Imam problem sa matičnom pločom Asus koja neradi. Svijetli lampica na njoj i vrte se ventilatori na cpu u napojnoj i ventilator na grafičkoj iako ova ploča ima intgrisanu grafu.
Model matične ploče je: ASUS P4VBX-MX
http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_478/P4V8XMX/
Nije mi jasno iako je sve uredno spojeno na ploču nakon čiščenja.
Ostatak konfiguracije je:
Celeron 2,13GHz 478 soc
DDR1 2x 512MB (Patriot + AM1)
LG DVD ROM
Maxtor SATA 160 GB HDD
Flopy Sony
Napojna LPFS-2SS 300W
Grafička Club3D - 6200 AGP nVidia 256MB
Muzička PCI CMI878
U vrlo prljavom stanju dobio sam ovaj računar od komšije na popravak, ali je on prethodno bio malo "MAJSTOR", polomio je neke dijelove mada beznačajne za funkciju računara.Nosač CPU Coolera, potom plastični uklopnik DDR RAM Slotasve je zamjenjeno novim dijelovima koji su polomljni detaljno očišćen računar ali neće da se pokrene nakon sastavaljanja iako u tome imam dosta iskustva.Gori samo lampica zelena na ploči i vrtse coolrei kako sam rekao.Ovako stanje je bilo kada mi ga je donio komšija
Da nezaboravim nečuje se niti ijedan beep iako sam pokušavao izvadim meoriju pa izvadim sve osim cpu i upalim niti ni9jedan beep se nečuje iako je ispravan zvučnik onaj mali za beepove.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
jarane il je proc ili maticna jer meni kad je riknuo proc isto nije davo beepove mada sumljam da je to... izvadi ti sve to sa kucista i na stol ga spoji ako opet bude isto onda ces maticnu uzet uhvatit je i bacit je sa visine 5 cm od stola ..sad se pitas zasto..imo sam istu takvu asusovu samo amd al slican model i nije radio sve sam zamijenio jer sam imo druge dijelove..bacio sam ga na stol i proradi probaj i ti nis te nekosta :)
jarane il je proc ili maticna jer meni kad je riknuo proc isto nije davo beepove mada sumljam da je to... izvadi ti sve to sa kucista i na stol ga spoji ako opet bude isto onda ces maticnu uzet uhvatit je i bacit je sa visine 5 cm od stola ..sad se pitas zasto..imo sam istu takvu asusovu samo amd al slican model i nije radio sve sam zamijenio jer sam imo druge dijelove..bacio sam ga na stol i proradi probaj i ti nis te nekosta :)
Probao sam i sa drugim procesorom ali ista stvar.
Ako je ploca gola (samo CPU, cooler i napajanje), a nema nikakvog beepa, najvjerovatnije je maticna otisla.
Ako je ploca gola (samo CPU, cooler i napajanje), a nema nikakvog beepa, najvjerovatnije je maticna otisla.
Da upravo sam tako i probao, samo CPU RAM I NAPAJANJE ali neam nikakvog beepa.Probao sam zamjenu baterije, i reset BIOS-a sa clear CMOS-a ali opet ista stvar.
Da upravo sam tako i probao, samo CPU RAM I NAPAJANJE ali neam nikakvog beepa.Probao sam zamjenu baterije, i reset BIOS-a sa clear CMOS-a ali opet ista stvar.
maticna osla 100% kazem ti baci je na stol mozda ces imat srece ko i ja.. a sad pecenje i ostalo e to nzm
eto samo da ti javim i meni danas komp doso problem ko itvoj maticna osla sva sreca pa imam drugu :)