Čudan problem, trzanje miša i visoka temp diska

poruka: 8
|
čitano: 3.820
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Čudan problem, trzanje miša

Nisam se još susreo sa ovakvim slučajem pa ako netko ima kakav savjet.
Dosad sam probao dva miša sa laserskim senzorom na različitim podlogama. Stari Coolermaster Sentinel i prije par dana kupljen Prestigio PMSG1 zbog sumnje da je prvi pokvaren. Oba štekaju i zapinju i u winsima i u igrama (konkretno BF3 i BC2). Kao da kursor zapne i treba mu trenutak da opet krene. Potpuno nasumično, nekad i radi neko vrijeme bez trzanja.
Međutim na sreću sam probao i jedan miš s optičkim senzorom koji sam imao sa strane i za čudo sve radi bez problema. Ovo je konfiguracija:

Gigabyte MA78LMT-US2H
Athlon II x3 445
DDR3 1333 Kingmax 2x2GB
MSi GTX 460OC 768GB
LC LP460 GP3
Seagate 80GB SATA
WDC2000JS

Da li je moguće da neki komad HW-a ima problema sa navedenim laserskim miševima? Još sutra ću probati s Razer Boomslangom koji ima IR senzor.
Gore je zadnji BIOS, ništa nije clockano, probao ugasiti USB legacy, ista stvar.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Čudan problem, trzanje miša

Prvo pokusaj promjeniti USB utor a ako je mis prikljucen na HUB onda ga svakako makni. Na nekim plocama se prednji utori ponasaju kao da su HUB

Zaista cudno. Ovo su simptomi za bezicni mis a ne zicani. Kakve boje je podloga? Pokusaj zicu odmaknuti od monitora. Imas Wi-Fi....?

[edit]

Dodatno, ako ne pomogne kemija micanja, pokusaj deinstalirati USB lanac i instaliraj chipset driver

Pogledaj moje upute kako deinstalirati sakrivene USB uredaje. Ako imas stari software za mis onda ga svakako deinstaliraj

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/bsod-sto-zasto-kako/21360.aspx?page=33&jumpto=2748752&sort=asc&view=flat

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.5.2012 11:33 (Lazarus Long).
14 godina
neaktivan

Da, komp je spojen preko SX763. Probao sam drugi utor, druge podloge. Ne znam što drugo napraviti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.5.2012 11:34 (asibulj).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Čudan problem, trzanje miša i visoka temp disk
asibulj kaže...

Da, komp je spojen preko SX763. Probao sam drugi utor, druge podloge. Ne znam što drugo napraviti.

Budi malo precizniji. Spojen preko cega/kako? Sto je SX673? Router? Koji OS imas?

14 godina
neaktivan

Da, spojen je preko wirelessa, friški win 7 x64 gore.

18 godina
neaktivan
asibulj kaže...

Da, spojen je preko wirelessa, friški win 7 x64 gore.

Pokusaj zicano i promjeni podlogu. To su pocetne dvioje stvari koje moras napraviti (ali jedna po jedna)

13 godina
protjeran

O kojoj se podlozi radi?

clock2much

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Čudan problem, trzanje miša
asibulj kaže...

Nisam se još susreo sa ovakvim slučajem pa ako netko ima kakav savjet.
Dosad sam probao dva miša sa laserskim senzorom na različitim podlogama. Stari Coolermaster Sentinel i prije par dana kupljen Prestigio PMSG1 zbog sumnje da je prvi pokvaren. Oba štekaju i zapinju i u winsima i u igrama (konkretno BF3 i BC2). Kao da kursor zapne i treba mu trenutak da opet krene. Potpuno nasumično, nekad i radi neko vrijeme bez trzanja.
Međutim na sreću sam probao i jedan miš s optičkim senzorom koji sam imao sa strane i za čudo sve radi bez problema. Ovo je konfiguracija:

Gigabyte MA78LMT-US2H
Athlon II x3 445
DDR3 1333 Kingmax 2x2GB
MSi GTX 460OC 768GB
LC LP460 GP3
Seagate 80GB SATA
WDC2000JS

Da li je moguće da neki komad HW-a ima problema sa navedenim laserskim miševima? Još sutra ću probati s Razer Boomslangom koji ima IR senzor.
Gore je zadnji BIOS, ništa nije clockano, probao ugasiti USB legacy, ista stvar.

Za sada da budeš siguran najprije testiraj i to obavezno.

1. MemTest testiraš memoriju   da vidiš dal ima errore, ako ima errore znači da memorija neispravna.   Testiraš sa jednim memoriju i mora proć 100 passa ukoliko,da javi da nema errore onda idemo dalje.

2. Testiraj sa HD tune i skeniraš sa sporim skenom i neka skroz skenira, ako ima bad sector (crvena kocka), znači ako ga ima vrijeme je da nabaviš drugi a i isto tako ako imaš nečeg važno spremiš na backup npr na DVD, usb memori stick i sl. Ako nema bad sector onda idemo dalje.

3. Pogledaj u Speccy ili Everest da vidiš kakve temperature za processor i grafu i chipset ako ukazuje visoke temperature onda bi trebalo očistit ako još nije očišćena.

4. Skeniraj od nekih besplatnog antivurosnog programa pa neka skenira ak ima virusa a ak nema onda je sve ok.

Kod smrzavanje ili šteka obično uzrokuje i to:

Hard disk- ako javlja bad sector jer windows jako su osljetljivi na rad

Memorija _ ako javlja errore tad bi smrzavala i bacala BSOD (plavi ekran)

Grafička - Prejako zagrijava ako se pokreće prezahtjevniju igru

CPU-   Prejako zagrijava uzrok je loš hlađenja, zaštopa, hladnjak ne leži dobro, pretvrd i stara termopasta

PSU- Napajanje jedva vuče i nezadovoljva rad

Eto to sve treba nač di je problem.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice