Dual BIOS

poruka: 14
|
čitano: 6.182
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Dual BIOS

Znači gledam matične ploče i vidim da neke Gigabyteove imaju DualBIOS pa me sad zanima, kad se npr flasha bios i nekaj se zezne znači li to da toj ploči nije kraj kako onima koji imaju samo jedan bios ili ne?

Molio bih vas da napišete i koje su još prednosti DualBIOS-a.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Dual BIOS
Seky kaže...

Znači gledam matične ploče i vidim da neke Gigabyteove imaju DualBIOS pa me sad zanima, kad se npr flasha bios i nekaj se zezne znači li to da toj ploči nije kraj kako onima koji imaju samo jedan bios ili ne?

Molio bih vas da napišete i koje su još prednosti DualBIOS-a.

Hvala

Upravo tako.Ako se prilikom flasha komp zamrzne ili resetira u tom slučaju če onaj rezervni čip od BIOS-a kopirati orginalne postavke na primarni čip i sve šljaka.
Gigabyte X48 DS4,Intel Core Q6600(3,6Ghz-OC),Patriot viper 2x4Gb(1066Mhz-OC),XFX HD4870xxx+HD4850,WD VelociRaptor 150Gb(SISTEMSKI)+640Gb Samsung spinpoint F1,Coolermaster CM690.
17 godina
neaktivan

Pa da, to ti je osnovna prednost, možda i  ako pri ovclockingu pretjeraš ne moraš vadit bateriju da bi se vratile def. postavke...

Meni se čini da sve njihove matične imaju dualB što ne?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------------- Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
16 godina
neaktivan
Dual BIOS

Nisam siguran da sve imaju pa nisam htio pisat al dosta ih ima. Uvijek ima onih koji bi odma se javili kaj spamaš nemaš pojma informiraj se...

Pa sam napiso neke evo mene zanima EP45-DS3 a dali se moža ikako kopirat BIOS znači "napravit DulaBIOS" na ostalim matičnim pločama na npr disketu ili USB stick pa ako dođe do neželjenih posljedica sa flashom da se može popravit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

izbjegavaj Gigabyte EP45-DS3L ako možeš (iako je povoljna i dobro opremljena..)

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/gigabyte-ep45-ds3l/22452.aspx

GA-EP45-DS3L, Q9400, Corsair 450 W HX, Corsair XMS 2x2gb 1066 MHz, ATI 4670 512mb, WD 500gb, ANTEC 300
16 godina
neaktivan
nino206 kaže...

Pa da, to ti je osnovna prednost, možda i  ako pri ovclockingu pretjeraš ne moraš vadit bateriju da bi se vratile def. postavke...

Meni se čini da sve njihove matične imaju dualB što ne?

E vidiš to sam zaboravio napisat.Upravu si ako pretijeraš sa OC-om i ako se dvaputa ne boota BIOS tada treči put se sam resetira na prvobitne postavke.
Gigabyte X48 DS4,Intel Core Q6600(3,6Ghz-OC),Patriot viper 2x4Gb(1066Mhz-OC),XFX HD4870xxx+HD4850,WD VelociRaptor 150Gb(SISTEMSKI)+640Gb Samsung spinpoint F1,Coolermaster CM690.
16 godina
neaktivan
Dual BIOS

Sad dolazim do nove dileme ostaje mi 200-300 kn viška i neznam dal da uzmem si EP45-DS4 ili Q9550 umjesto Q9400 ili Sharkoon Rush FireGilder?

Meni se ovo zadnje najviše sviđa jer će mi miš pravit najviše problema u preciznosti pošto je dosta star, dal se osjeti onih 3000dpi u pucačinama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Seky kaže...

Sad dolazim do nove dileme ostaje mi 200-300 kn viška i neznam dal da uzmem si EP45-DS4 ili Q9550 umjesto Q9400 ili Sharkoon Rush FireGilder?

Meni se ovo zadnje najviše sviđa jer će mi miš pravit najviše problema u preciznosti pošto je dosta star, dal se osjeti onih 3000dpi u pucačinama?

Definitivno Q9550.A miš bez problema možeš kasnije uzet.
16 godina
neaktivan
Dual BIOS

I ja kazem svakako Q9550, odlicno se kloka i ima 12mb kesa... prava stvar

Steta sto sve maticne ne dolaze s dual biosom, meni je to veliki argument za uzimanje gigabyta i

mislim da je svakome kome je ikad bios riknuo poslije flesanja takoder, dodati jos jedan prokleti

cip nije nikakav problem niti je trosak, a zahebancija je ogromna ako rikne bios, ja nisam nikoga

mogao naci s istom plocom za hot-flesanje pa sam morao od asusa naruciti novi cip

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.

1 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Dual BIOS

Inaće, većina novijih ploča koje nemaju DualBIOS imaju zaštitni mehanizam koji omogučava da se BIOS flasha i nakon neupjelog pokušaja. Komp se ne može upaliti, već traži disketu s BIOS-om, kod nekih čak može biti i na USB-u.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Inaće, većina novijih ploča koje nemaju DualBIOS imaju zaštitni mehanizam koji omogučava da se BIOS flasha i nakon neupjelog pokušaja. Komp se ne može upaliti, već traži disketu s BIOS-om, kod nekih čak može biti i na USB-u.

A odkuda se  može nabaviti ta disketa ili usb jel ima za skinut od nekud ili kako?

Evo konkretno me zanima za Biostar TF8200 A2+ ako nešto krene krivo u flashu kako to popraviti i vratiti na staro znači onaj bios koji je bio.
16 godina
neaktivan
drnde kaže...

Steta sto sve maticne ne dolaze s dual biosom, meni je to veliki argument za uzimanje gigabyta i

mislim da je svakome kome je ikad bios riknuo poslije flesanja takoder, dodati jos jedan prokleti

cip nije nikakav problem niti je trosak, a zahebancija je ogromna ako rikne bios, ja nisam nikoga

mogao naci s istom plocom za hot-flesanje pa sam morao od asusa naruciti novi cip

To stoji ali proizvođačima matičnih je veća zarada kad dođeš po novu nego kad ovu skrpaš ...
16 godina
odjavljen
Dual BIOS

BIOS skidaš normalno ili radiš Back Up pomoću flash utility-a , a disketu pripremaš ovisno o matičnoj, negdje samo treba biti BIOS s određenim imenom, negdje i flash util. a negdje i DOS.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Dual BIOS

Sad baš i ne kužim kaj bi trebalo napravit al dobro možda neće trebat flashat bios.

Ali opet dal netko može objasnit kako (ako se u uopće može) spremi bios onaj koji je spremljen na disketu ili usb?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice