Nova matična ASUS Z170 Pro Gaming, RAM 2x8GB kit(Crucial Ballistix 2400 Sport) i i5 6600k kupljeno prije 2 tjedna. Kad su oba sticka stavljena u A2 B2 slotove PC ne daje nikakve znakove, crni ekran, nema nikakav beep sa pc speaker-a. Sa jednim stickom radi u svim slotovima, obje pločice ispitane u svim slotovima, svaka posebno ispitana sa memtestom. Kad konačno dobim post screen ali samo sa jednom pločicom, prvu poruku dobim overclocking failed, iako su sve postavke u BIOSu defaultne i ugašen XMP profil1. Porobao sam spustit na 2133MHz ali jednostavno sa dvije uopće neće krenut ni post screen.
Trenutno win 8.1 radi samo na jednoj pločici stabilno, ali to mi je trenutno rješenje jer ipak bih htio upogonit svih 16 GB.
BIOS je update-an na zadnju verziju 1102. Od ASUS još uvijek nisam dobio nikakav odgovor iako su me tražili točne specifikacije od RAM-a. Da li možda testiraju sa tom memom ili ne neznam ali čekam već 7 dana.
Ako je netko upoznat sa sličnom situacijom vezano uz novi Intelov chipset Z170 i DDR4 postavkama u BIOS-u , tipa dizanja voltaže(VCCIO , VCCSA) , timings i sl. , bio bih jako zahvalan.
Nisam sad doma na tom PC-u pa nemogu stavit slike od CPU-Z da se vide koje trenutne postavke ali po potrebi ako treba za dijagnozu mogu staviti potrebne ss-ove.
Hvala unaprijed