Asus Z170 Pro gaming RAM problem

poruka: 6
|
čitano: 2.894
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Nova matična ASUS Z170 Pro Gaming, RAM 2x8GB kit(Crucial Ballistix 2400 Sport) i i5 6600k kupljeno prije 2 tjedna. Kad su oba sticka stavljena u A2 B2 slotove PC ne daje nikakve znakove, crni ekran, nema nikakav beep sa pc speaker-a. Sa jednim stickom radi u svim slotovima, obje pločice ispitane u svim slotovima, svaka posebno ispitana sa memtestom. Kad konačno dobim post screen ali samo sa jednom pločicom, prvu poruku dobim overclocking failed, iako su sve postavke u BIOSu defaultne i ugašen XMP profil1. Porobao sam spustit na 2133MHz ali jednostavno sa dvije uopće neće krenut ni post screen.

Trenutno win 8.1 radi samo na jednoj pločici stabilno, ali to mi je trenutno rješenje jer ipak bih htio upogonit svih 16 GB.

BIOS je update-an na zadnju verziju 1102. Od ASUS još uvijek nisam dobio nikakav odgovor iako su me tražili točne specifikacije od RAM-a. Da li možda testiraju sa tom memom ili ne neznam ali čekam već 7 dana.

Ako je netko upoznat sa sličnom situacijom vezano uz novi Intelov chipset Z170 i DDR4 postavkama u BIOS-u , tipa dizanja voltaže(VCCIO , VCCSA) , timings i sl. , bio bih jako zahvalan.

Nisam sad doma na tom PC-u pa nemogu stavit slike od CPU-Z da se vide koje trenutne postavke ali po potrebi ako treba za dijagnozu mogu staviti potrebne ss-ove.

Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Memtest i svaku plocicu testirati, mozda je jedna defektna.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.12.2015 12:27 (Luka123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Asus Z170 Pro gaming RAM problem
scorpiokillah kaže...

, obje pločice ispitane u svim slotovima, svaka posebno ispitana sa memtestom.

15 godina

Prouči i korisnički priručnik matične ploče i vidi točno u koje slotove treba ugraditi dva modula RAM-a.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.12.2015 14:42 (phoenix2003).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Re: Asus Z170 Pro gaming RAM problem
scorpiokillah kaže...

..Porobao sam spustit na 2133MHz ali jednostavno sa dvije uopće neće krenut ni post screen.

..

- sve iznad je deklarirano kao OC.. tako da poruka znači BIOS-problem.

stavi u istobojni utor npr A1-2, bez struje, CLR_CMOS. Spoji, upali i pusti neko vrijeme.. ako ne radi, reklamiraj MBO (to se ne može tumačiti kao neispravan RAM, dok noviji BIOS ako riješi stvar.. potvrđuje da je MBO krivac, loš proizvod.) .... a možda i krivica trgovca-servisa, jer takve stvari (nove-jake..) često serviseri uzmu i 'siluju'... isprobavaju, pa se desi problem.

dok to isprobavaš, dospoji sve ostalo, vga-hdd.. samo mbo+cpu+(oba)rama..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina

Evo problem riješen. U razgovoru sa servisom, od dućana gdje je sve kupljeno, dogovoreno da se sve vrati na default postavke i NORMAL mode kad je jedna pločica u slotu. Save and exit,  i onda stavit drugu pločicu. 

Sad prepoznaje obje i sve normalno radi. Zašto mi odmah nije htjelo neznam, možda sam nešto mijenjao kad sam stavio zadnji update BIOS.a, nemogu se sjetit od tolikih restartova mašine.

Uglavnom hvala svima na pomoći.

Over and out 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice