Bios BEEP codes(ne radi nova grafička kartica)

poruka: 13
|
čitano: 4.672
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav, 

kupih dns R7 260X grafu i izvadio sam iz pci-e16 slota nekakvu karticu koja je imala na sebi dvi izlaz,pretpostavljam zato jer je na maticnoj bio sao vga.

Ugl . kada pokusam bootati racunalo cuje se ovaj pattern 4-2-3-3 sto navodno po googleu znaci Extended block move.

Racunalo bez kartice radi.Molio bih pomoc sto da napravim?

Hvala unaprijed.

Coske
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2014 22:27 (pagejimmy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

izvadit i bolje ugurat, pa ako opet zeza, probat na drugom računalu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Bios BEEP codes(ne radi nova grafička kartica)

-to ne mora biti PCIex-16 ili nije verzija... provjeri. npr nova VGA neće raditi na ver.1.0, nema odgovarajuću struju na PCxu..

-zvjerske VGA traže i napajanje 6-ili-8 pin ili oba s barem 150-250W (deklariran PS od cca 450W-600W), u pravilu se ne ubacuje zvjer na slabiji-stariji PC.

-prvjeri BIOS postavke, reset i sl. (ili proggolaj beepcode koji čuješ, ali javit će ti vjerojatno 'problem s VGA', možda za napajanje..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2014 23:03 (ihush).
17 godina
neaktivan

ma mijenjao napajanje,  guglanjem sam dosao do zakljucka da je moguce da je do toga da maticna ne podrzava  novije graficke kartice i ne kuzim zar je to moguce da, ako imas pci express x 16 slot takvo STO. zar nije logicki da u taj slot ide sve  ... Maticna je fujitsu D2587... Lud sam od toga vec da kupujem stvari koje ne rade odmah kad ih ubacim u komp..

Coske
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
odjavljen
Pokusaj s apdejtanjem biosa
14 godina
protjeran
pagejimmy kaže...

ma mijenjao napajanje,  guglanjem sam dosao do zakljucka da je moguce da je do toga da maticna ne podrzava  novije graficke kartice i ne kuzim zar je to moguce da, ako imas pci express x 16 slot takvo STO. zar nije logicki da u taj slot ide sve  ... Maticna je fujitsu D2587... Lud sam od toga vec da kupujem stvari koje ne rade odmah kad ih ubacim u komp..

evo sto sam ja pronasao s obzirom koju ti poruku izbacuje;

http://www.cybertechhelp.com/forums/showthread.php?t=161582

javi kako je proslo!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
17 godina
neaktivan

vec sam pokusavao po tome, nema smisla.... ugasim sve u biosu sto ima veze s integriranom grafikom i nista, on i dalje ne zeli bootati s grafickom ,a bez (sto mi je cudno) boota i to sa slikom iako sam iskljucio integriranu grafiku, phoenix je bios.

Coske
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Koja je kartica prije bila unutra?

ako sa nvidie prelaziš na amd obavezno prvo obrisati sve grafičke drivere prvo kroz  control panel a

zatim je poželjno instalirati driver sweeper i u safe modu obrisati sve ostatke grafičkih drivera od nvidie i amd-a

jedino ostaviti intelove jer taj chipset ima integriranu grafiku.

nakon toga ubaci novu grafu i instaliraj drivere koje si dobio uz nju ili vidi na amd ovoj stranici ima li

novijih drivera.

Ako ni to ne pomogne u biosu isključiti integriranu grafiku ali ploča bi i sama trebala prepoznati

novu grafičku pod uvjetom da monitor spojiš isključivo na grafičku a ne na matičnu ploču.

0 0 hvala 0
17 godina
pagejimmy kaže...

..ne kuzim zar je to moguce da, ako imas pci express x 16 slot takvo STO. zar nije logicki da u taj slot ide sve  ..

logika nema previše veze s RL, jednako kao CPU, treba ogvorarajuće napone. Stari PCIex (ver 1.0) ne osigurava dovoljno struje na portu, nove VGA (zvjerske) traže 75W iz porta +dodatne žice. To ti međuostalim piše na infou za VGA. vidi pod full stress, 221W tj 75W iz porta + 150W žica su naknap.. za 260x, jače moraju još dodatne žice...

17 godina
neaktivan

Meni je čudan kabel 6 pinski u molex, budem slikao do vcrs

Coske
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

kupio novu maticnu, sve 5 na njoj.Ocito problem do maticne ploce.Hvala svima na pomoci.

Coske
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pozdrav, evo opet ja, malo sam dosadan sam sebi isto ali sta ćeš. Ugl. SAD je problem oko procesora.

Uzeo sam matičnu preko njuškama, sve 5 sa procesorom E6550,

No procesor E7500 mi ne radi, uopće mi ne želi bootati BIOS.

Sto mi je činiti,molim pomoć..

Coske
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
pagejimmy kaže...

Pozdrav, evo opet ja, malo sam dosadan sam sebi isto ali sta ćeš. Ugl. SAD je problem oko procesora.

Uzeo sam matičnu preko njuškama, sve 5 sa procesorom E6550,

No procesor E7500 mi ne radi, uopće mi ne želi bootati BIOS.

Sto mi je činiti,molim pomoć..

-prvo, u MBO se ne ubadaju procesori napamet. Prvo provjeriš specifikacije, support i po potrebi noviji BIOS.

-e6550 je Conroe jezgra (stariji), e7500 je Wolfdale, MBO (chipset) mora podržavati da bi radilo.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice