Beep pri paljenju računala

poruka: 10
|
čitano: 10.513
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Pozdrav! Evo imam problem, pri paljenju računala se čuje mislim jedan dugi i 3 kratka zvuka. Gleda sam po manualu ploče i piše da je najvjerojatniji uzrok grafička kartica. Pričekam malo i sve se pokrene najnormalnije.

Izgasim računalo, nakon sat vremena ga upalim i sve se normalno podiže dakle nema više ona 3 kratka zvuka neko jedan koji je zapravo znak da je sve u redu... Sad nemam stvarno ideje što da radim. Da li možda baterija na matičnoj može biti uzrok? Ima li itko neku drugu ideju?

Konfiguracija je slijedeća:

Intel Pentium 4 631, 3000 MHz

Asus P5PL2

1 GB RAM-a

NVIDIA GeForce 8400 GS

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

ako nakon što ga upališ prođe 2 minute a pc radi uredu nije mu ništa taj bip ponekad se javlja i bez pravog razloga ali ponavljan ako pc radi onako kako bi triba radit nediraj ništa

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Beep pri paljenju računala

koji bios?

pogledaj ovdje beep kodove http://www.5starsupport.com/info/beep_codes.htm pa kreni od tuda. Baterija na MB? Ne bih rekao.

iddqd
17 godina

BIOS je AMI-jev, stoga znači da je do memorije? Zašto bi onda se to dešavalo samo jednom ali ne i poslije?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

kad dobiješ beeeep beep beep beep što se dogodi? Restart, windowsi se normalno dižu, komp smrzne ili...?

iddqd
17 godina
badmad kaže...

kad dobiješ beeeep beep beep beep što se dogodi? Restart, windowsi se normalno dižu, komp smrzne ili...?

Restart i komp se normalno diže. Npr. prijatelj ga je donio kod mene i pri prvom paljenju se to desi i dalje sve normalno.

17 godina
neaktivan

da pri transportu nije malo protresen? Provjeri da se pločice rama nisu malo otkačile, a možda se i koji kabel olabavio. Iako, meni to ovako odokativno izgleda na odumiruće napajanje. Samo ovako remotly mi je teško biti pametan...

iddqd
17 godina
badmad kaže...

da pri transportu nije malo protresen? Provjeri da se pločice rama nisu malo otkačile, a možda se i koji kabel olabavio. Iako, meni to ovako odokativno izgleda na odumiruće napajanje. Samo ovako remotly mi je teško biti pametan...

Znam kako ti je... Hvala puno na trudu, vidjet ću još RAM...

15 godina

Slican problem, samo sto se meni ne cuje beep, vec nesto kao trrr..

kao da vent zapinje za nesto, medjutim, otvarao sam kuciste i vec normalno radi?

http://singlenesia.com/eris/w
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ja kad palim svoj sam cujem nakon 5 sek i u nekoj zahtjevnoj igri kad ocitava ovaj šum vvvžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžch  :PP

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice