CPU problem

poruka: 5
|
čitano: 1.637
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
CPU problem

Bok,uzeo sam od prijatelja procesor Intel Pentium 4 2.60 GHz i pise na stranici od maticne (  http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=43&MenuID=24&LanID=0:satelite:  ) da ga podrzava no kada sam ga postavio i sve napravio on radi ali nema nikakog signala na ekranu i nista ne pokazuje no radi,cak sam probao zamhjeniti i termalnu pastu no isto i graficku karticu i napajanje ali isto.

Procesor radi 100% ali vamo nece,kada sam stavio Intel Celeron 1.7 GHz radi normalno ali je spor,dali netko mozda zna u cemu je stvar ili je imao slicnih iskustava {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.3.2014 13:54 (filip_342).

0 0 hvala 0
12 godina
CPU problem

Oprobaj reset ploče clear cmos izvadi bateriju i jesil na ovom zadnjem biosu 30402 ako nisi onda flash matične ako znaš ako nisi siguran onda nosi nekom ko znam to raditi

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=43&MenuID=24&LanID=0:satelite:#fragment-Pinout

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: CPU problem

moraš znati točan tip-seriju/generaciju CPUa, točnu oznaku pročitaj na CPU (intel je mijenjao rebrandao neke oznake), pentium 4 je širok pojam.

-moraš imati odgovarajući BIOS (3xx..) i MBO mora podržavati tu JEZGRU-VOLTAŽU. Tvoja MBO uz OC podržava 533 (to je nestandardno), tj može s prvim serijama P4 kao willemate, ali sigurno ne može s Prescot jezgrom. Ovisi i o konkretnom modelu, jer vežina je na FSB 800, ali ima modela (kao upgrade) koji rade na 533, naravno, mala je šansa da je tvoj baš taj, veća šansa da taj CPU ne može na tvoju MBO, ili... postavi ručno FSB na 400, to će ga downclockati, ali ako je podržan, bar će ga upaliti.

Navedena je jedino voltaža ua CPU Celeron-D (Prescott) dakle moglo bi raditi (inače bi moglo pregoriti) ali vjerojatno će downclockati na 533 i to možda nestabilno (za trećinu nići clock) svejedno, ako radi OK, bit će bolje od Celeron-1-7.

btw, dao si link na vjerojatno posljednju veziju MBO (ver.7.0) tvoja je možda neka starija revizija, provjeri, pročitaj sve oznake, tad probaj googlati za točno tvoju MBO-CPU support.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.3.2014 15:11 (ihush).
11 godina
neaktivan
CPU problem

Probao sam flash maticne,bio je stari bios,stavio sam ova 30402,no opet nece,a na procesoru pise Intel Pentium ®4

2.60GHz/512/800

SL6WS COSTA RICA

3341A771

0 0 hvala 0
12 godina
Re: CPU problem
filip_342 kaže...

Probao sam flash maticne,bio je stari bios,stavio sam ova 30402,no opet nece,a na procesoru pise Intel Pentium ®4

2.60GHz/512/800

SL6WS COSTA RICA

3341A771

Nema šance, za taj cpu ti treba 800 fsb a tvoja matična ima max od 533.

Kill or be killed.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice