DVI na VGA adapter

poruka: 25
|
čitano: 14.491
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
DVI na VGA adapter

Evo imam problem što se tiče dvi na vga adaptera.
Prvenstveno ga želim koristiti zato što kada spojim monitor na vga izlaz sve što dobijem je "no video input" na monitoru. Ali kada spojim drugi monitor preko dvi-a sve radi normalno. Sad mi je problem to što na adapteru imam "višak" pinova. U jednoj trgovini su mi rekli da bi to trebalo raditi ako samo isčupam ta 4 pina koja mi smetaju da uključim adapter. Što se tiče adaptera, nije mi problem pošto imam još jedan, problem je jedino što nije moj komp pa ne bih htio napraviti još veći problem, ne znam da li mogu spaliti dvi izlaz ili nešto slično pa zato tražim drugo mišljenje.

BF:BC2 ingame nick: steve385
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: DVI na VGA adapter
steve90 kaže...

Evo imam problem što se tiče dvi na vga adaptera.
Prvenstveno ga želim koristiti zato što kada spojim monitor na vga izlaz sve što dobijem je "no video input" na monitoru. Ali kada spojim drugi monitor preko dvi-a sve radi normalno. Sad mi je problem to što na adapteru imam "višak" pinova. U jednoj trgovini su mi rekli da bi to trebalo raditi ako samo isčupam ta 4 pina koja mi smetaju da uključim adapter. Što se tiče adaptera, nije mi problem pošto imam još jedan, problem je jedino što nije moj komp pa ne bih htio napraviti još veći problem, ne znam da li mogu spaliti dvi izlaz ili nešto slično pa zato tražim drugo mišljenje.

Taj DVI ne moze slati analogni signal, tj. konverter na njemu ne radi.

--------------------------
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 12:12 (mate960).
16 godina
DVI na VGA adapter

Hoćeš reći da ne bi radilo ako počupam te pinove ?
U jednom servisu su mi rekli da bi trebalo raditi na taj način, jel postoji mogućnost da spalim nešto ako to izvadim i uključim u komp ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
steve90 kaže...

Hoćeš reći da ne bi radilo ako počupam te pinove ?
U jednom servisu su mi rekli da bi trebalo raditi na taj način, jel postoji mogućnost da spalim nešto ako to izvadim i uključim u komp ?

Neces nista spaliti, ali ti su pinovi tu s razlogom. 99% sam siguran da nece raditi.

14 godina
neaktivan

ne možeš ništa spalit , eventualno možeš učinit taj adapter neupotrebljivim što u tvom slučaju ništa ne znači{#}

17 godina
protjeran
DVI na VGA adapter

ta 4 pina sluze za prijenos analognog signala, ako ih pocupas mozes bacit taj adapter, na slici je dvi-d konektor a tebi treba dvi-i da bi adapter radio

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
DVI na VGA adapter

a jel postoji adapter za izlaz na slici ?
koje je najbolje rješenje ? Kupit neku grafičku za 300-tinjak kuna ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
DVI na VGA adapter

Ja jednostavno ne vjerujem da ti je netko preporučio čupati pinove... To neće raditi.

Probaj spojiti samo VGA monitor dok je računalo ugašeno i onda ga upali. Da li onda dobiješ sliku?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
steve90 kaže...

a jel postoji adapter za izlaz na slici ?
koje je najbolje rješenje ? Kupit neku grafičku za 300-tinjak kuna ?

Kupi bilo kakvu polovnu karticu na koju mozes spojiti vise monitora.

13 godina
neaktivan

Možeš spojiti.

16 godina

Ma komp je dan ranije radio ok i ugašen normalno (bar tako kažu, pošto nije moj komp ne znam točno) a dan poslije nema slike. Ja ga donesem kod sebe i uključim ali na DVI zbog drugog monitora i radi. Sad jedino da probam možda taj monitor uključit u drugi komp. Moja pretpostavka je da ne valja ili taj izlaz na matičnoj (pošto je integrirana grafička) ili ne valja kabal ili sam monitor.

14 godina
neaktivan

a je li ti taj DVI di si ukljucivao svoj monitor isto integriran na maticnoj ploči ili odvojena kartica? {#}

16 godina

Isto je integriran

16 godina
neaktivan
DVI na VGA adapter

Na dva prikazana izlaza možeš spojiti jedan monitor putem analogne veze (na VGA konektor) i jedan monitor putem digitalne veze (na DVI-D konektor). Adapter ti neće pomoći da spojiš drugi monitor putem analogne veze, budući da DVI-D izlazu nedostaju potrebni pinovi da šalje analogni signal. Četiri pina (koji vidljivo nedostaju) prenose analogne RGB signale, te analogni sinkronizacijski signal. Razlika se vidi i na donjoj slici: DVI-A (Analog) prenosi samo analogni signal, DVI-D (Digital) samo digitalni signal, a DVI-I (Integrated) oba tipa signala.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 14:34 (hrx).

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
pinkskin kaže...

ta 4 pina sluze za prijenos analognog signala, ako ih pocupas mozes bacit taj adapter, na slici je dvi-d konektor a tebi treba dvi-i da bi adapter radio

ne i ne, DVI-I isto ima 4 pina koja on nebi moga spojiti jer mu je izlaz DVI-D..  Dakle DVI-D  adapter to VGA.

16 godina
neaktivan

pinkskin je u pravu, da počupa 4 pina, adapter je neupotrebljiv, budući ti pinovi prenose analogni signal. Htio je reći da na kartici mora biti DVI-I konektor da bi adapter radio. DVI-D (DVI-Digital) -> VGA adapteri ne postoje; postoje konverteri koji u sebi sadrže DAC (npr. HDFury; cijena - oko 120 eura).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
13 godina
neaktivan
DVI na VGA adapter

Imam isti problem, uzmem novu konfiguraciju s integriranom grafičkom koja mi ima HDMI izlaze i DVI-D, a monitor mi ima samo VGA ulaz. Jel ima nekog načina to spojiti, grafičku nebi kupovao, da kupim drugi monitor?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Imam problem. Kupio sam grafičku karticu Msi geforce gtx 1050 gaming x i ona na sebi ima dvi d utor, a ja na monitoru imam samo vga ulaz. E sad mene zanima što da napravim ili koji adapter da kupim.

0 0 hvala 0
12 godina
DVI na VGA adapter

Uzmi ovo

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Misliš da će to raditi?

17 godina
moderator

Ako imaš na grafičkoj HDMI konektor, onda će raditi. Raspravljali smo inače o tome u ovoj temi: http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/koji-kabelkoventeraadapter-uzeti/249413.aspx?page=0&jumpto=5358361&sort=asc&view=flat

Ako nemaš, onda bi trebao potražiti drugi aktivni adapter s DVI konektorom ili nabaviti još adapter DVI M->HDMI Ž.

12 godina
Mihael170 kaže...

Misliš da će to raditi?

Da, 100 % će raditi. Jeftinije od ove opcije nećeš naći jer ti treba aktivni konverter.

16 godina
DVI na VGA adapter

Kupi novi monitor ako možeš. Nemam pozitivna iskustva sa ovim aktivnim konvertorima.

Ako imaš novec za 1 komponentu od 1k kn pretpostavljam da ćeš uspijeti toliko skupiti za monitor. 

Moj PC  
1 0 hvala 1
8 godina
protjeran

Ja sam kupio ovaj adapter sa HDMI na VGA + 3.5mm Audio, spajam sa laptopa koji nema VGA

na projektor, ili na TV sa VGA + Audio konektorom.

https://www.aliexpress.com/item/2015-3-5mm-HDMI-to-VGA-Audio-Cable-Adapter-Converter-Male-To-Female-HDMI-to-VGA/32221575289.html

Ako ti ne treba Audio jack, onda imas i jeftinije:

https://www.aliexpress.com/item/2014-Male-to-Female-HDMI-to-VGA-Adapter-Converter-HDMI-Cable-for-Xbox-360-PS3-DVD/32224962581.html

Al taj jeftiniji nisam probao pa ne mogu tvrditi da ce raditi isto kao i ovaj koji sam kupio. Ne kosta te puno.

A ako ti se zuri i zelis garanciju, ima i u HR za kupiti:

www.iqcentar.hr/product&product_id=54541

Jest malo skuplje, al radi sigurno.

8 godina
neaktivan
Mislim da cu to i napravit jer ako kupim adapter a nece mi raditi bezveze sam dao 200 kn za njega. Ovako bolje odmah kupit monitor.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice