Crn ekran 15 minuta?

poruka: 20
|
čitano: 2.602
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Crn ekran 15 minuta?

Problem je jednostavan, pri pokretanju racunara treba mu 15 minuta da pokaze sliku desktopa ( u meduvremenu bude crn ekran) .

Pokaze samo ono naziv maticne cega vec na pocetku na sekundu i onda kao krene ga pokretati, i crna slika 15 minuta sve dok se ne pojavi desktop.

Isto sam imao problem kada ono 20ak minuta niko ne dira racunar, pa se ukljuci onaj sleep mod, umjesto da kad pomaknem mis, da se pojavi odmah slika, treba mu minuta-dvije da se opet prikaze slika.

Monitor pored toga radi super, jedino da nije sta do sistema?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Crn ekran 15 minuta?

Vjerojatno je stvar u Windowsima, probaj sa friškom instalacijom. Isto ne bi bilo loše provjeriti HDD sa Hd Tune-om.

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Crn ekran 15 minuta?

I sta mi se treba pokazati u tom HD Tuneu

11 godina
odjavljen
Crn ekran 15 minuta?

Pogledaj na Hd Tune-u statuse od Health-a, i Error-a, prikazano na slikama. Napravi Full scan...

Jesi probao sa novim Windowsima?

Sve štima Sve štima
Ispravan Hdd Ispravan Hdd
Neispravan Hdd Neispravan Hdd

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Javier kaže...

Problem je jednostavan, pri pokretanju racunara treba mu 15 minuta da pokaze sliku desktopa ( u meduvremenu bude crn ekran) .

Pokaze samo ono naziv maticne cega vec na pocetku na sekundu i onda kao krene ga pokretati, i crna slika 15 minuta sve dok se ne pojavi desktop.

Isto sam imao problem kada ono 20ak minuta niko ne dira racunar, pa se ukljuci onaj sleep mod, umjesto da kad pomaknem mis, da se pojavi odmah slika, treba mu minuta-dvije da se opet prikaze slika.

Monitor pored toga radi super, jedino da nije sta do sistema?

Na internetu pronađi neku live distribuciju windowsa ili linuxa. Uglavnom da pokreneš računalo sa USBa ili DVDa pomoću te distribucije. I promatraj kako se ponaša računalo. Ako sve normalno prolazi i desktop se odmah pokaže onda za prvu ruku pokušaj u potpunosti deinstalirati drivere od grafičke te instalirati najnovije. Ako ni to ne pomaže, onda čista instalacija sistema. Inače, dosta korisnika se žalilo da ima slične probleme kod mrežne kartice (dugo se čeka normalan rad) a ovaj tvoj problem još nisam susreo. Ako igraš igre one nekad poremete drivere grafičke.

Šta roda donese, to vrana odnese.
10 godina
neaktivan

Eh to sam zaboravio al mogla bi biti vazna karika. Imam Nvidia GTX 750 graficku, eh sad mi je problem sto se driver graficke mjesecima NE MOZE apdejtat.

Jednostavno pokazuje ono "Unabe to connect to NVIDIA" vjerujte pokusavao sam hiljadu stvari koje inace pomazu po YT ali nista, bas nista.

Sistem sam svakako mislio obarati i podici novi, win 10, ali bih zelio ovo rijesiti sto je prije moguce. Takoder od igri igram FIFU 16 i GTA V.

17 godina
neaktivan
Javier kaže...

Eh to sam zaboravio al mogla bi biti vazna karika. Imam Nvidia GTX 750 graficku, eh sad mi je problem sto se driver graficke mjesecima NE MOZE apdejtat.

Jednostavno pokazuje ono "Unabe to connect to NVIDIA" vjerujte pokusavao sam hiljadu stvari koje inace pomazu po YT ali nista, bas nista.

Sistem sam svakako mislio obarati i podici novi, win 10, ali bih zelio ovo rijesiti sto je prije moguce. Takoder od igri igram FIFU 16 i GTA V.

Kako se neće spojit? Pa odi na NVIDIA stranicu, odaberi drivere za karticu i windowse koje imaš i skineš ih na računalo.Potom ih raspakriraš u folder i obrišeš višak kao u priloženoj slici.

Potom na internetu pronađi i downloadaj programčić Display Driver Uninstaller. Pokreni računalo u Safe mod i pomoću ovog programčića deinstaliraj stare drivere od grafičke. Restartaj normalno računalo i potom instaliraj nove drivere.

Nadam se da sam bio jasan. Ja sam tako uradio kad mi je moja gtx980 počela stvarati neke probleme sa najnovijim driverima za Win 10.

nvidia nvidia
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2016 22:51 (Jura iz druge galaksije).
10 godina
neaktivan

Šefe kakav crni safe mode i ta cuda. Ja sam ti navikao sve automatski, da se samo odradi, ja samo da odobrim da se skida. Aj nije problem skinut, raspakovati  ubacit te drajvere. Al to brisanje ostatka mi se cini kao problem haha

17 godina
neaktivan
Crn ekran 15 minuta?

Ako je tako, onda pripremi ojre da ti to netko sredi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ma svakako sam mislio sistem podizati novi pa ce se valjda vecina stvari rijesiti time, mada bih mogao pokusati to oko drajvera sam nesto srediti

17 godina
neaktivan
Javier kaže...

Ma svakako sam mislio sistem podizati novi pa ce se valjda vecina stvari rijesiti time, mada bih mogao pokusati to oko drajvera sam nesto srediti

Moraš se odlučiti i napraviti to sam. Sam posao nekih 10tak minuta. Uvrh glave.

10 godina
neaktivan

Imalč neko yt objasnjenje? Ti znas o cemu se tacno radi da ne trazim dzabe

17 godina
neaktivan
Crn ekran 15 minuta?

U većini slučajeva se novi driveri mogu instalirati preko starih bez problema, tako da ne mora raditi uklanjanje starih drivera sa DDU i safe mode.

Evo ti link od nvidie, odaberi svoju seriju grafičke kartice 7, zatim model 750, pa verziju operativnog sistema npr Win 7 32 ili 64 bit i skini drivere.

Kada ih skineš samo pokreni instalaciju i kada završi vidi kako se ponaša kompjuter, odnosno hoće li nova verzija drivera popraviti tvoj problem.

Javi šta se dešava zemljak pa ćemo nastaviti dalje sa savjetima ako ne riješiš problem.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2016 0:58 (boxer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Skinuo fino, pokrenuo i evo sta izbaci:

http://deviantpics.com/images/2016/06/11/Capture.png

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2016 16:36 (Javier).
17 godina
neaktivan
Javier kaže...

Kod tebe je nešto zbrljano i najbolje je da napraviš novu čistu instalaciju.

17 godina
neaktivan
Javier kaže...

Za koji si ti operativni sistem skinuo nvidijine drivere, to je neka prastara verzija 309.08

Posljednji nvidia driveri su 368.39

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
13 godina
Crn ekran 15 minuta?

Ja tu nista ne kuzim, kolege sa foruma ti davaju sugestije sta da napravis, a ti opet po svome. 

1. Formatiraj i stavi novi windows, ako bude opet isto onda poslusaj savijete drugih kolega. 

2. Javi nam.

Finger Up :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.6.2016 10:06 (Javier).
10 godina
neaktivan
boxer kaže...
Javier kaže...

Za koji si ti operativni sistem skinuo nvidijine drivere, to je neka prastara verzija 309.08

Posljednji nvidia driveri su 368.39

Ma namjestio sam kako mi je ovaj gore rekao, moj OS i 7 serija moje graficke. Nigdje mi nije pisalo da izaberem model, samo seriju.

Evo kako sam odabrao:

http://deviantpics.com/images/2016/06/12/dsss.png

I evo šta sam skinuo:

http://deviantpics.com/images/2016/06/12/fefe.png

Napominjem graficka je GTX 750.

17 godina
neaktivan
Crn ekran 15 minuta?

Evo ti link pa skini direktno sa njega - 368.39 verzija

http://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/103909/en-us

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice