Trebaš Drimeweaver CS4, Photoshop CS4 i radi dizajn nakon toga idi na
http://www.ludilo.com/ tu ćeš nac kako dalje sretno u dadilja.hr hehe
Trebaš Drimeweaver CS4, Photoshop CS4 i radi dizajn nakon toga idi na
http://www.ludilo.com/ tu ćeš nac kako dalje sretno u dadilja.hr hehe
Pa cuj Luka ono je bio samo primjer to što imam 15 ne zanči da nemam iskustva u ovome !!
Hehe nadam se da mi nece nitko ukrasti ideju ali dobro imam jos jednu ali to ce ipak biti tajna ,mene samo zanima sto bi ja trebao napraviti da npr. krenem sa idejom za dadilju sto sam rekao ?
Hvala na pomocima svih Vas pogotovo tebe sk8 4 lifei sretno u realizaciji svojih planova i vas ostalih na forumu.
Lijep pozdrav
hehehe život je ljep i u krizi
cro_denis nema problema btw nemoj zaključat temu jer ima i drugih koji če nam svima moć pomoć ili mi njima!!
Ne necu zakljucati temu bas kako kazes mozda ce netkome nesto trebati isto tako ili mozda meni.Ferovca javio sam pm i jos jednom hvala!
Treba ti puno više od 20,000 kapitala. Trebaš minimalac za direktora, 500 minimuma za knjigovođu....
naxeem, zaboravio si najvažnijeg djelatnika, tajnicu..
vrhunska tajnica je pola posla..
Sad ozbiljno, ako idem pokrenuti firmu, pa neću valjda zaposliti direktora, a tko sam ja?
Tko kreće u otvaranje firme sa nekim osnovnim kapitalom (20k-50k), mora biti svjestan da bez odricanja, mukotrpnog rada, poslovnog plana i žličice sreće nema uspjeha..
Za osoviti firmu na noge potrebno je barem dvije godine i , uglavnom, sve što se zaradi ulaže se nazad u nju..
Koliko ja znam, firma mora imati barem 1 zaposlenika i to direktora s visokim obrazovanjem; nisam siguran za područje. Knjigovođu moraš imati za d.o.o. mislim također.
Obrt je nešto sasvim drugo...
Firma mora imati zakonskog predstavnika, dakle nekog tko odgovara za obaveze društva, ali ne mora imati zaposlenika. A što se tiče knjigovodstva, moguće je angažirati drugu tvrtku, tj. knjigovodstveni servis.
Firma mora imati zakonskog predstavnika, dakle nekog tko odgovara za obaveze društva, ali ne mora imati zaposlenika. A što se tiče knjigovodstva, moguće je angažirati drugu tvrtku, tj. knjigovodstveni servis.
kako to min.500kn ??? Izrada web-a i reklamiranje nije potrebna nikakva lova osim za web prostor vidio sam na netu neku hrv. firmu koja daje 200GB za 50 kn mj. a ostalo kao kupnja servera ....itd to je već kad dođe domalog profita .You tu be se stvorio u garaži sam 2 osobe sa jednim planom koji im je donio milij
kako to min.500kn ??? Izrada web-a i reklamiranje nije potrebna nikakva lova osim za web prostor vidio sam na netu neku hrv. firmu koja daje 200GB za 50 kn mj. a ostalo kao kupnja servera ....itd to je već kad dođe domalog profita .You tu be se stvorio u garaži sam 2 osobe sa jednim planom koji im je donio milij
Minimalni temeljni kapital je 20k. Direktora ne moraš imati, to su gluposti.. Ako si osnivač, onda si član uprave, tj. predstavnik društva i odgovorna osoba.. A to da li imaš osnovnu školu ili si doktor znanosti, to nema veze..
Što se tiče knjigovodstva, mjesečno košta 300-500 kn.. A zato postoji temeljni kapital, da firma krene..
Mislim da je najlakse otvoriti firmu. Ovdje u BiH, za to treba 2.000,- KM (1.000,- €) pocetnog kapitala za doo, ako ga osniva jedno lice.
Najteze je smisliti sta ces da radis, imati viziju i plan. Ako si to smislio, pare je lako naci, napravis dobar biznis plan, predstavis ga banci i dobijes lovu da imas pocetni kapital za osnivanje.
NIje lako doci do para , a licenca za firmu??ili što već a i država hoće svojih 22% PDV-a
Ideja ti je super... samo to treba napraviti odmah.
Trebas puno para na oglasavanje puno vremena da stanes na noge i jako puno gubitaka u pocetku sve dok ne stanes na noge i pocnes zaradivati, a to nije bas jednostavno.
Male firme nitko vise ne gura kao nekad, a to znaci da moras sam obavljat posao marketinga, financija i izradama ideja.
Posto za place drugih nemas mozes se oslonit na neke frendove koji bi mogli pomoc da imaju vremena i volje.
znam kako je bit firma u pocetku pa cu ti odmah rec da je jako tesko :D
a ako ti nesto treba javi se na PM sa pitanjem
Otvori obrt-treba ti oko soma kn da središ papire.Za d.o.o. ti treba min 20000kn... pogledaj si malo na www.legalis.hr
Sto bi ja sad trebao napraviti da krenem u tu realizaciju ako nije problem da napises ?
pogledaj si na www.imamnovac.com sto ljudi kazu za otvaranje firmi.
Za doo ti treba nekih 20000 kn tem. kap od kojeg ti 50%moze biti u opremi inventaru(ako nemas racun onda moras trazit da ti to procijene, vještaci :), mozes firmu otvorit na adresi stana nemas potrebe za ici u najam u neki prostor (ako za navedenu, primarnu, djelatnost ne postoje Minimalni teh uvijeti-- Imas na Hitro.hr).
Ako nemas prihode veci od, mislim, 80000 kn kroz godinu onda nisi u sustavu PDV-a.
A sto vi mislite da su nasi "multi milijunasi" kerenuli od 0. LOL i sami znate gdje zivimo
Ako nemas prihode veci od, mislim, 80000 kn kroz godinu onda nisi u sustavu PDV-a.
A sto vi mislite da su nasi "multi milijunasi" kerenuli od 0. LOL i sami znate gdje zivimo
Hvala na potpori svima i na pomoci sad trazim jos posao da zaradujem sa strane bilo sto pa da krenem nekako jer izgleda da bez nekakvog pocetnog kapitala nemoze se nista napraviti .Da punoljetna sam osoba nazalost roditelji bi mi omogucili moju zamisao ali jedan od njih je bez posla i tesko zivimo tako da za vecu realizaciju nemam nacina ,a ni prohoda.
Nadam se da ce moji uspijehi u ufc jos pridonjeti nesto ,tj osvajanjem nagrada jer bilo koji nacin tj bilokoja zarada uvijek dobro dode.Imam par prijatelja koji bi volio krenuti u realizaciju samnom pa cu jos vidjeti sto mozemo skemijati on i ja.
Veliki brat da se dovezem za ono vase pitanje kako cu znati da neka osoba nije psihicki bolesnik ili pedofil ili nesto trece ?
Na to sam sve mislio naravno stavio sam se u poziciju roditelja kako bi bilo da ja imam dijete i sto bi radio i bazi ima nacin ,ima solucija to mogu preko pp ako Vas zanima da stvarno nebi jos netko ukrao moju ideju .
Sad cu poceti polagano stavljati moju ideju na papir i vuci ljudi za rukav kako sto napraviti ,jedna osoba sa foruma ferovca1 rekla je da ima svoje ljude pa mozda moja ideja krene u poguhvat i naravno budem jos napisao na forumu kako napredujem sa mojom idejom.
Minimalni temeljni kapital je 20k. Direktora ne moraš imati, to su gluposti.. Ako si osnivač, onda si član uprave, tj. predstavnik društva i odgovorna osoba.. A to da li imaš osnovnu školu ili si doktor znanosti, to nema veze..
Što se tiče knjigovodstva, mjesečno košta 300-500 kn.. A zato postoji temeljni kapital, da firma krene..
Veliki brat da se dovezem za ono vase pitanje kako cu znati da neka osoba nije psihicki bolesnik ili pedofil ili nesto trece ?
Ako ima još netko tko bi želio otvoriti svoj obrt ili firmu, neka svakako pogleda strenice pokreni posao. Detaljno je objašnjeno kako i gdje započeti, hrpa savjeta, pravilnik, zakoni za koje bi obrtnici trebali znat i tako dalje... Svakako posjetite ako se odlučite na neki od ovih podhvata.
BOK I POŠTOVANJE ja planiram otvorit obrt od elektroinstalacija a nemam pojma šta prvo moran naprviti i kome se obratiti i kome šta platiti ako biste bili ljubazni pa mi malo opširno pojasnili unaprijed hvala i moram li ja imat školu za to ja sam inače električar po zanimanju još jednom hvala
Ako ne planiras bit lopov, nista od tebe ;)
planiram otvorit obrt od elektroinstalacija a nemam pojma šta prvo moran naprviti i kome se obratiti i kome šta platiti
Ovdje ćeš naći sve potrebne informacije, a bilo bi dobro da baciš oko i na ovo.
kad vidiš što sve treba uradit...bolje na crno