Eksterni hard se prikazuje kao lokalni disk

poruka: 7
|
čitano: 4.055
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav, posjedujem SEAGATE SAMSUNG M3 hard disk:

http://www.links.hr/?option=aukcija&page=jedanartikl&id_aukcija=1166&id_artikl=051.520.354

međutim nakon što se zablesirao za vrijeme rada (pojavila se poruka write delay failed ili sl.) Windowsi ga prepoznaju kao lokalni disk kojem nemogu pristupiti, isprobao sam na više računala, Windows sedam traži da ga formatiram prije korištenja. Dali netko zna o čemu bi moglo biti riječ ili je imao slična iskustva? Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Digni Linux Ubuntu live, spasi podatke sa HDD-a i formatiraj ga odmah pod Linux-om. Samo pazi da u opcijama izabereš NTFS pri formatiranju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Eksterni hard se prikazuje kao lokalni disk
phoenix2003 kaže...

Digni Linux Ubuntu live, spasi podatke sa HDD-a i formatiraj ga odmah pod Linux-om. Samo pazi da u opcijama izabereš NTFS pri formatiranju.

potpuno se slazem!
Potpisujem!

Kresimir
14 godina
neaktivan
Re: Eksterni hard se prikazuje kao lokalni disk
Hvala na pomoći, dignuo sam Linux Ubuntu live CD i probao pristupiti disku, ali nisam uspio, javlja se poruka: Unable to mount SAMSUNG (detaljno na slici).

Postoji li još neko rješenje ili gubim podatke? Dali bi nakon formatiranja disk trebao raditi kako treba ili mi savjetujete da ga nosim u dućan kad je pod garancijom?
15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako je pod garancijom, vrati ga!

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.6.2013 22:51 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Uradi ovo što ti je kolega "gogi321" predložio."Easeus",ali nađi onu verziju na netu sa 141 mb, pro.Ne ovu od 8 mb ili koliko več.Ova definitivno spašava podatke sa hdd i vrača usb stickove iz mrtvih,ali ono izgubljena particija  i to,ne mehanički kvar (isprobano).Baš sam neki dan spasio svoj 16gb stick.Bitno mi je bilo samo da ga formatiram,podaci mi nisu bili bitni(bio se zblesirao i bio nedostupan za windowse),nikakvi drugi programi nisu pomogli,,isprobao sve moguče,ni cmd,ni linuxi ni hp...Dok nisam naišao na ovaj.Vratio mi podatke od 12gb,za koje nisam ni znao,da sam ih i nekad imao na sticku,a bio x puta formatiran prije toga,od raznih podataka,filmova i sl.Zadnje sam stavio boot xp windowse,za kolegu,kojem sam slagao comp,ali par mu puta nije prošlo i otuda se stick zblesirao.Easeus je spasio stvar.Jedino je kod njega prošao format.Prvo partition recovery,pa tek onda format.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.6.2013 15:02 (lukabo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice