Audio device on High Definition audio bus

poruka: 21
|
čitano: 23.673
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Uglavnom, ploca je Gigabyte DS3P, Windowsi xp SP2.
Problem je u tome da je ovo 2 stavljanje windowsa i u device manageru mi stoji zuti upitnik na ovome.
Sad, zvuk radi, sve stima ali cudno mi je sto je upitnik na tome jer pri prvom stavljanju windowsa (prije 6 mjeseci)
sve je uredno radilo a koristeni su isti driveri. Jedino je kupljena nova graficka od onda (Sapphire 3870)
U cemu je problem i kako ga rjesiti?

Od uredaja koji se jos nalaze u racunalu je tv kartica Leadtek WinFast DTV2000 H.
Probao sam s nekim patchom od microsofta za audio i nista nije pomoglo, sve ostalo isto.
Jos jednom napominjem, ZVUK RADI.

Driveri nisu mijenjani, sve je isto kao i pri prvoj instalaciji kad je sve bilo ok.

Mislio sam da je mozda do drivera za graficku (dobio sam vec neke odgovore medutim isprobao sam vise verzija i sve isto).

Koristim Catalyst 8.2, koristio sam i 7.11, probao i 7.12 i 8.1 i sve je bilo identicno.
Nadam se da ce mi netko znat odgovoriti na ovo pitanje.

Plač

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

i kod mene ista stvar. bila su 2 audio HD devicea, jedan se instalirao i upitnika je nestalo dok drugi stoji onako s zutim upitnikom... ali zvuk radi pa mi to i ne smeta

Intel C2D 2,66 GHz, 4 Gb RAM, HD 3850, SB 320 Gb + WD 250 Gb, Philips 200ws, 850 W RMS panasonic 5.1 sound system
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Audio device on High Definition audio bus

Mislim, ni meni to sad nije nesto bez cega ne bi mogao zivjet ali zanima me postoji li nacin da se to rijesi.

Jer bilo bi bizarno da se tako mala greskica ne da ispraviti na neki jendostavan nacin.

16 godina
neaktivan

Pogledajte http://serbia.giga-byte.com/products/mb/driver/ga-p35-ds3p_20.html,

možda van problem pravi microsoft UAA, možda bi to moglo bitNeodlučan

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pomalo čudno ali probajmo ovako.

Nema li ATI(novi) onu tehnologiju prijenosa zvuka i slike??

Možebit da je upravo tu problem.

Windows jednostavno vidi dvije zvučne kartice i nezna šta bi sa tim

C2D@3360mhz,GA-P35-DS4,2GB DDR2 Kingmax@960mhz
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kad ne stavim Microsoft UAA onda mi je u device manageru upitnik i unknown device.

A kad to stavim (a stavljam jer se nalazi na popisu drivera) onda mi taj unknown device karakterizira kao Audio device on High Definition audio bus.

tako da...

Sad u cemu je stvar ne znam.

Tražio na net-u i nasao slicne situacije samo u tim situacijama ljudima nije radio zvuk. Meni radi zvuk. Cudno...

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.2.2008 17:15 (Radikal).
16 godina
neaktivan

Stvar je u novijim ATI karticama koje imaju podrsku za zvuk preko/kroz HDMI. Na vecini kartica taj konektor nije ni upotrebljen, samo klasicni DVI ili VGA, ali podrska postoj pa trazi te taj MS high definition bus.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

imao sam isti problem na svom laptopu i riješio sam ga tako da sam dopustio da windowsi preko windows updejta provjere da li postoje driveri u microsoftovoj bazi drivera, i postojali su :D

AMD Turion 64 X2 Dual-Core Mobile Technology TL-58 - 1.9 GHz
ATI Mobility Radeon HD 2600
2GB RAM
160 GB HDD
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

probaj stavit si sve nanovo, instaliraj prvo drivere od zvucne od maticne ploce, kad ides instalirat grafu idi na custom instalation iskljuci onu podrusku za hdmi il tak nes za zvuk ima, vise se nesjecam tocno,imao sam isti problem tak sam ga bio rijesio

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.2.2008 14:05 (panisher20).
16 godina
neaktivan
Vidim da imaš TV karticu na računalu. Klikni na taj upitnik i uradi "update driver" ili koja već opcija ima. Ubaci cd s driverima od TV kartice i dopusti windowsima da sami nađu drivere (automatski) na tom cd-u. Znam da zvuči banalno ali vrijedi sve probati.
16 godina
neaktivan

trebaš instalirat UAA od microsofta (Download ), kad si to instalirao, instaliraj drivere od audia i sve 5.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mislim da ti je to driver za "Audio device on High Definition..." koji ima grafička kartica.

16 godina
neaktivan

To ti je meni bilo neki dan kad sam sastavljao novu kantu.

Kod mene je doduše Club 3D 3870 oc, samo ubaci CD sa driverima od kartice,

jer odatle vuče taj driver i trebalo bi  biti u redu, bar je tako bilo kid mene.

Probaj.

16 godina
neaktivan

Stisni na to desni klik i update driver.

Potpis bez imena, takozvani bezimeni potpis ili potpis koji nema imena...
16 godina

Meni se to dogodilo kad nisam izbrisao drivere od stare pci zvučne (iz 2000. god. :)))  ) i instalirao drivere za on-board zvučnu karticu.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dešavalo mi se n apar računara. Na jednom sam morala raditi reinstalaciju jer je jedino to pomoglo.

Sa obzirom da koristiš ATI grafiku, mislim da ti se taj driver nalazi na CD-u od grafičke. Kada ga instaliraš moraš paziti da kao defaultni audio vratiš onaj sa ploče, jer će se tu u medjuvremenu ubaciti ovaj od grafičke ;)

More, more...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa, morat cu isprobati neke od ovih solucija. Iako sam dizao ponovo windowse i radio vecinu navedenog i nista se nije promijenilo. Al, ima zanimljivih rjesenja, probam pa javim svakako.

16 godina
neaktivan
Montenegrina kaže...

Dešavalo mi se n apar računara. Na jednom sam morala raditi reinstalaciju jer je jedino to pomoglo.

Sa obzirom da koristiš ATI grafiku, mislim da ti se taj driver se nalazi na CD-u od grafičke. Kada ga instaliraš moraš paziti da kao defaultni audio vratiš onaj sa ploče, jer će se tu u medjuvremenu ubaciti ovaj od grafičke ;)

Isti slučaj sa HD 2600, a poslije inst.drivera od grafičke, treba vratiti da zvuk ide preko ploče.
Također, ako moraš deinstalirati ATI drivere, potraži Driver Cleaner Professional Edition.

MB ASUS P5K, C2D E6420, Radeon X1950PRO, DDR2 2GB 800MHz Transcend, 19"SamsungSM 932BF, Antec Sonata III-EC Midi
16 godina
neaktivan

Na sajtu:

http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

imas drajver za ATI HDMI Audio Device, obicno je download link 1 preopterecen, ali 2 i 3 rade.

Kod mene je ovo rijesilo isti problem.

Pozdrav

16 godina
neaktivan
Radikal kaže...

Uglavnom, ploca je Gigabyte DS3P, Windowsi xp SP2.
Problem je u tome da je ovo 2 stavljanje windowsa i u device manageru mi stoji zuti upitnik na ovome.
Sad, zvuk radi, sve stima ali cudno mi je sto je upitnik na tome jer pri prvom stavljanju windowsa (prije 6 mjeseci)
sve je uredno radilo a koristeni su isti driveri. Jedino je kupljena nova graficka od onda (Sapphire 3870)
U cemu je problem i kako ga rjesiti?

Od uredaja koji se jos nalaze u racunalu je tv kartica Leadtek WinFast DTV2000 H.
Probao sam s nekim patchom od microsofta za audio i nista nije pomoglo, sve ostalo isto.
Jos jednom napominjem, ZVUK RADI.

Driveri nisu mijenjani, sve je isto kao i pri prvoj instalaciji kad je sve bilo ok.

Mislio sam da je mozda do drivera za graficku (dobio sam vec neke odgovore medutim isprobao sam vise verzija i sve isto).

Koristim Catalyst 8.2, koristio sam i 7.11, probao i 7.12 i 8.1 i sve je bilo identicno.
Nadam se da ce mi netko znat odgovoriti na ovo pitanje.

Plač

14 godina
neaktivan
dragans kaže...

Na sajtu:

http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

imas drajver za ATI HDMI Audio Device, obicno je download link 1 preopterecen, ali 2 i 3 rade.

Kod mene je ovo rijesilo isti problem.

Pozdrav

Meni je ovo danas upravo pomoglo. . hvala puno. . :)) Nisam imala zvuka, a isprobala sam sve zive i nezive drivere ponudene na raznim stranicama. . od Toshibe za koju mi je ovo bilo potrebno do nekih xy stranica. . sta god bih instalirala, nista nije radilo. . a sada. . radi! :))) Hvala jos jednom! Evo zasto sluze forumi! :))) 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice