Dijelovi Laptopa u obicni komp

poruka: 9
|
čitano: 3.702
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Zanima me da li mogu dijelovi iz laptopa u obicni komp? Hard Disk, graficka karta, procesor i ostali dijelovi....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne ,možda eventualno hard disk ali ostali dijelovi nikako!

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Dijelovi Laptopa u obicni komp

Ne postoji jednoznacni odgovor na to pitanje... ali recimo hdd ide bez problema, memorija se moze koristiti na nekim ITX maticnim plocama koje podrzavaju so-dimm format, procesor u pravilu ne (osim u slucaju starih athlon xp-a koji su bili kompatibilni sa mobile verzijom... wireless/bluetooth ili neki deseti mini-pci/mini-pci express uredjaj se moze spojit u standardni pci-express preko adapter kartice... ako ti je npr. na laptopu neispravan ekran, mozes napravit transplantaciju citave maticne u standardni/custom pc pa ga koristiti preko eksternog vga porta... sad sve zavisi sto je tvoj konkretni slucaj, ali recimo da ima dijelova koje mozes koristit, ima onih koje ipak ne mozes...

edit: touchpad (npr. od synapticsa) je ili ps/2 ili usb okusa (naravno bez konektora), a tipkovnice neke jesu a neke nisu iskoristive (opet imas zice umjesto gotovog konektora), pa je za njihovu upotrebu ipak potrebno nesto istrazivanja i osnovnih znanja iz elektronike.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.12.2011 23:25 (wifi).
14 godina
neaktivan

Crkla je maticna ploca, svi dijelovi su ispravni, bar su mi tako rekli u serveru. u pitanju je Acer Aspire 7520

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Koliko ti je star laptop? jer pod garancijom?

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

kupio sam ga 2008 godine, nema garanciju vise...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
grde kaže...

Crkla je maticna ploca, svi dijelovi su ispravni, bar su mi tako rekli u serveru. u pitanju je Acer Aspire 7520

A možeš hard disk od njega iskoristit,a RAM jedino ako imaš ploču koja podržava taj tip RAM-a (SO-DIMM) .

Koji ti je točno kvar bio na Aspire 7520 -nije bilo slike,nije se uopće palio ili nešto treće?

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2123285
17 godina
neaktivan
grde kaže...

Pećnica.

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
15 godina
neaktivan

Najvjerojatnije grafički čip - boljka svim Acer Aspire 5520/5520G/7520/7520G i sl.

Pećnica pomaže u tome i ne bi trebalo više bit problema.

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2123285
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice