BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.201.360
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: BSOD - što, zašto i kako
0v3r10rd kaže...

BSOD ti mostly radi grafika (ati3duag.dll). Pokušaj s novijim driverima za grafiku (probaj i s alternativom Omega driverima). Napravi update OS-a (sigurnosne zakrpe)

Probao sam sa različitim driverima. Od ati  7.4, 7.7, 9.8 legacy (zadnji za moju grafu), trenutno sam na omega v4.8.442. Ali svejedno su problemi tu. Sa omega driverima ne dobivam ati3duag.dll bsod ali zato dobivam nekakav bsod koji ne kaže što ga je prouzročilo...

Odvikao se DotA-e, napokon! ......malo morgen
14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Što to znači ako je atikmdag.sys error ?

JA
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
0v3r10rd kaže...

@Luka_cro

Probaj testirat ponašanje računala tako da izvadiš par suvišnih komponenti - daklem, izvadi (pretpostavljam da smiješ otvarati računalo?!) sve komponente viška, ostavi u računalu procesor, RAM, grafiku i diskove te vidi kako ti se računalo ponaša.

Nagađam, al možda ti Hauppauge WinTV 885 kartica radi problem. Ovo je debelo nagađanje istina...

U svakom slučaju vidi kako ti se kanta ponaša ako izvadiš TV karticu i USB wireless karticu...

Dodatno, koju matičnu ploču imaš i koje napajanje?!

upravo sad mi se pojavio jos neki msfs.sys...

probat cu izvaditi komp.

maticna mi je p35-ds3l, a napajanje chiftech 550w

Model fashion guru.
16 godina
neaktivan
therock56 kaže...

Problemi s grafickim driverima... posto nemam specificnog koda i slicno ne mogu ti vise reci...

AKO ti se sustav rusi i ide bsod, uploadaj minidump file ( /windows/minidump) i budem ti ga debagao, mozda se moze sto saznati odatle...

In Control
15 godina
neaktivan
therock56 kaže...

Guglao sam, to ima veze sa grafičku karticu. Da pogodim tvoja grafička kartica ATI Radeon X1950 Pro? Ili griješim?

Nenad
16 godina
BSOD - što, zašto i kako

Ako vam se ruši stroj sa različitim driverima / fajlovima, obavezno testirajte memoriju, pa nakon toga HDD, memoriju sa memtestom, a disk alatom proizvođača - svi se oni nalaze na Hiren's boot CDu. Guglo je vaš najbolji prijatelj.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Evo ja sam sad sa memtest testirao i u samo 1.9% coverage naslo je 43errora...sto sada?

Model fashion guru.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
luka_cro kaže...

Evo ja sam sad sa memtest testirao i u samo 1.9% coverage naslo je 43errora...sto sada?

Koliko ram modula imaš? Ako imaš 2 probaj 1 izvadit pa zavrti mem test, pa onda sa drugim probaj. onaj koji prođe bez errora je ispravni , a onaj sa errorima izbaci i pozdravi se s njim.

16 godina
Spakos kaže...
luka_cro kaže...

Koliko ram modula imaš? Ako imaš 2 probaj 1 izvadit pa zavrti mem test, pa onda sa drugim probaj. onaj koji prođe bez errora je ispravni , a onaj sa errorima izbaci i pozdravi se s njim.

S tim neispravnim se vrijedi poigrat oko voltaža, al vjerojatno ošlo u nepovrat...

*** Gentlemen, Start Your Engines ***
15 godina
neaktivan
Spakos kaže...
luka_cro kaže...

zasto?pa rami nisu tak stari.

EDIT.evo sam sam probao i jedan ram ne radi tj. sa mem test nade stotinu pogresaka....mogu to kako popraviti jer cu sad imati samo 2GB rama a neda mi se bas izdvajat abnormalno puno love za rame

Model fashion guru.
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.7.2010 22:53 (luka_cro).
16 godina
BSOD - što, zašto i kako

Ne može se popraviti, no ako su ti memorije pod garancijom, nosi na servis, poslikaj ekran sa greškama u Memtestu, i reci da želiš drugu memoriju, da je ta neispravna.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Ne može se popraviti, no ako su ti memorije pod garancijom, nosi na servis, poslikaj ekran sa greškama u Memtestu, i reci da želiš drugu memoriju, da je ta neispravna.

komu cu nositi na servis ako vemil vise ne radi?

Model fashion guru.
15 godina
neaktivan

Ovak, frendu nekaj sa laptopom ne dela...Pošto sam mu danas instaliraval nove Winse, neznam jel uopće u Winsima stvar.

Brisali smo CoD2, pa smo restartali PC, no prije toga sam ja u Task Manageru poubijao pbsetup.exe fileove, pošto zbog njih nisam mogao izbrisati CoD2 folder. Nakon toga sam restartao PC, na što sam dobio BSOD, STOP:C000021A Fatal System Error. Pitao sam već na jednom ne-informatičkom forumu, oni kažu da je hard prdnul, moguće pošto je sa lijeve strane laptopa bilo jako vruće, pod jako mislim da bi se moglo i jaje ispeći Belji se Eh sad, ak je do HDDa, onda sam nayebal, ak nije, kak da riješim?

Proguglao sam malo, i ljudi kažu da je u Winlogon.exe ili u CSRSS(tako nešto).exe pogreška i da treba Windowse reinstalirati...

P.S. Nemrem uopće bootat instalaciju drugih Winsa, tj. ovih kaj sam mu danas instaliral ujutro...Sutra probam sa XP pa javim...

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.7.2010 0:10 (.: R32LowRider).
15 godina
neaktivan

Dajte molim vas, hitno mi je, sutra opet idem kod njega pa mi je neugodno reći da je HDD riknuo...

15 godina
BSOD - što, zašto i kako

provaj ubacit cd od windowsa i repairat ga. Ali ako ti ne boota windows instalaciju onda je vjerojatno do hardwera

http://gtabalkan.com
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Evo, laptop je OK, sad pišem prek njega. Frend uspio bootat Win7 koji su bili gore, a ja napravio samo System Restore, sad ću staviti WinXP, pa ćemo vidjetil...

15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pls help sa ovim BSOD kojeg dobivam stalno na win xp, dok na win 7 radi sve ok i nikad ne dobivam BSOD.

Evo minidump:

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Neki driver je u pitanju... probaj updateat sve drivere koje možeš, staviti WHQL drivere ako je ikako moguće.
16 godina
luka_cro kaže...

Kak to misliš, ne radi? kaj su opet propali?

15 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
Neki driver je u pitanju... probaj updateat sve drivere koje možeš, staviti WHQL drivere ako je ikako moguće.

Na frišku instalaciju win xp sp3 sam od drivera stavio :

Via hyperion 4in1 v5.24a (BUG DVD)

Realtek   AC97 4.06 (sluzbene stranice)

ati omega xp2k 4.8.442 (da napomenem, sa ati catalyst ili ati CP dobivam ati3duag.dll BSOD) - sa omega driverima nije bilo nikad problema.

Realtek Lan driveri 5.719 (sluzbene stranice)

Čitao sam da Lan driveri također mogu ovo izazvati pa sam ih uninstall, sad su trenutno driveri od windowsa koje je windows sam pronašao.

14 godina
luka_cro kaže...

EDIT.evo sam sam probao i jedan ram ne radi tj. sa mem test nade stotinu pogresaka....mogu to kako popraviti jer cu sad imati samo 2GB rama a neda mi se bas izdvajat abnormalno puno love za rame

A kompa, nemoj se ljutit ili nešto, ali stvarno me ulovio smijeh kad sam ovo pročitao, onako sam se baš od srca smijao dobrih 5 minuta....

Svi mi imamo bisere tu i tamo, tako ne napadam nikoga, samo sam htio da znat da me stvarno lijepo nasmijalo...

15 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
luka_cro kaže...

Kak to misliš, ne radi? kaj su opet propali?

Pa nema vise tamo u Varazdinu vemil gdje je prije bio.

miki1981 kaže...
luka_cro kaže...

A kompa, nemoj se ljutit ili nešto, ali stvarno me ulovio smijeh kad sam ovo pročitao, onako sam se baš od srca smijao dobrih 5 minuta....

Svi mi imamo bisere tu i tamo, tako ne napadam nikoga, samo sam htio da znat da me stvarno lijepo nasmijalo...

:) nedugo sam kupio rame i vec ne rade.

BTW. uzeo sam sad van taj modul i sad radi sve savrseno samo sto imam 2gb rama :(

Model fashion guru.
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.7.2010 17:52 (luka_cro).
14 godina

Ma znam, svima nam se dogodi takva neka izjava...al danas mi baš došla kao naručena...

Što se tiče vemila, i garancije, koliko znam unusmdia je preuzeo sve garancije, kao i brand vemil...(žena prodala mužu brand i te fore) uglavnm oni su ti za to odgovorni. Ako te budu htjeli otpilit ( kao što čujem da je dosta ljudi imalo iskustvo) ti probaj par puta na fino i lijepo, ako i dalje prde onda im prijeti novinama, tv-om i potrošačim kodom i čim se god drugim sjetiš ( pa šta nije žalosno da se ovakve stvari kod nas moraju ljudima govorit i PRIJE nego ode u servis...to dovolno govori o učestalosti takvih problema)

Uglavnom budi uporan i dobit ćeš ram.

Samo mala napomena, ako si ram kupio u kitu ( 2*2 gb kit ) onda najčešće oba moraš odnijet u servis i dobiješ i oba nova ( barem bi tako trebalo bit )

15 godina
neaktivan

Evo da pitam, ako su se Windowsi iz n-tog puta dignuli, onda znači da nije do harda, nego do Windowsa? Prijatelj mi se žali da kada pali laptop mora ga par puta restartati da bih došao do Windowsa. Eh sad, ako je do harda, može li to biti zbog pregrijavanja ili?

16 godina
.: R32LowRider kaže...

Evo da pitam, ako su se Windowsi iz n-tog puta dignuli, onda znači da nije do harda, nego do Windowsa? Prijatelj mi se žali da kada pali laptop mora ga par puta restartati da bih došao do Windowsa. Eh sad, ako je do harda, može li to biti zbog pregrijavanja ili?

Ovako, kada problem nije iz prve jasan, pravilo je da se testira HDD alatom proizvođača i memorija memtestom. Tvoj prijatelj možda ima problema sa bad sektorima, stoga urgiram da testira računalo.

15 godina
neaktivan

Hmm, mogao bih memtest odvrtiti, ali za programe od Toshibe neznam. Koje bih programe preporučio za testiranje HDDa?

14 godina

Imaš na njihovom webu, hdd fitness

15 godina
.: R32LowRider kaže...

Hmm, mogao bih memtest odvrtiti, ali za programe od Toshibe neznam. Koje bih programe preporučio za testiranje HDDa?

Mislim da to imas u BIOS-u...

Google IS your friend!!!
16 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Jutros upalim računalo i ono se je tijekom pokretanja srušilo. Kada se je pokrenulo, sat mi je pokazivao krivo vrijeme i datum je bio kriv. Do čega je problem?

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''

0 0 hvala 0
14 godina
Razer_Copperhead kaže...

Jutros upalim računalo i ono se je tijekom pokretanja srušilo. Kada se je pokrenulo, sat mi je pokazivao krivo vrijeme i datum je bio kriv. Do čega je problem?

Jel se srušio kod bootanja winsa ili prije nego je počeo bootat winse?I jel se srušio i ugasio ili se je resetirao? Jesi išta mijenjao u postavkama jutros ili jučer? Jesi palio ikakvu boost/auto oc ili sličnu tehnologiju?

Krivi datum ukazuje na reset biosa, ili potrebu za zamjenom baterije.

Vjerojatnije je ovo prvo jer da je samo do baterije vjerojatno se nebi srušio.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice