BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.287.793
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

poz. ekipi zadnje vrijeme mi se komp restarta nakon nekog vremena sam od sebe i naravno nakon restarta mi se pojavi plavi ekran primjetio sam da se to događa kod kopiranja ili preimenovanja datoteka ali možda to nije pravi problem samo dizanje winsa i gašenje kompa teče bez problema ali se zna dogotiti taj blue screen dole su slike koje možda mogu malo Vam pomoći

dnl
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.11.2013 20:20 (roki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Windows 7 Ultimate 64-bit SP1

Intel Core i5 4670K @ 3.40GHz 27 °C

Haswell 22nm Technology

8,00GB Single-Chanel DDR3 @ 933MHz (9-10-9-27)

ASRock Z87 Extreme4 (CPUSocket) 31 °

2048MB ATI AMD Radeon HD 7870 (XFX Pine Group) 35 °

Blue Screen mi se dogodio 2 puta u roku od 20 minuta 1 put nakon sto sam izasao iz igre a drugi put tokom igre(Nije rijec o istoj igri)Racunalo nije OC

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: BSOD - što, zašto i kako

Hvallaa ti :$ 

13 godina
BSOD - što, zašto i kako

Počeo sam dobivat BSOD  sinoć naveče . Znači komp radi jedno 2-3 minute nista zahtjevno tipa facebook i youtube i nakon toga BSOD . Odma sam posumljao na ram i onda sam posudio isti ram iz sestrinog kompa i onda je pc radio normalno  . Danas sam pustio 2 pass-a memtest86+ i nije bilo ni jednog error-a ali čim sam iušao u windowse odma bsod . Kod sestre kada stavim svoj ram u komp isto se događa cijelo vrijeme . Sad mene zanima hoće li oni meni priznat reklamaciju ako reklamiram ram i jel se to može nekako popravit . 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Ako je još uvijek pod garancijom i ako si siguran da je u kvaru, zašto ne!

Njihov servis testira i ustavnovi isto što i ti.

Jedino ovisi gdje si kupio, odnosno imaju li svoj servis, jer ako moraju slati na testiranje onda može potrajati.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
BSOD - što, zašto i kako

Već sam RAM poslao u futuru . Zanimljivo je da mi se u koji god komp stavim te RAM-e izbacuje bsod cijelo vrijeme a na memtest-u prođe 2 pass-a bez ijednog errora . 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Već sam RAM poslao u futuru . Zanimljivo je da mi se u koji god komp stavim te RAM-e izbacuje bsod cijelo vrijeme a na memtest-u prođe 2 pass-a bez ijednog errora . 

E mozda bi moglo da i u mene bude ista situacija, jer sam testirao i ram i hdd i rezultati odlicni

http://www.speedtest.net/result/2906188858.png
16 godina
BSOD - što, zašto i kako

U zadnje vrijeme muku mucim s triju razlicitih BSOD-a:

1. Tijekom gasenja racunala (nekada se normalno ugasi, a nekada zapne odnosno pojavi se BSOD "IRQL NOT LESS OR EQUAL")

2. Neovisno o tome radim li nesto zahtjevno ili ne (pa cak i idle), osim toga, u zadnjih par mjeseci racunalo ionako nije optereceno..... ugl MS Office, FF/Chrome, Matlab, MS Visio i to je ugl to.

3. Mis se takoder tu i tamo smrzne odnosno pokazivac i odmrzne za par sekundi. Takoder, standardni mis pokazivac promijeni oblik u nesto drugo normalno I/ILI u obliku artefakta (vidi zadnju sliku), medutim, valja napomenuti da se graficki artefakti NE pojavljuju u igrama, takoder sam testirao graficku karticu s FurMark-om i temperature su normalne i nema niti jednog artefakta.

Ne znam jesu li svi ti BSOD-i i problemi medusobno povezani, ugl, radi se o sljedecim

- IRQL NOT LESS OR EQUAL

- SYSTEM SERVICE EXCEPTION

- QUOTA UNDERFLOW

Testirao sam procesor, graficku karticu, RAM i HDD..... nemam doslovno niti jedan error i tomu slicno. Nazalost, nemam vise sve dumöpove....imam samo ovaj zadnji za IRQL not LESS OR EQUAL

BSOD

DUMP 1.DIO

DUMP 2. DIO

DUMP 3. DIO

DUMP 4. DIO (oznacen je crvenom bojom ntoskrnl.exe)

Artefakt pokazivaca

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2013 11:26 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
BSOD - što, zašto i kako

Slične probleme ima dosta korisnika Nvidijne GTX4xx/5xx serije. I ja sam među njima -.-

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

može neko baciti oko, unaprijed hvala

https://db.tt/KLFqkW0y

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako
Pozz...imam problem desava se da mi se comp svako malo restarta i ne moze se dignit sistem znaci udje u windowse i nakon pola sata samo se restarta ili ugasi i te onda moram pricekat par minuta da bi se opet sistem digao....onda sam mislia da ima virusa medjutim nema opet je isto bilo pa sam instalira nove windowse opet isto ... Pa su mi rekli da moram ocistim procesor i maticnu medjutim kad sam i to obavia vise nikako se ne moze sistem dignit samo crn ekran a komp uredno radi jel moze bilo kakva pomoc bio bi zahvalan...... Asrock 880g extreme3 1g ati radeon hd 5770 4g corsair ram 1600 Amd phenom || x4 965 black edition

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
BSOD - što, zašto i kako
Dobar dan. Evo maloprije ja najnormalnije igram Assassins Creed MP, kad odjednom stane igra, pomislih da se zamrznula i ja ctrl-alt-del, međutim kad je došao u meni pojavi mi se BSOD ali i mislim i da je zapisivao nešta dolje u dnu ekrana no neznam što je uzrokovalo sami BSOD. Tada se sam restartirao kompjuter, i dobio sam ovu poruku u SS, pa bih molio pomoć da ustanovim što je uzrokovalo BSOD jer se ne kužim u te stvari. Hvala.

Usput, evo minidump file koji sam našao pa ako netko stručan može pogledati bio bih mu zahvalan

http://www.speedyshare.com/Aq5jh/111113-10966-01.dmp
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
BSOD - što, zašto i kako

Relacija grafa-driver-directX.

Ažuriraj driver grafičke, čipseta i directX.

Twitter: @191x7
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

Yoseep

- Svakako prije nego kreneš instalirat nove drivere, uđi u safe mod i sa "driver sweeper" obriši stare.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 20:52 (Valentin17).

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Napravio sam test hdd-a i ram-a i oba su prosla savrseno, bez ijednog bad sectora i errora. 

BSOD uglavnom dobijem onako random, kad ulazim u igru, kad otvaram novi tab u Chromeu, ponekad i tijekom igranja. 

Inace ga dobim svaki ili svaki drugi dan.

Prekjucer sam skidao League of Legends i dobio sam ga 3 puta za to vrijeme...

Pomoc?

Gle ko je iza tebe!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

minikdo5

http://www.resplendence.com/whocrashed

- Skini, instaliraj, pokreni.

- Sve što ti pokaže kopiraj na forum.

- Primjer, Slika 1.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.11.2013 18:48 (Valentin17).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Evo slika...

Gle ko je iza tebe!
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.11.2013 20:23 (minikdo5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

evo posto se ne vidi dobro gore na slici

Conclusion

11 crash dumps have been found and analyzed. Only 10 are included in this report. 2 third party drivers have been identified to be causing system crashes on your computer. It is strongly suggested that you check for updates for these drivers on their company websites. Click on the links below to search with Google for updates for these drivers:

aswndis2.sys (avast! Filtering NDIS driver, AVAST Software)
unknown_module_00000000`022520f0.sys

If no updates for these drivers are available, try searching with Google on the names of these drivers in combination the errors that have been reported for these drivers and include the brand and model name of your computer as well in the query. This often yields interesting results from discussions from users who have been experiencing similar problems.

Read the topic general suggestions for troubleshooting system crashes for more information.

Note that it's not always possible to state with certainty whether a reported driver is actually responsible for crashing your system or that the root cause is in another module. Nonetheless it's suggested you look for updates for the products that these drivers belong to and regularly visit Windows update or enable automatic updates for Windows. In case a piece of malfunctioning hardware is causing trouble, a search with Google on the bug check errors together with the model name and brand of your computer may help you investigate this further.

Gle ko je iza tebe!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

minikdo5

- O kojem win OSu se ovdje radi? U logu taj podatak ne piše.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Windows 7 Ultimate 64 bit

Gle ko je iza tebe!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
minikdo5 kaže...

Windows 7 Ultimate 64 bit

- Prema rezultatima:

1. Avast stvara probleme, možeš ga probat nadogradit na najnoviju verziju (osim ako već je najnoviji), probat stavit stariju verziju ili ga obrisat sa računala i snimit neki drugi AV.

2. Neki driver stvara probleme (ne piše koji), moguća riješenja: 1 .Windows update, nadogradnja drivera na novije verzije ili potraga za driverima na stranicama proizvođača pojedine komponente, 2. Ukoliko već imaš najnovije drivere, probaj instalirat starije verzije, novije ne mora značit bolje, brže, pouzdanije, 3. Na blef, možda imaš neki virus, spayware, Adware i sl. stvara probleme, skeniraj s  ComboFix, HitmanPro, SuperAntiSpyware, Malwarebytes Anti-malware, AdwCleaner, 4. Probaj napravit reinstall već instaliranih drivera, uklanjanje starih sa Driver sweeper.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2013 16:02 (Valentin17).
11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav ljudi... imam problem vezan za BSOD... Nikad mi se ne javlja i sad sam poceo igrati FM2014 i uvijek kroz 5-10 minuta igranja zablokira i pojavi se BSOD. Druge stvari i igrice ne. Malo sam citao ovaj topic i vidim da ima ljudi koji se razumiju u to.. Skinuo sam onaj Whocrashed i skeniralo mi je ovo: 

Inace mi laptop ima dvije graficke HD3000 i Amd radeon HD7670M... i najnovije drivere ...

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2013 16:38 (Karlovski).

0 0 hvala 0
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

Karlovski

- Log pokazuje da BSOD uzrokuje AMD display driver, njegova nekompatibilnost sa navedenom igrom. Moguće da je igra s "torrenta", mogući problem.

- Moguća riješenja: Instalacija drugih drivera sa WUa, sa ATI stranice (stariji ili noviji driveri, novije ne mora biti i bolje), sa stranice proizvođača laptopa (opet starije ili novije verzije), instalacija zadnjih dostupnih zakrpa (patch) za igru i samo OS i zadnje, malo rigorozno riješenje, prestanak igranja te igre.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2013 17:43 (Valentin17).

0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Karlovski

- Log pokazuje da BSOD uzrokuje AMD display driver, njegova nekompatibilnost sa navedenom igrom. Moguće da je igra s "torrenta", mogući problem.

- Moguća riješenja: Instalacija drugih drivera sa WUa, sa ATI stranice (stariji ili noviji driveri, novije ne mora biti i bolje), sa stranice proizvođača laptopa (opet starije ili novije verzije), instalacija zadnjih dostupnih zakrpa (patch) za igru i samo OS i zadnje, malo rigorozno riješenje, prestanak igranja te igre.

da da... drivere mi pokazuje da imaju samo ovi, ne mogu nac neke druge, al idem jos malo surfat, pokusavat nesto rijesit... hvala ti puno, jasnije mi je sad sve... hehe, a nije kompatibilno sa FM-om, a to jedina igra koju igram uz PES :D 

11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Nasao sam nove neke drivere na AMD-ovoj stranici, ali su BETA... prije par dana izasli... Jel mi se isplati to instalirati? S obzirom da su u beta fazi?? ne razumijem se bas u to previse :)

0 0 hvala 0
14 godina
Karlovski kaže...

Nasao sam nove neke drivere na AMD-ovoj stranici, ali su BETA... prije par dana izasli... Jel mi se isplati to instalirati? S obzirom da su u beta fazi?? ne razumijem se bas u to previse :)

- Probaj, gore ne vjerujem da može biti.

11 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Karlovski kaže...

KAd sam instalirao neka je greska, obe graficke su mi blokirane... i onda sam stavio da mi sam update-a pa je pretpostavljam vratio na ovo staro, tako da nista od toga :/ Hvala svakako :)))

16 godina
Karlovski kaže...
Valentin17 kaže...
Karlovski kaže...

KAd sam instalirao neka je greska, obe graficke su mi blokirane... i onda sam stavio da mi sam update-a pa je pretpostavljam vratio na ovo staro, tako da nista od toga :/ Hvala svakako :)))

Skini si DDU (Display Driver Uninstaller) i mozes jos Driver Sweeper..... tek nakon deinstalacije postojecih pokusaj nove instalirati.  Ugl, drivere brisi u Safe Mode-u.

No, probaj prije toga potraziti novi patch za igru (ako postoji) i novi krek, a piratska igra ti 100% ne stvara probleme, crack je nesto drugo

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2013 1:58 (lovac82).
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav svima  , prijatelju se desio ovaj bsod na slici , po kodu sam vidio da je do hdd najvjerovatnije , ali on kaze da je probavao i sa drugim hdd.om ispravnim , koji koristi na drugom kompjuteru i opet isto , do cega bi onda bilo , matične mozda ?

Semper Fidelis
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako
meni je slicno ovako kao na ovoj gornjoj poruci samo sto pise nesta da ntfsl nije uredu . imam problem s hdd i hocu instalirati win xp ili bilo koji drugi i kada ga boota i krene instalaciju stvori se plavi screen i pise nesta da ntfs sys nije u redu neznam sta je probao sam i xp i 7 sve i nece nijedan a neznam rijesit pa tko moze pls rjesenje ili nevalja vise hdd
THE HIIIIe
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice