CPU problem

poruka: 40
|
čitano: 7.209
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
CPU problem

Pozdrav, imam problema sa quad core procesorom (q6600 2.4ghz), na xp-u je vrtilo sve u redu a kad sam prebacio na 7icu , komp cita da radi samo 0.6ghz. Pa je pitanje jel mogu ikako ukljucit ostale jezgre, posto se komp dosta muci pri igrama cak i na desktopu ponekad kod otvaranja fileova. Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
CPU problem

pretpostavljam da je to neka greska u sedmici jer se to nikako ne bi smjelo dogadati. si probao reinstalaciju winsa?

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.

0 0 hvala 0
17 godina
CPU problem

Daj ti nama screenshot Properties-a i CPU-Z-a.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CPU problem

Pozdrav, nisam probavo reinstall windowsa ak ce bit nuzno probat cu i to.
Evo link od systeminfoa i cpuza - http://img7.imageshack.us/img7/1716/82487282.png

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: CPU problem
Greska u sedmici s kompovima koji automatski idu downlclock kada su idleu :)

lijepo instaliraj sve zakrpe i sve ce biti uredu...

ne znam jel kod stolnih ima onaj powerplan... ako te toliko nervira, stavi na high performance, to ti dize na 100% takta...

sve u svemu to sto se tebi dogadja je potpuno normalno zbog nekoliko propusta u winsima...
In Control
15 godina
neaktivan
CPU problem

Hvala na odgovorima, taj power managment je vec postavljen na high, a te zakrpe di bi ih mogo nac?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Trebale bi biti dostupne preko win updejta...

samo sve instaliraj sto ima tamo...

i ne brini... ako se zelis uvjeriti da ti procesor radi kako treba... problem ti je u driverima za procesor posto windows za takve stvari ne dobavljaju prave podatke (nego samo one startup) a za ostale aplikacije bi trebalo biti uredu...  

skini everest, i nadji overclock.... pokreni neki program i pogledaj kako ti brzina skace do 2.4 GHz ako vec nije (a vjerojatno je)...

P.S. mjesto hvala ovako, mozes lijepo i kliknuti hvala :)

In Control
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 12:39 (EnlightenedPhoenix).
15 godina
neaktivan
CPU problem

everest kaze da je sve u redu, no i dalje mi se stvari sporo otvaraju dok recimo igram nesto i odem u windowse traje po par sekundi da se net upali i slicno

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Buks kaže...

everest kaze da je sve u redu, no i dalje mi se stvari sporo otvaraju dok recimo igram nesto i odem u windowse traje po par sekundi da se net upali i slicno

To vrlo vjerojatno nije zbog toga, nego zbog neceg drugoga...

e sada locirati taj problem je prilicno tesko...

provjeri sve drivere koje si instalirao, budi siguran da su za win 7, i ne znam... mozes probati potraziti ako imaju driveri za procesor pa da ih manualno instaliras...

In Control
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 12:57 (EnlightenedPhoenix).
15 godina

Kako ti je već rečeno gore, to ti je 99% softwareski problem, skidanjem svih W7 updateova bi ga trebao riješiti.

Inače da proc radi na 600 MHz to je normalna stvar, tj da se sam downclocka kad je u idleu ili gotovo neopterećen. Isto kao što se down tako se odmah po potrebi treba i vratiti na stock. Tako da samo ti poskidaj sve updateove i vidi šta će se onda dogoditi.

A ovo da ti neko otvaranje traje po par sekindi...to niš ne znači, može bit do hiljadu stvari a može biti naravno i do toga da je proc ostao downclockan.

Ali par sekundi...koliko je to konkretno i koliko je bilo to prije nego je počelo biti problema?

Uglavnom za početak, instaliraj sve update sa windows updatea.

15 godina
neaktivan
CPU problem

sa windows updatea imam poskidano sve, a tih par sekundi zna bit po 10-20 sto i nije bas malo

eventualno windowse nanovo

0 0 hvala 0
15 godina

I opet pitanje koliko je to bilo na prijašnjim winsima, to čekanje? I koji program pokrećeš kad to čekaš? I kad si winse instalirao?

17 godina
neaktivan
Hm... a gle... treba se naci problem...

znaci first stop...

skini malwarebytes free... skeniraj...

nakon toga HDtune i provjeri smart i provjeri hard disk za bad sectore....

Potom pagefile stavi na tocno odredjenu velicinu na c disku, posto vjerujem da ti je najbzri (ako c particija nema bad sectora)

postaj logove vamo :) i screenshotove...

takodjer... napravi u everstu system stability test, stavi graf vamo, i stavi statistike vamo...
In Control
15 godina
neaktivan
CPU problem

na prijasnjim windowsima tog ''cekanja'' nije bilo, reinstalliro sam ih prije cca 2 tjedna i od tad je pocelo, a programi su bilo koji od mozzile pa do jednostavne muzike

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Napravio ovo sto sam ti rekao... idemo probati...
In Control
15 godina

Ne vjerujem da mu treba MBAM jer kaže da mu je počelo odmah po instalaciji 7ice.

Možda ti je to neka od starijih 7ica, a možda i trebaš MBAM, ne znam odakle ti ta 7ica, jel oriđiđi?

Temperature i ostalo nam nisi niš dao...ajde napravi nešto od ovoga što ti savjetuju.

15 godina
neaktivan
CPU problem

evo za pocetak http://img840.imageshack.us/img840/7796/stabilitytest1.png

file:///C:/Users/Karlo/Desktop/Report.htm - report od everesta

Poslije kad bude jos gotovo uploadam druge stvari

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 14:30 (Buks).

0 0 hvala 0
16 godina
CPU problem
a da ti nama daš ostatak konfe, jer ti problem najvjerojatnije nije u procesoru.
Izzy

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CPU problem

Update malwarebytes je naso 1 malware i izbriso odmah , hd tune nije naso nikakve greske

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CPU problem

Koju maticnu, imas?

Daj malo vise podatatka o kompu.

I kao sto su ti rekli, stavi screenshot od cpuZ.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 15:34 (mrud).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mrud kaže...

Koju maticnu, imas?

A ti malo nauci procitati sve postove...

stavio je sve, zakljuceno je da radi normalno s bilo kojim drugim ocitacem sem onim iz windowsa...

takodjer je zakljuceno da je to softwerska greska samih windowsa (koja se i meni dogadjala) i da je vjerojatno tu problem do procesorskih drivera koji nisu prilagodjeni sedmici....

In Control
16 godina
EnlightenedPhoenix kaže...
mrud kaže...

Koju maticnu, imas?

A ti malo nauci procitati sve postove...

stavio je sve, zakljuceno je da radi normalno s bilo kojim drugim ocitacem sem onim iz windowsa...

takodjer je zakljuceno da je to softwerska greska samih windowsa (koja se i meni dogadjala) i da je vjerojatno tu problem do procesorskih drivera koji nisu prilagodjeni sedmici....

A ti malo bolje prouči slike i postove. Dao nam je OS, CPU, RAM, te otkrio da ima NVidi-i, MBO nije napiso, a s ostlim tvrdnjama se slažem, jer Windows-i su uvijek izdan s greškama.

Izzy
15 godina
neaktivan
CPU problem

dfi lan party nf 680i lt je maticna

0 0 hvala 0
16 godina
CPU problem
Imaš li možda antivirus?? Ako imaš neko kompletno rješenjes firewall-om, npr. Norton Internet Security, ili BitDefender Total Security, oni ti mogu usporit rad na kompu, pa uvijek provjeravaju nešto, pa ti zato zna kasnit 20 sekundi. Ako imaš Norton, to nebi trebalo biti izraženo, ako imaš BitDefender, to je već 10-15 sekundi, ako imaš AVG, to je katastrofa 30-40 sekundi, za ostale nisam siguran, tako da neznam...

Koristiš Firefox?? Jesi li čistio history?? Koliko imaš add-onsa??

Čitam o toj matičnoj, i meni je taj procesor uvijek radio dobro, ali sada kada si rekao matičnu možda možemo detaljnije analizirat.

Kada si išao instalirat Windows 7, jesi pogledo, dali moraš updaet-at BIOS, jer na nekim matiččnama moraš, inače win7 prijavljuje probleme. Jesi li update-o BIOS? Dali si imao problema s matičnom, jer poznato je da ploče iz serije nForce 600 imaju problema s gubljenjem podataka, tj. ovo se događa tijekom OC-a.

Koliko grafičkih imaš u kompu?

Izzy

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CPU problem

Imam Kaspersky Internet Security 11, koristim firefox, history cistim svaki dan a addona nemam. biosi nisu updateani zadnji je iz 2007 a to je onaj koji je dosao s maticnom. 2 graficke su na kompu

0 0 hvala 0
16 godina
CPU problem
Pogodak! Dvije grafičke su u kompu. Onda reci pošto mi to smrdi na GPU, koji modeli grafičke su, napiši ovako: Brand Model Memorija, dakle npr. Point of View 8800 GTS 320 Mb, te koji su taktovi gpu/shader/memory, npr. 500/1200/800, te napiši isto za drugu grafu, te koje drivere koristiš, usput daj screenshot od GPU-z,a ali tako da ga upališ dva puta (jedan za GPU 0, drugi za GPU 1).
Izzy

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
CPU problem

Jesi provjerio u BIOSu dal ti je uključeno C1E i Speedstep (EIST)? Ako jest, disejblaj (ili Speedstep stavi na always maximum) i nebi trebalo biti problema. U XPu ti je vjerojatno radilo jer nije imao iste drivere, tj. drivere koji stvarno koriste te opcije.

Logaros
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

taj speed step sam bas trazio u biosu al nisam mogo nac

16 godina
neaktivan
CPU problem

Ja bit ti preporucia da malo pronjuskas sa CCcleanerom i tuneup,jesi li puno program instalira i deintsalira

RazorNapster
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CPU problem

nvidia geforce gts 250 1gb
gpu-memory-shader>> 756/1161/1890

http://img42.imageshack.us/img42/6559/yo1w.png

to je SS od gpu-z makar kad stavim na 2 gpu ocitanja su ista pa ti nije potrebno 2 puta

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice