BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.201.364
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
BSOD - što, zašto i kako

a vidio sam...haha

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

zamolio bi nekog da pogleda moj minidump

http://www.speedyshare.com/HNfKV/Mini122311-01.dmp

pocelo je prije par mjeseci. od novog hardwera je tu samo android mobitel kojeg koristim za interent. spojen je usb-om i preko njega idem na net.. ali mislim da je probelm poceo i prije.. problem se pojacao nakon jednog auto updatea opere, ali odtad je bilo jos par updatea..

uglavnom problem je ovaj. samo odjednom kompjuter pocne "stekcat" :) tj. proizvodi onaj klak-klak-klak zvuk i tako 10-15 puta. cesto recimo ne mogu otvorit nesto na netu u to vrijeme. ne mogu ugasit neki tab ili browser.. i na kraju jednostavno se zamrzne i ode u plavi ekran.. di opet nekad zamrzne i moram ga resetirat (ali ako ga resetiram pocne bootat i cesto zamrzne i tu), tako da ga ugasim iza i upalim za minutu.. onda bude sve normalno.

znaci, to mi se sad u zadnje vrijeme dogada 1-2 dnevno.. problem mi je sad zbog posla jer cu morat dosta tog napravit, a ak mi zamrzne usred neceg, mislim da cu izgubit razum.. :)

bio bi stvarno zahvalan da netko pogleda..

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: BSOD - što, zašto i kako

To klikanje ti znači da disk odlazi u vječna lovišta. Backupiraj sve sa njega i zamijeni ga sa drugim.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
13 godina
neaktivan

ali mislim da to nije zvuk iz diska.. cini mi se kao da je to iz napajanja ili nesto drugo.. jako je glasno.. maloprije se opet smrznuo.. planiram kupit laptop pa cu ionako sve prebacit, ali brinem se da ne krepa dotad..

12 godina
neaktivan
Bućo kaže...

zamolio bi nekog da pogleda moj minidump

http://www.speedyshare.com/HNfKV/Mini122311-01.dmp

pocelo je prije par mjeseci. od novog hardwera je tu samo android mobitel kojeg koristim za interent. spojen je usb-om i preko njega idem na net.. ali mislim da je probelm poceo i prije.. problem se pojacao nakon jednog auto updatea opere, ali odtad je bilo jos par updatea..

uglavnom problem je ovaj. samo odjednom kompjuter pocne "stekcat" :) tj. proizvodi onaj klak-klak-klak zvuk i tako 10-15 puta. cesto recimo ne mogu otvorit nesto na netu u to vrijeme. ne mogu ugasit neki tab ili browser.. i na kraju jednostavno se zamrzne i ode u plavi ekran.. di opet nekad zamrzne i moram ga resetirat (ali ako ga resetiram pocne bootat i cesto zamrzne i tu), tako da ga ugasim iza i upalim za minutu.. onda bude sve normalno.

znaci, to mi se sad u zadnje vrijeme dogada 1-2 dnevno.. problem mi je sad zbog posla jer cu morat dosta tog napravit, a ak mi zamrzne usred neceg, mislim da cu izgubit razum.. :)

bio bi stvarno zahvalan da netko pogleda..

Slažem se s ihushem samo ako imaš vremena ako bi mogao reći koji je zvuk najsličniji ovima.http://datacent.com/hard_drive_sounds.php

Također još samo nešto,a ovo je usmjereno ka svim izlagačima problema iliti targetima i analizerima problema iliti hostovima.

Dakle kada dobijete blue screen ovako lijepo kao Bućo izložite minidump kao i recite koliko bitni OS imate(x86-32 ili x86-64) tako da ljudi znaju trebaju li prebaciti 64 bitni debuger na 32 bitni ovim naredbama !wow64exts.sw ili .effmach x86

Također ljubazno bi zamolio one koji imaju 64 bitne windowse i često sudjeluju u temi da i nabave Windbg ja sam prije se njime često služio no nažalost uvidio sam manu svoga 32 bitnog sustava kada se sve više ljudi počelo pojavljivati s 64 bitnim windowsima s kojima moj 32 bitni debbuger ne može puno.

Ako koga zanima Tess Ferrandez piše lijep blog kao i Dmitrij Vostokov,postoji i knjiga Advanced Windows debbuging koju izdaje Adisson Wesley i naravno ima još i dva dijela Windows system internals.Uglavnom to je ako nešto stvarno želite od toga no ako samo analizirate da pomognete i iz hobija !analyze-v i jedna slabije dokumentirana !errec kao i !sysinfo je sve što trebate.

Errec je toliko moćan da ima moć sam odrediti kvar na hardveru samo uz pomoć parametra.Sjećam se da je nedavno bio slučaj di sam od nekog lika minidump ubacio i analizirao valjda 10 puta za redom u nevjerici da se ipak nešto zeznulo no svaki put je izbacivalo problem s L cache procesora i ja mu jednostavno nisam imao srca reći,što zbog toga da ne razočaram čovjeka što od toga da ne baci savršeno dobar procesor u smeće samo na osnovu da je čuo tamo od nekog lika s interneta.

Dakle još jednom molim ljude da ako bi htjeli kvalitetno pomagati da bar koriste debbuger Windbg je najbolji za post-mortem zatim Visual Studio pa može se čak i s Blue screen view od Nirsofta i Who chrashed ako se nema puno vremena.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
12 godina
neaktivan
Bućo kaže...

ali mislim da to nije zvuk iz diska.. cini mi se kao da je to iz napajanja ili nesto drugo.. jako je glasno.. maloprije se opet smrznuo.. planiram kupit laptop pa cu ionako sve prebacit, ali brinem se da ne krepa dotad..

Zvuči li ti ovako iz napajanja 

ako da onda je to coil whine.Odgledaj video tek kasnije počne cvilit.

Također pogledaj moj link o zvukovima harda u prošlom postu.

EDIT:Da odrediš krivca zvuka zemi tubu od role papira i prisluškuj prvo HDD pa Gpu pa Psu tako ćeš izolirati(djelomično) pozadinske zvukove i lakše utvrditi "krivca".

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.11.2012 13:27 (Ikarus01).
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

ja imam xp 32 bitne..

izgleda da je hard.. moj je Maxtor 6Y120M0 (108 GB) i zvuk koji proizvodi je ovaj drugi po redu na onoj listi (od maxtora drugi..), samo je kod mene malo sporiji.. nisam ni znao da hard moze tako glasan zvuk proizvodit..

nije ovaj zvuk napajanja iz ovog filmica..

pas mater :) sve mi je na tom hardu, a nemam neki drugi backup.. moram pod hitno kupit neki laptop..

sta mislite koliko vremena jos ima? jel se moze procijenit ovako ugrubo? znaci to traje vec nekih 4 mjeseca..

jeli moguce da nesto softwerski uzrokuje problem? jel moze netko pogledat taj minidump pa mozda stvarno je nesto uzrok sto se moze rijesit..

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.11.2012 16:23 (Bućo).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Bućo kaže...

ja imam xp 32 bitne..

izgleda da je hard.. moj je Maxtor 6Y120M0 (108 GB) i zvuk koji proizvodi je ovaj drugi po redu na onoj listi (od maxtora drugi..), samo je kod mene malo sporiji.. nisam ni znao da hard moze tako glasan zvuk proizvodit..

pas mater :) sve mi je na tom hardu, a nemam neki drugi backup.. moram pod hitno kupit neki laptop..

sta mislite koliko vremena jos ima? jel se moze procijenit ovako ugrubo? znaci to traje vec nekih 4 mjeseca..

Reko si klikanje ne struganje to je puno,puno gore.Uglavnom ako je taj zvuk znači da hard propada.No budi sto posto siguran jesi li suguran da je hard a ne recimo ležaj ventilatora kraj harda?

Uglavnom ako si siguran pod hitno nabaviti novi hard preseliti stvari sa staroga i tek onda taj stari testirati s HD Tune.Ako je nekim čudom taj hard ok i nešto si krivo procijenio uvijek možeš probati vratiti taj novi kupljeni hard.Links ima dobru politiku oko toga i uglavnom sve možeš vratiti u roku od 8 dana http://www.links.hr/index.php?option=moj_links&term=64&key=54&key1=64.

Da sam na tvom mjestu istog časa bi isključio računalo i ne bih ga više palio jer što više vremena bude prolazilo glava će oštećivati i krivo prepisivati sve više i više sektora.

A ovo za softwerski problem,ako imaš taj zvuk nemoguće no kažem ti opet budi siguran možda je ventilator,jedino ako ne čuješ ove bzzz zujanje zvukove onda je sigurno hard.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.11.2012 16:30 (Ikarus01).
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

mislim da je samo to klak-klak-klak.. ne cujem ovo cviljenje, beepanje, grebanje i tak.. samo odjednom pocne klakat.. meni se cinilo kao da je to neki zvuk kad bi ga ukapcao i iskapcao iz struje pa napajanje da taj zvuk.. ali cini mi se da bi ipak mogao bit taj hard.. dali je ventilator, ne znam, ali zasto bi mi ventilator smrzavao komp i slao ga u blue screen???

imam jedan usb stick od 8gb pa cu ove stvari vezane za posao sve prekopirat tamo, a ostalo na dvd-e.. dok ne kupim novi laptop.. ne kupuje mi se nekako laptop sad, jer mi sad prakticki ne treba.. trebat ce mi tek na proljece kad idem na more.. tak da bi nekako rade prekopirao sve i onda izgurao s ovim ak ce ic do negdje 3 mjeseca pa onda kupim laptop.. dobit cu vise za novce tad sigurno nego danas..

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Bućo kaže...

mislim da je samo to klak-klak-klak.. ne cujem ovo cviljenje, beepanje, grebanje i tak.. samo odjednom pocne klakat.. meni se cinilo kao da je to neki zvuk kad bi ga ukapcao i iskapcao iz struje pa napajanje da taj zvuk.. ali cini mi se da bi ipak mogao bit taj hard.. dali je ventilator, ne znam, ali zasto bi mi ventilator smrzavao komp i slao ga u blue screen???

imam jedan usb stick od 8gb pa cu ove stvari vezane za posao sve prekopirat tamo, a ostalo na dvd-e.. dok ne kupim novi laptop.. ne kupuje mi se nekako laptop sad, jer mi sad prakticki ne treba.. trebat ce mi tek na proljece kad idem na more.. tak da bi nekako rade prekopirao sve i onda izgurao s ovim ak ce ic do negdje 3 mjeseca pa onda kupim laptop.. dobit cu vise za novce tad sigurno nego danas..

Ne bi no mislio sam po principu Murphyeva zakona da nesreća nikada ne dolazi sama{#}.Recimo imaš koruptiran proces u system32 i baš ti taj dan ode ležaj venta pa neznaš di je glava ni rep.

Ajd sad ubacim taj minidump u analizu.No već znam kaj će reć.

Inače uopće ti danas nije problem eksterni 3.5 za male pare kupit ili 2.5 interni kupit, tj. ako znaš ugraditi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.11.2012 16:49 (Ikarus01).
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

ma kuzim, al stvarno sumnjam da je vent.. bas je zvuk slican onom drugom sa liste od maxtora, ali kod mene je dublji, ali to jasno ne znaci da ni taj nije bio dublji, ali snimanjem i tako je izmijenjen..

znam da mogu lako kupit, ali posto ionako kupujem laptop koji ce imat bar 500gb, sto je meni i vise nego potrebno, glupo mi je kupovat jos jedan hard..

vec bi ja ovo sam sve izanalizirao, ali ne mogu ni skidat nis s interneta, jer mi idu mb na mobitelu, a i obolio sam  nedavno tak da sam narubu zivcanog sloma :))) sad mi samo jos treba da mi komp crkne.. hahahaha

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

posto vec duze vrijeme pisem da me muci BSOD ... nezz vise sta da radim 

ovako BSOD se pojavljiva kod igranja bilo kakvih igrica (cak onih na faceu) kod pokretenja PRIME-a 95 ....

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
nix2811 kaže...

ovako BSOD se pojavljiva kod igranja bilo kakvih igrica (cak onih na faceu) kod pokretenja PRIME-a 95 ....

memtest napravi a prije toga pregledaj HDD sa HDD tuneom

12 godina
neaktivan
Peroman kaže...
nix2811 kaže...

memtest napravi a prije toga pregledaj HDD sa HDD tuneom

kolko dugo moram mem test odvrtit 

EDIT: HDD je novi seagate baracuda 500GB star par mjeseci 

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.12.2012 19:11 (nix2811).
13 godina
neaktivan
nix2811 kaže...

Nezz,neki kazu 45min neki kazu vise

13 godina
nix2811 kaže...

Ostavi ga da se vrti preko noci... Ali u pravilu bi ga trebalo drzati najmanje 8 sati.

12 godina
neaktivan

odvrtio se jednom .. zvrsio do kraja ... kaze no errors ... sad idem HDD sa HD tuneom .... 

EDIT: HDD tune nije naso nista .... 

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.12.2012 22:43 (nix2811).
16 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Juče mi se srušio sistem na laptopu i pojavio BSOD (srušio se grafički driver) pa je pisalo "memory dump to disk 100%"

E sad, problem nije zašto se dogodilo (znam zašto se to dogodilo, jer sam duže vrijeme držao dignut OS, samo ga stavljajući u hibernate kad sam ga gasio, bez resetiranja već 2-3 tjedna, a nijedan Windblows ne može podnijeti da bude predugo aktivan bez resetiranja jer se prije ili kasnije pojave razni bugovi a s vremenom i fatalni crash), poanta je da me zanima postoji li ikakav način za izvući podatke o otvorenim programima iz tog dump filea, naime u trenutku crasha bilo mi je između ostaloga otvoreno niz Notepad fileova sa nesnimljenim podacima (jasno da bi bilo bolje da sam koristio Word sa autosaveom ali eto taj put nisam), i htio bih ako je ikako moguće izvući ono što je bilo zapisano u njima (ako je OS dumpao sve iz memorije na disk onda bi i to trebalo biti tu negdje.

Googlao sam po netu ali svagdje ljudi pričaju samo o otklanjanju permanentnog BSOD errora uzrokovanog nekim hardverskim ili softverskim problemom, niko ne kaže konkretno da li se može izvuć podatke od otvorenih programa iz memory dumpa na disku.

Da napomenem da sam potaknut nekim informacijama sa neta naša odgovarajući setting u control panelu i vidim da tamo ima opcije za dumpati 0 kB / 128 kB / kernel memory / complete memory, pa sam stavio na complete memory dump za ubuduće, ali je dosad bilo na kernel memory. Našao sam file memory.dmp i ima samo 187 MB, tako da čisto sumnjam da je ono što mi treba unutra, ali nikad se ne zna pa ipak da pitam...

Dakle zanima me ono što je bilo otvoreno u Notepadu i drugim programima da li je tamo negdje i može li se kako izvući, ne zanimaju me svakakve sistemske informacije jer bug nije permanentan.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Enkidu kaže...

Dakle ne bi trebao stavljati complete memory dump ako imaš 32(x86-32 registar) bitni operativni sustav,ako imaš više od 2 gb rama i ako imaš manje od 25 gb slobodnog na disku(u tom slučaju dump se autom. briše)

Ostavi se complete memory dumpova jer npr. ako imaš 4gb rama dump će biti 4gb + 1mb što je oko 4097 megabyta i stvarno je nepotrebno plus 4gb MEMORY.DMP će vjerojatno biti koruptiran osim ako ga ne smanjiš na 2gb s BCDEdit.

Drži se ti ili small dumpova ili meni najdražih kernel.A ovo o extractanju ne mogu najbolje tvrditi jel nisam forenzičar no mislim da bi ti Volatily mogao pomoći ima GNu licencu tako da je FREE.Osim Volatily imaš još i Memoryze i Audit viewer od Mandiant za ova zadnja dva treba ti Phyton.

Da se mene pita ja bi uzeo Volatily https://code.google.com/p/volatility/downloads/list

No ne znam jel možeš s time baš filove vaditi ili samo registar provjeravati.

Također da se nadovežem ako imaš Linux u dualbootu ili nečem drugom ili trećem probaj Foremost http://samkear.com/windows/forensic-memory-dump-analysis-using-moonsols

Možda uspiješ nešto iz rama izvaditi no sumnjam jer ipak treba forenzičar za tako nešto.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.12.2012 12:36 (Ikarus01).
16 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Nemam Linux u dual bootu niti išta drugo, a ovaj Volatility izgleda zanimljivo ali pari mi da je to stručni program za stručnjake iz tog područja.

Ono što mene zanima je program / sredstvo da iz dump filea jednostavno izvuče otvorene fileove koji nisu bili snimljeni na disk ali jesu bili negdje u memoriji, kao da sam digao windowse iz hibernatea recimo. Međutim ni na Volatility siteu niti igdje drugo ne vidim da jasno piše da li je to moguće ili ne. A ako i je pretpostavljam da je nužan complete memory dump a to mi nije bilo uključeno.

P.S.

Da su prokleti Windblowsi malo inteligentnije napravljeni i više orijentirani na spašavanje podataka na kojima se radi mogli su zatvoriti taj graphics driver i reći mi da moram resetirati ali onda dati vremena koliko treba da sve spremim, a ne srušiti sve odma i odbaciti podatke. Tako mi se nekad i znalo dogodit na starom kompu, pa bi sve izgledalo očajno ružno bez drivera ali bi moga snimit stvari, a ponekad se znao odma dogodit BSOD i aj ća.

Istina da su Windowsi bolje napravljeni ne bi se ni rušili i imali toliko buggova. Još nisam vidio instalaciju Windowsa da nema bugova.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.12.2012 16:30 (Enkidu).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Enkidu kaže...

Nemam Linux u dual bootu niti išta drugo, a ovaj Volatility izgleda zanimljivo ali pari mi da je to stručni program za stručnjake iz tog područja.

Ono što mene zanima je program / sredstvo da iz dump filea jednostavno izvuče otvorene fileove koji nisu bili snimljeni na disk ali jesu bili negdje u memoriji, kao da sam digao windowse iz hibernatea recimo. Međutim ni na Volatility siteu niti igdje drugo ne vidim da jasno piše da li je to moguće ili ne. A ako i je pretpostavljam da je nužan complete memory dump a to mi nije bilo uključeno.

P.S.

Da su prokleti Windblowsi malo inteligentnije napravljeni i više orijentirani na spašavanje podataka na kojima se radi mogli su zatvoriti taj graphics driver i reći mi da moram resetirati ali onda dati vremena koliko treba da sve spremim, a ne srušiti sve odma i odbaciti podatke. Tako mi se nekad i znalo dogodit na starom kompu, pa bi sve izgledalo očajno ružno bez drivera ali bi moga snimit stvari, a ponekad se znao odma dogodit BSOD i aj ća.

Istina da su Windowsi bolje napravljeni ne bi se ni rušili i imali toliko buggova. Još nisam vidio instalaciju Windowsa da nema bugova.

Ne znam što da ti kažem možda negdje tamo u dalekim bezgraničnim bespućima i ima takav program no Volatily i ostali ram analyzeri su ako si netko tko je razvio određenu aplikaciju i znaš njene simbole i kako se ponaša.Čak i da i izvučeš binarni kod pa ga dešifriraš pitanje je jel bi dobio uopće pola podataka,a još kažeš da tada nisi ni imao kompletan dump što znači da je taj notepad izgubljen.Kao i što samo ime kaže ram je volatile memory kad nestane struje u sustavu to je to gubi se.Da nisi rebootao laptop nakon rušenja sustava postojao bi page file pa bi to neki forenzičar izvadio no ovako sumnjam.

Osim ako u tom Notepadu nisu bile šifre bojnih glava ne bih se previše brinuo.I da savjet odsada kada nešto ultra važno radiš koristi word vrlo lako vratiš prekinutu sesiju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.12.2012 16:51 (Ikarus01).
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

pozdrav,jel mi moze neko ocitat minidump?   https://hotfile.com/dl/182500537/2df7c17/120312-22510-01.dmp.html

NS/ZD
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Javlja mi se BSOD (nekada kada sam na youtubu a nekada kada igram igre..) Zamrzne se zvuk, slika  pa onda se pojavi BSOD i komp se restarta?? Ima li kakvo riješenje za to?

Suha krpa na dnu mora.....
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.12.2012 12:13 (Kewin).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
odjavljen

Zašto nitko ne čita j****u prvu poruku???

Ovako napamet - pregrijavanje, driver, virus, neispravan RAM/HDD/grafa, preslabo/neispravno napajanje, gremlini...

Korisni odgovori, ha? E pa da si pročitao prvi post, možda bi ti mogli pomoći. Ili nosi PC u servis. Sat 150-250kn, dijagnostika 50-100, rezervni dijelovi 100kn++...

13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

edit: skuzio sam kako radi, ispod je moj report pa molim pomoc u cemu je problem, fala

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.12.2012 14:02 (delamsve).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Microsoft (R) Windows Debugger Version 6.2.9200.16384 AMD64

Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved.

Loading Dump File [C:\Users\Zen\Desktop\120912-15272-01.dmp]

Mini Kernel Dump File: Only registers and stack trace are available

Symbol search path is: SRV*c:\symbols*http://msdl.microsoft.com/download/symbols

Executable search path is: 

Windows 7 Kernel Version 7601 (Service Pack 1) MP (4 procs) Free x64

Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS

Built by: 7601.17944.amd64fre.win7sp1_gdr.120830-0333

Machine Name:

Kernel base = 0xfffff800`03059000 PsLoadedModuleList = 0xfffff800`0329d670

Debug session time: Sun Dec  9 11:37:08.361 2012 (UTC + 1:00)

System Uptime: 0 days 2:39:29.571

Loading Kernel Symbols

...............................................................

................................................................

............................

Loading User Symbols

Loading unloaded module list

......

*                                        *

*             Bugcheck Analysis                   *

Use !analyze -v to get detailed debugging information.

BugCheck F4, {3, fffffa800a51fb30, fffffa800a51fe10, fffff800033d7460}

----- ETW minidump data unavailable-----

Probably caused by : wininit.exe

Followup: MachineOwner

---------

2: kd> !analyze -v

*             Bugcheck Analysis                   *

CRITICAL_OBJECT_TERMINATION (f4)

A process or thread crucial to system operation has unexpectedly exited or been

terminated.

Several processes and threads are necessary for the operation of the

system; when they are terminated (for any reason), the system can no

longer function.

Arguments:

Arg1: 0000000000000003, Process

Arg2: fffffa800a51fb30, Terminating object

Arg3: fffffa800a51fe10, Process image file name

Arg4: fffff800033d7460, Explanatory message (ascii)

Debugging Details:

------------------

----- ETW minidump data unavailable-----

PROCESS_OBJECT: fffffa800a51fb30

IMAGE_NAME:  wininit.exe

DEBUG_FLR_IMAGE_TIMESTAMP:  0

MODULE_NAME: wininit

FAULTING_MODULE: 0000000000000000 

PROCESS_NAME:  wininit.exe

EXCEPTION_CODE: (NTSTATUS) 0xc0000005 - The instruction at 0x%08lx referenced memory at 0x%08lx. The memory could not be %s.

BUGCHECK_STR:  0xF4_c0000005

CUSTOMER_CRASH_COUNT:  1

DEFAULT_BUCKET_ID:  WIN7_DRIVER_FAULT

CURRENT_IRQL:  0

STACK_TEXT:  

fffff880`1a197e38 fffff800`0345f822 : 00000000`000000f4 00000000`00000003 fffffa80`0a51fb30 fffffa80`0a51fe10 : nt!KeBugCheckEx

fffff880`1a197e40 fffff800`0340be0b : ffffffff`ffffffff fffffa80`0b33eb50 fffffa80`0a51fb30 fffffa80`0a51fb30 : nt!PspCatchCriticalBreak+0x92

fffff880`1a197e80 fffff800`0338af04 : ffffffff`ffffffff 00000000`00000001 fffffa80`0a51fb30 00000000`00000008 : nt! ?? ::NNGAKEGL::`string'+0x176e6

fffff880`1a197ed0 fffff800`030d7253 : fffffa80`0a51fb30 fffff800`c0000005 fffffa80`0b33eb50 00000000`00c00440 : nt!NtTerminateProcess+0xf4

fffff880`1a197f50 fffff800`030d3810 : fffff800`03122b7f fffff880`1a198a38 fffff880`1a198790 fffff880`1a198ae0 : nt!KiSystemServiceCopyEnd+0x13

fffff880`1a1980e8 fffff800`03122b7f : fffff880`1a198a38 fffff880`1a198790 fffff880`1a198ae0 00000000`00c01f50 : nt!KiServiceLinkage

fffff880`1a1980f0 fffff800`030d7642 : fffff880`1a198a38 00000000`0000aab7 fffff880`1a198ae0 00000000`00c01a28 : nt! ?? ::FNODOBFM::`string'+0x488a4

fffff880`1a198900 fffff800`030d61ba : 00000000`00000001 00000000`00c00b58 00000000`77c9ff01 00000000`0000aab7 : nt!KiExceptionDispatch+0xc2

fffff880`1a198ae0 00000000`77b98e3d : 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 : nt!KiPageFault+0x23a

00000000`00c00b60 00000000`00000000 : 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 : 0x77b98e3d

STACK_COMMAND:  kb

FOLLOWUP_NAME:  MachineOwner

FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0xF4_c0000005_IMAGE_wininit.exe

BUCKET_ID:  X64_0xF4_c0000005_IMAGE_wininit.exe

Followup: MachineOwner

---------

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Nešto je nasilno prekinulo bitan proces. Skeniraj komp sa kakvim antivirusom/antimalwareom i testiraj RAM memtestom.

13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

ok, pa cu javit kaje bilo. ako nista onda cu probat sve nanovo nasnimit windowse

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Ima jos kakvih prijedloga, da jednostavno reinstal windowse i to je to

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
BSOD - što, zašto i kako

Stavi instalacijski CD od windowsa i probaj sa opcijom REPAIR popraviti windowse. Tek ako to ne pomogne onda idi na instalaciju novih windowsa. Bilo bi dobro da u Event viewer-u pogledaš šta točno uzrokuje BSOD.

Moj PC  
0 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice