Dali je ova konfa dovoljna za hd filmove?

poruka: 23
|
čitano: 4.831
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav!
Moje pitanje je sljedece: Dali je ova konfa dovoljno jaka za gledanje hd i full hd filmova bez i kakvih problema npr trzanja ili stekanja(npr kod premotavanja filma)
Konfa je sljedeca:
               Proc: Intel pentium E5300 2,60 ghz Dual core
               Graf : ati radeon hd 4650 1gb DDR2
               Ram :   2 gb 

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Dali je ova konfa dovoljna za hd filmove?
sebnov kaže...

Pozdrav!
Moje pitanje je sljedece: Dali je ova konfa dovoljno jaka za gledanje hd i full hd filmova bez i kakvih problema npr trzanja ili stekanja(npr kod premotavanja filma)
Konfa je sljedeca:
               Proc: Intel pentium E5300 2,60 ghz Dual core
               Graf : ati radeon hd 4650 1gb DDR2
               Ram :   2 gb 

konfa je OK.moci ces gledati filmove bez problema.

14 godina
neaktivan

Bit ce tijesno ali mislim da ces moci izgurati !

Zeljeznicar Za Zivot Cijeli! ----------------------------->TM'87
Moj PC  
0 9 hvala 0
16 godina
Bez problema.

Sa svakom karticom od HD3450 i jace mozes HD gledat.
420chan.org // 7chan.org
14 godina
neaktivan

znaci ja sam ovo pitao zato  jer sam probao video otvoriti u mpchc , vlc gomu i kod mpchc vecinom glatko premota katkad kod premotavanja malo zastane, u vlcu isto glatko  premota zna isto katkad malo zastati a u gomu dosta zastane ( posto je to takav player) zauzece proca u  mpchc-u je u FS 10-15%(posto koristi graf) u vlc (40-50%) nebi billo nista cudno da nisam video probao otvoriti u bs-u km-u pot playeru(baziran na km-u) um playru i u njima nema amabas nikakvog zastakivanja( ponavljam u mpchcu i vlc se ne događa uvijek i kad se dogodi to zastakivanje je vrlo kratko. tako da mislim da nije problem u konfi jer inace nebi u km, potu umplayeru premotavalo glatko, a znamo da su bs player i um player dosta slabiji od vlca i mpchc-a moslim da se trebam igrati po autputu
evo media info videa na kojem sam testirao

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 20:43 (sebnov).

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Itko

0 1 hvala 0
17 godina

Ja sam namjeravao od jednog tj. dva stara PC-a napraviti HTPC, ali sad kad sam vidio da Dual-Core nije dovoljan za prikaz HD filmova ostao sam malo zatečen.

Namjeravao sam nešto iskombinirati od starih komponenti koje mi skupljaju prašinu ili Athlon 64 3000+ ili Pentium IV 2.6 Ghz

sa pripadajućim MBO sa Radeon 9600 128MB DDR low-profile sa pasivnim hladnjakom i možda skupim nešto raznih RAM pločica do 1GB.

Sad više nisam siguran hoće li to biti dovoljno za HD/mkv ili samo za Dvix filmove.

Vaše mišljenje?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2012 9:15 (Matozan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Matozan kaže...

Dobro ali moja konfa je  ipak jača za ovu namjenu nego ova koja si ti naveo. Tako da je kod mene kvaka samo u playeru  i postavkama jer vidis da naprijer u slabijem playeru poput um playerra

ide premotavanje dost brze bez zastakivanja nego npr u vlc-u

17 godina

Onda ću ja ipak sa ovim Athlon-nom ili PIV moći gledati HD filmove kako sam i mislio ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
sebnov kaže...
Matozan kaže...

Dobro ali moja konfa je  ipak jača za ovu namjenu nego ova koja si ti naveo. Tako da je kod mene kvaka samo u playeru  i postavkama jer vidis da naprijer u slabijem playeru poput um playerra

ide premotavanje dost brze bez zastakivanja nego npr u vlc-u

Zastajkivanje je zato što što kada ti odvedeš na neko mjesto odakle želiš nastavak prikaza program mora naći najbliži keyframe i preračunati sve između key frame-a i točke na koju si "premotao". E, sad, neko je u tome brži, neko sporiji, a ovi playeri što "premotavaju glatko" vjerovatno prebace na najbliži keyframe i odmah krenu od tog mjesta i onda zbog svoje nepreciznosti od par sekundi ispadnu brzi i pouzdani.  :)

U svako slučaju, ako ćeš precizno premotavanje i da trenutno i glatko to radi, nije ti dosta ni najjača konfifuracija :)

17 godina
Matozan kaže...

Ja sam namjeravao od jednog tj. dva stara PC-a napraviti HTPC, ali sad kad sam vidio da Dual-Core nije dovoljan za prikaz HD filmova ostao sam malo zatečen.

Namjeravao sam nešto iskombinirati od starih komponenti koje mi skupljaju prašinu ili Athlon 64 3000+ ili Pentium IV 2.6 Ghz

sa pripadajućim MBO sa Radeon 9600 128MB DDR low-profile sa pasivnim hladnjakom i možda skupim nešto raznih RAM pločica do 1GB.

Sad više nisam siguran hoće li to biti dovoljno za HD/mkv ili samo za Dvix filmove.

Vaše mišljenje?

I jedan i drugi su ti preslabi za full HD, jedino za 720p, pogotovo sa tom grafičkom. Da bi ti radio fullHD, možda bi i išlo sa nekom grafičkom koja dobro dekodira, ali sa ovom ne bu išlo jer ona nezna ništa o kodecima koji se koriste za HD nego sve mora procesor sam odrađivati.

18 godina
neaktivan

Ako kome pomaže za procjenu, ja imam Athlon 2600+ (za muzej je, znam) i Radeon HD 4650, full HD mi malo šteka pa ga ne gledam (a nije mi ni nešto puno stalo do toga), 720p ide u redu... Govorim o filmovima sa diska, ne YouTubeu.

0 0 hvala 0
17 godina

A ako nabavim polovnu ASUS en6200tc512, hoće li ona biti dobra za odrađivati Full HD ili trebam još jaču?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja sam rjesio problem apdejtao sam drivere za graf i sada radi sve bez problema u mpchc-u {#}

0 0 hvala 0
15 godina

kakve veze ima maticna sa snagom racunala? gledaj da imas sto jacu graficku i procesor

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Enkidu kaže...

Ako kome pomaže za procjenu, ja imam Athlon 2600+ (za muzej je, znam) i Radeon HD 4650, full HD mi malo šteka pa ga ne gledam (a nije mi ni nešto puno stalo do toga), 720p ide u redu... Govorim o filmovima sa diska, ne YouTubeu.

Kod tebe je grafička sasvim priostojna i onda odrađuje dekodiranje... ako se za PowerDVD kao minimalni zahtjevi za BlueRay spominje dvoglavi AMD 3800+ i neka od grafičkih koje znaju šta će sa time, onda bi vjerovatno u manjim programima sa ovom tvojom grafičkom bio dovoljan procesor i Athlon 3000+

15 godina
Matozan kaže...

A ako nabavim polovnu ASUS en6200tc512, hoće li ona biti dobra za odrađivati Full HD ili trebam još jaču?

Treba ti graficka kartica koja sama odraduje prikaz HD i F-HD filmova i program koji ce ju forsirat da to radi ona a ne procesor.

17 godina
zoharbizo kaže...
Matozan kaže...

Treba ti graficka kartica koja sama odraduje prikaz HD i F-HD filmova i program koji ce ju forsirat da to radi ona a ne procesor.

Može onda prijedlog neke najjeftinije, možda čak low-profile i pasivna (koliko je to dobro u desktop kućištu uopće)?

15 godina

Za 150 do 200-tinjak kuna nades polovne Radeon HD 4650/70 koje to odrade bez problema,energetski su nezahtjevne a vecina jos i ima DVI/VGA/HDMI prikljucke.I nisu glasne.Samo moras forsirat preko programa za gledanje UVD dekodiranje preko kartice.

0 0 hvala 1
18 godina

Ne savjetujte Matozana krivo; čovjek treba AGP grafu a vi svi spominjete PCI-E grafičke.

Matuzane, da bi ti glatko radio HD materijal u određenim formatima (koji se mogu grafički akcelerirati) treba ti grafička s UVD-om.

Dakle nekakva polovna AMD Radeon HD kartica (serija HD 2x00 ali barem 2600 ili jača, serija HD 3x00) i to AGP.

Ako se ne varam Nvidia nije izdala nijednu AGP grafičku koja podržava grafički akcelerirano enkodiranje videa.

E sad, problem je što na nekim od tih kartica UVD uopće ne radi zbog korištenja čipa koji PCI-E izlaza premošćava za AGP utor.

Druga stvar je ako ti matične imaju utore za PCI-E grafičke, onda bilo koja od nVidia 8x00 serije ili ATI HD 2x00 serije naviše radi taj posao.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2012 12:03 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
zoharbizo kaže...

Za 150 do 200-tinjak kuna nades polovne Radeon HD 4650/70 koje to odrade bez problema,energetski su nezahtjevne a vecina jos i ima DVI/VGA/HDMI prikljucke.I nisu glasne.Samo moras forsirat preko programa za gledanje UVD dekodiranje preko kartice.

191x7 kaže...

Ne samvjetujte Matozana krivo; čovjek treba AGP grafu a vi svi spominjete PCI-E grafičke.

Matuzane, da bi ti glatko radio HD materijal u određenim formatima (koji se mogu grafički akcelerirati) treba ti grafička s UVD-om.

Dakle nekakva polovna AMD Radeon HD kartica (serija HD 2x00 ali barem 2600 ili jača, serija HD 3x00) i to AGP.

Ako se ne varam Nvidia nije izdala nijednu AGP grafičku koja podržava grafički akcelerirano enkodiranje videa.

E sad, problem je što na nekim od tih kartica UVD uopće ne radi zbog korištenja čipa koji PCI-E izlaza premošćava za AGP utor.

Druga stvar je ako ti matične imaju utore za PCI-E grafičke, onda bilo koja od nVidia 8x00 serije ili ATI HD 2x00 serije naviše radi taj posao.

Klik.A moze i kupiti ovu.

17 godina
191x7 kaže...

Ne samvjetujte Matozana krivo; čovjek treba AGP grafu a vi svi spominjete PCI-E grafičke.

Imam Athlon koji ide na ovu MBO NF4UK8AA i ima PCI-E 16x utor, tako da to nije problem.

Pentium IV ide na MBO MS-6772 iz ACER 7600 Veriton PC-a sa AGP utorom i tu će biti problem.

Tako da ću najvjerojatnije radi toga Athlona sa pripadajućom MBO osposobiti za HTPC.

18 godina
neaktivan

Kako onda u BSplayeru podesiti da teret dekodiranja videa ide više na grafičku nego na procesor ? Jer ja mislim da meni uglavnom radi procesor...

I jel se može to za flash video na YouTubeu (u Firefoxu) kako učiniti ?

Kao što rekoh nije mi FullHD nešto napet ali ako mi već grafička to može zašto ne iskoristit... Samo ako ne bude radilo probleme jer grafička mi ne radi baš 100% ispravno.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice