imam procesor i5 3570k, maticnu MSI Z77A-G41 i graficku Sapphire HD 7870 OC 2gb .... Sad problem je da mi od sinoc svakih pola minute nesto pocne cvilit u podrucju oko procesora... nije kuler jer sam ga rukom zaustavio, a cvilit je nastavilo, nije HDD jer je dosta odmaknut, a zvuk ide bas iz CPU ili neceg oko njega.... zacvili na par sekundi i stane.. temp proca je odlicna ne prelazi 30 stupnjeva, al sam primjetio na Core Temp-u kad mi pocne cvilit da mi lagano Wattsi kod opcije Power skoce sa 8.5 do nekih 15-20 na sekundu i onda se vrati... nekuzim sta mu je sad do jucer je sve ok radilo... nije clockan, nije nist dirano, odma sam promjenio termalnu i sve pocistio oko proca al i dalje isti problem.... el ima kakvih rjesenja i jel imo netko slican problem...
Cudan zvuk oko CPU
- poruka: 29
- |
- čitano: 6.781
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja imam takav problem s e4300. Ne zjam da li ima rjesenja, ali znam da cvili samo u idleu, znaci kada su takt i voltaza niski. Mislim da je do Voltage Modulatora. Vjerovatno ploca, ne procesor.
Moguće da ti je jedan od kondenzatora na samrti. Jer zapravo jedino oni mogu puštati tako čudne zvukove (po mom iskustvu, neka me netko ispravi). Ne bi bilo loše da ti u servisu pogledaju ploču jer bi ti se moglo nešto skuriti od toga...
slazem se s obojicom, malo sam googlo vjerovatno je problem na jednom od tih kondenzatora ispod hladnjaka od proca... samo nek izgura do poslje uskrsa pa ce na garanciju... pas mater i hg spotu...
nije kuler jer sam ga rukom zaustavio
Kakvih sve ljudi danas ima..
slazem se s obojicom, malo sam googlo vjerovatno je problem na jednom od tih kondenzatora ispod hladnjaka od proca... samo nek izgura do poslje uskrsa pa ce na garanciju... pas mater i hg spotu...
Samo ti nosaj komp po kojekakvim lan partijima gdje se sve polijeva pivom i rakijom...
Šta je tu čudno?
pa cojece nema drugog nacina da provjerim el do kulera... laganini ga zaustavim i pustim dalje.. nikom ništa...
Moj post ignoriraš? ok
pa cojece nema drugog nacina da provjerim el do kulera... laganini ga zaustavim i pustim dalje.. nikom ništa...
Ma pusti, lik nema faking pojma...
nije sluso sam ga dok sam odgovarao... da nesto slicno tome samo sto nije konstantno neg onako u itervalima svakih pola minute od oka... primjetio sam dok mi cvili da mi laganini titra slika na drugom monitoru koji je malko stariji, al cvili i kad je on iskopcan... ida nije od grafe sigurno... cvili diretk pod hladnjakom od CPU
Šta je tu čudno?
Ma ništa.. Samo što mu se jedan dan možda uopće neće upalit hladnjak
Šta je tu čudno?
Ma ništa.. Samo što mu se jedan dan možda uopće neće upalit hladnjak
ma to je najmanji problem... ovaj stock kuller od proca je toliko glasan da se inace moze cuti u ulici pokraj moje... da crkne spasio bi se i uzeo neki bolji jer bi mi bila sila... al ovo sto cvili i dalje je nerjesivo...
Pa coil whine nije problem koji pogađa samo grafičke, pogađa i napajanja pa čak i matične.
imam procesor i5 3570k, maticnu MSI Z77A-G41 i graficku Sapphire HD 7870 OC 2gb .... Sad problem je da mi od sinoc svakih pola minute nesto pocne cvilit u podrucju oko procesora... nije kuler jer sam ga rukom zaustavio, a cvilit je nastavilo, nije HDD jer je dosta odmaknut, a zvuk ide bas iz CPU ili neceg oko njega.... zacvili na par sekundi i stane.. temp proca je odlicna ne prelazi 30 stupnjeva, al sam primjetio na Core Temp-u kad mi pocne cvilit da mi lagano Wattsi kod opcije Power skoce sa 8.5 do nekih 15-20 na sekundu i onda se vrati... nekuzim sta mu je sad do jucer je sve ok radilo... nije clockan, nije nist dirano, odma sam promjenio termalnu i sve pocistio oko proca al i dalje isti problem.... el ima kakvih rjesenja i jel imo netko slican problem...
Ovo se desava na Intel Stock kuleru? Ako da, promjeni - posudi drugi i javi rezultate.
Iako zaustavljen, cviliti moze PWM sekcija unutar samog ventilatora.
Idi...
nista budem testiro s drugim hladnjakom najprije ako je moguce da je unutar njega nesto.... ako nepomogne nosim mbo na garanciju pa kud puklo...
Jel nije jednostavnije ištekat ventilator s ploče nego mijenjati hladnjak?
Jel nije jednostavnije ištekat ventilator s ploče nego mijenjati hladnjak?
Jednostavnije je ali ovako imas vise vremena locirati krivca. Iskljuciti hladnjak mozes oko 1 minute sve nakon je lutrija
Da, da, stock hladnjak ima manji toplinski kapacitet zbog gabarita.
Ja sam to zamislio kao ištekavanje, pa paljenje, pa gašenje, pa uštekavanje
probat cu ga istekat pa vidit ... pratit cu na cpu temp kakva je temp... ako sta zagori vijam vas po kucama
probat cu ga istekat pa vidit ... pratit cu na cpu temp kakva je temp... ako sta zagori vijam vas po kucama
Daj mani se ćorava posla yebote! Ne pali komp bez ventilatora. To smije tako biti 10-ak sekundi uvrh glave a u to vrijeme ti svi drugi ventilatori još divljaju po kućištu pa nećeš ni čuti razliku.
Pa ne će skinuti hladnjak.
Jednostavno će ga pretvoriti u pasivca neko vrijeme. Na 5 minuta se neće ništa dogoditi. Ako ne optereti CPU, naravno.
Jednostavno će ga pretvoriti u pasivca neko vrijeme. Na 5 minuta se neće ništa dogoditi. Ako ne optereti CPU, naravno.
Znam da neće skinuti hladnjak!
5 minuta na onom sitnom hladnjaku znači vječnost...
Znam da neće skinuti hladnjak!
5 minuta na onom sitnom hladnjaku znači vječnost...
Istinu zboriš
vrag mi nije dao mira pa sam isteko cpu kuler, posto mi je u sobi -16, 5-6 minuta testa temp je bila oko 38 sto je ok... ugl i dalje je nest faking cvililo a siguran sam da je to kondenzator na maticnoj... nek cvili dok nevrisne onda ce na garanciju..
Uzmi slamku dužu, jednu stranu zabij u uho a drugom pretražuj po matičnoj gdje cvili, tako ces najtočnije locirat uzročnika, ali kakva svrha toga, cvili ti kondenzator ili zavojnica, vratit ces na garanciju dobit novu plocu ili ces se morat pomirit s tim ako ne priznaju reklamaciju.
Ako je kondenzator, to znaći da će ubrzo "umrijeti".
Provjeri imaš li možda i koji napuhan na ploči.
ma kondenzator je... pod hladnjakom ih ima 5 komada i jedan od njih cvili al se nije napuho... maticna mi je stara jedno 3 mjeseca ako je i tolko, tako da mora proc garanciju... nista nisam, kloko, cacko samo je oslo od sebe i saljem ju iza uskrsa za sad mi se igra ;)