mogu staviti sve stare Cool

on: uzmi, radit će

kach kaže...

pa pitao je dal postoji još koja mogućnost i ponuđena mu je...

14 godina
protjeran
kach kaže...

Prvi problem je; "ako" podržava ? {#}

Drugi problem je; podržava li TV sve tilove...

Treći problem je što postoji mogućnost freezanja Full Hd filmova..s čim ni jeftiniji MPlayeri nemaju problema.

Onda, Media Player ima mogućnost mijenjanja veličine slova, vraćanja titla naprijed---nazad i bezbroj ostalih mogućnosti...da ih ne nabrajam, što većina TV-a nema.

15 godina
neaktivan
Budokai kaže...
kach kaže...

Prvi problem je; "ako" podržava ? {#}

Drugi problem je; podržava li TV sve tilove...

Treći problem je što postoji mogućnost freezanja Full Hd filmova..s čim ni jeftiniji MPlayeri nemaju problema.

Onda, Media Player ima mogućnost mijenjanja veličine slova, vraćanja titla naprijed---nazad i bezbroj ostalih mogućnosti...da ih ne nabrajam, što većina TV-a nema.

Ma ako bi tv prepoznao prijenosni HDD, za titlove je najmanji problem. Trajno si zalijepim titlove na film i tako sam siguran da me nece zezati ni oko velicine titlova, a bome hoce ili nece prepoznati titlove. {#}

14 godina
neaktivan

a da probaš film reproducirat u mpc hc playeru? on podržava dxva pa grafa pomaže pri reprodukciji.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Budokai kaže...

Nisam znao da postoje televizori sa takvim defektom,jer sma naviknut na ovaj svoj lg i on ima se ovo sto si naveo. 

17 godina

Jel možeš navesti koje komponente?  pošto nisi popunio my pc?

Jesi li probao pusti film preko ovog programa http://mpc-hc.sourceforge.net/ jer on automatski koristi video  procesor

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.2.2013 15:43 (Patrick_cro).
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Jel možeš navesti koje komponente?  pošto nisi popunio my pc?

Jesi li probao pusti film preko ovog programa http://mpc-hc.sourceforge.net/ jer on automatski koristi video  procesor

AMD Athlon 64 X2 5400+, 2800MHz, 1Mb c., socket AM2, BUS 2000MHz, BOX Brisbane Dual core

RAM...2* 2gb PC2/6400 DDR2 880 CL- 6-6-6-18, imaju na sebi nekakvo kuciste ya hladjenje..GEIL

Napajanje Xilence 300W 60mm fan

Asrock N68C-S UCC Bulk

Graficka... Ati Radeon HD5450 512MB DDR3

HDD- Hitachi 80gb, 7200rpm (to je zamjenski jer original na zamjeni u servisu)

16 godina
moderator

ja na svojoj konfiguraciji vrtim HD bez problema...a nije da imam puno jači komp Osmijeh čudno...

koji player koristiš?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

ja sam fulHD vrtio sa GT8500 i E4400 +'2 GB RAM-a!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

ja na svojoj konfiguraciji vrtim HD bez problema...a nije da imam puno jači komp Osmijeh čudno...

koji player koristiš?

GOM player...

16 godina
moderator

probaj mpc-hc

14 godina
neaktivan

ja imam na laptopu athlon 2,2 ghz i integrušu radeon 4250 i reprodukcija bluraya (rip ili bluray od 40 gb) ide bez štekanja sa dxva zauzeće cpu-a je oko 20%.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

probaj mpc-hc

Mogu reci da je u redu sada. Ali nije mi jasan navedeni program. Sve normalno ucitava, ali titlove ne. Problem je kada je prijevod i covjek nesto kaze, normalno prevede, ali kada nitko nista ne prica, onda cijelo vrijeme stoji nekakva "sifra", ajmo reci... Evo vam slika, pa mozda netko zna sto bi to moglo biti.. 

Isprobao sam vise filmova i na svakom prijevodu mi stoji ta "sifra."

14 godina
neaktivan

kod mene nikakvih problema i to mi se nikad nije pojavljivalo. probaj nekako resetirat postavke

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Probaj VLC Media Player

Ili si skini vsfilter pa će ti raditi titlovi i u windows media playeru.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.2.2013 23:01 (Budokai).

1 0 hvala 0
15 godina

imam jedno pitanje u vezi hd filma.

tocnije radi se o filmu "A beautiful mind".

kad sam ga "nabavio" doso je u dva fajla,mkv i dts.Prvi je sam slika a drugi samo zvuk.Zanima me dal mogu uparit to dvoje?

Probal sam u VLC-u ali nece.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Film 720 i 1080p, bluray problem?
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.2.2013 11:14 (peace_of_cake).

0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice