Crn ekran nakon srtavljanja novog RAM-a

poruka: 6
|
čitano: 2.401
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Crn ekran nakon stavljanja novog RAM-a

Pozdrav!

Imam laptop TOSHIBA Satellite A300D, sa 4 GB RAM.

Danas sam kupio nova 2 RAM modula po 4 GB, da proširim memoriju jer mi je u specifikacijama pisalo da je max. proširivost do 8 GB. Uzeo sam sve podatke o modulima (200 pin, 800MHz, bla, bla...) i kad stavim jedan od dva nova modula (bilo samog ili u kombinaciji sa starim modulom od 2 GB ili novim modulom od 4 GB) ekran mi ostaje crn.

Kad koristim drugi novi modul, samog ili u kombinaciji sa starim modulima od 2 GB, sve mi radi nrmalno, pokazuje mi da je količina memorije 4 GB, tj. 6 GB, ovisno o kombinaciji.

Znači li to da mi je ovaj prvi modul koji sam naveo pokvaren i mogu li ikako sam napraviti da mi proradi?

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.10.2012 16:31 (jperan).

0 1 hvala 0
15 godina
Re: Crn ekran nakon stavljanja novog RAM-a
Vjerovatno je pokvaren
486 PWNZU! http://www.speedtest.net/result/1456936834.png
16 godina
jperan kaže...

Pozdrav!

Danas sam kupio nova 2 RAM modula po 4 GB, da proširim memoriju jer mi je u specifikacijama pisalo da je max. proširivost do 8 GB. Uzeo sam sve podatke o modulima (200 pin, 800MHz, bla, bla...) i kad stavim jedan od dva nova modula (bilo samog ili u kombinaciji sa starim modulom od 2 GB ili novim modulom od 4 GB) ekran mi ostaje crn.

Kad koristim drugi novi modul, samog ili u kombinaciji sa starim modulima od 2 GB, sve mi radi nrmalno, pokazuje mi da je količina memorije 4 GB, tj. 6 GB, ovisno o kombinaciji.

Znači li to da mi je ovaj prvi modul koji sam naveo pokvaren i mogu li ikako sam napraviti da mi proradi?

-prvo provjeri, ovdje kažu max 4GB, DDR2. A300D-V11, A300D-S11 možda je tvoj model neki noviji, ali ovi su max 4GB/DDR2/667MHz

-malo je vjerojatno da si nabavio DDR2 od 4GB, sigurno je DDR3 u pitanju. To bi objasnilo sve probleme osim što neka kombinacija čak radi i prikazuje RAM pa bi ipak morao biti model koji podržava DDR3. Ako si ipak nabavio DDR2-4GB modul, tad je problem 800MHz pa radi kad je u paru sa starim (BIOS automatski podešava brzinu, kad je samo brži RAM nije u specifikacijama tog modela, ali ponekad radi).

-na SODIMu je obično oznaka PC-broj npr PC2-6400 (=800MHz). Provjeri.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
ihush kaže...
jperan kaže...

Pozdrav!

-prvo provjeri, ovdje kažu max 4GB, DDR2. A300D-V11, A300D-S11 možda je tvoj model neki noviji, ali ovi su max 4GB/DDR2/667MHz

-malo je vjerojatno da si nabavio DDR2 od 4GB, sigurno je DDR3 u pitanju. To bi objasnilo sve probleme osim što neka kombinacija čak radi i prikazuje RAM pa bi ipak morao biti model koji podržava DDR3. Ako si ipak nabavio DDR2-4GB modul, tad je problem 800MHz pa radi kad je u paru sa starim (BIOS automatski podešava brzinu, kad je samo brži RAM nije u specifikacijama tog modela, ali ponekad radi).

-na SODIMu je obično oznaka PC-broj npr PC2-6400 (=800MHz). Provjeri.

sve sam 100 puta detaljno pregleda, i specifikacije laptopa, na RAM-u piše 4 GB PC2-6400 DDR2 800 MHz 200-PIN.

isto mi je pisalo i na ovim modulima od 2 GB.

ovaj modul što mi ne radi ne radi ni u kombinaciji sa starim modulom od 2 GB, dok drugi, ispravni radi 

16 godina
jperan kaže...
..
ovaj modul što mi ne radi ne radi ni u kombinaciji sa starim modulom od 2 GB, dok drugi, ispravni radi 

-ok, jedan je ispravan, drugi nije (reklamiraj-zamijeni) ali i dalje ostaje specifikacija za taj model max 4GB. Pošto ima više modela, provjeri točno koji je tvoj i koliko je max RAMa

Kao i moguć problem s brzinom, jer je deklariran 667MHz (PC2-5300), s 800Mhz (PC2-6400) može biti problema.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.10.2012 22:03 (ihush).
15 godina
neaktivan
ihush kaže...
jperan kaže...
..

-ok, jedan je ispravan, drugi nije (reklamiraj-zamijeni) ali i dalje ostaje specifikacija za taj model max 4GB. Pošto ima više modela, provjeri točno koji je tvoj i koliko je max RAMa

Kao i moguć problem s brzinom, jer je deklariran 667MHz (PC2-5300), s 800Mhz (PC2-6400) može biti problema.

evo to je ovaj isti model http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/jsp/SUPPORTSECTION/discontinuedProductPage.do?service=EU&com.broadvision.session.new=Yes&PRODUCT_ID=1061725

dolje piše maximum expanability 8 GB

na "starim" modulima je pisalo pc2-6400 800 MHz, prema njima sam i naručio module.

hvala na savjetima, idem na reklamaciju ;)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice