Zelio bi otvoriti svoju firmu trebao bi pomoc?

poruka: 68
|
čitano: 71.038
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Zelio bi otvoriti svoju firmu trebao bi pomoc?

Trebaš Drimeweaver CS4, Photoshop CS4 i radi dizajn nakon toga idi na 

http://www.ludilo.com/ tu ćeš nac kako dalje sretno u dadilja.hr hehe

16 godina
neaktivan

Pa cuj Luka ono je bio samo primjer to što imam 15 ne zanči da nemam iskustva u ovome !!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
cro_denis kaže...

Hehe nadam se da mi nece nitko ukrasti ideju ali dobro imam jos jednu ali to ce ipak biti tajna ,mene samo zanima sto bi ja trebao napraviti da npr. krenem sa idejom za dadilju sto sam rekao ?

Imaš ideju, nemaš love... treba ti poslovni plan.

Ako napraviš dobar poslovni plan, možeš sa njim u banku po kredit. Ako oni vide da stvar funkcionira ( tj. da će zaraditi ), ne bi trebalo biti problema.. svaki početak iziskuje rizik.

Ja sam to sve prošao, baš ne ono što tebe čeka, jer sam imao registriranu firmu od staraca koja je bila u hibernaciji, ali sam krenuo sa 10000 kn prije 5 godina i sad se to već lijepo kotrlja..

Ako ti je banka problem, javi mi se na PM, imam par poslovnih partnera koji vole ulagati u svježe ideje.. naravno, i za njih moraš pripremiti poslovni plan, to ti je svetinja..
Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
16 godina
neaktivan

Hvala na pomocima svih Vas pogotovo tebe sk8 4 lifei sretno u realizaciji svojih planova i vas ostalih na forumu.

Lijep pozdrav

Amd athlon 64 x2 6000+ 3.14 ,2gb kingmax,ati radeon hd 4550 512mb ddr3,gigabyte m52l-s3,fortron PNF 350w,seagate 500Gb
16 godina
neaktivan

hehehe život je ljep i u krizi

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2009 21:36 (sk8 4 life).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

cro_denis nema problema btw nemoj zaključat temu jer ima i drugih koji če nam svima moć pomoć ili mi njima!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne necu zakljucati temu bas kako kazes mozda ce netkome nesto trebati isto tako ili mozda meni.Ferovca javio sam pm i jos jednom hvala!

Amd athlon 64 x2 6000+ 3.14 ,2gb kingmax,ati radeon hd 4550 512mb ddr3,gigabyte m52l-s3,fortron PNF 350w,seagate 500Gb
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Treba ti puno više od 20,000 kapitala. Trebaš minimalac za direktora, 500 minimuma za knjigovođu....

Direktor nemora dobivat placu vec moze bit u upravnom odboru-kojeg nisi obavezan platit
knjigovotstvo mozes vodit sam uz svaku knjigu o vodenju financija za firme
a firma cak po zakonu nemora imatniti jednog zaposlenika

evo prijatelj mi je otvorio firmu pa znam
Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
17 godina
neaktivan

naxeem, zaboravio si najvažnijeg djelatnika, tajnicu..   Cool

vrhunska tajnica je pola posla..

Sad ozbiljno, ako idem pokrenuti firmu, pa neću   valjda zaposliti direktora, a tko sam ja?

Tko kreće u otvaranje firme sa nekim osnovnim kapitalom (20k-50k), mora biti svjestan da bez odricanja, mukotrpnog rada, poslovnog plana i žličice sreće nema uspjeha..

Za osoviti firmu na noge potrebno je barem dvije godine i , uglavnom, sve što se zaradi ulaže se nazad u nju.. 

17 godina
neaktivan

Koliko ja znam, firma mora imati barem 1 zaposlenika i to direktora s visokim obrazovanjem; nisam siguran za područje. Knjigovođu moraš imati za d.o.o. mislim također.

Obrt je nešto sasvim drugo...

C# je fantastičan jezik, .NET neopisivo dobar framework, ali WebForms model je definitivno jedna od najružnijih stvari u posljednjih 10 godina IT-a.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Firma mora imati zakonskog predstavnika, dakle nekog tko odgovara za obaveze društva, ali ne mora imati zaposlenika. A što se tiče knjigovodstva, moguće je angažirati drugu tvrtku, tj. knjigovodstveni servis.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
macak kaže...

Firma mora imati zakonskog predstavnika, dakle nekog tko odgovara za obaveze društva, ali ne mora imati zaposlenika. A što se tiče knjigovodstva, moguće je angažirati drugu tvrtku, tj. knjigovodstveni servis.

Da, ali knjigovođu ne možeš izbjeći i "sam voditi knjige" ako nisi osposobljen za taj posao. Privatno mislim da je minimum nekih 500kn mjesečno za manje male firme.
C# je fantastičan jezik, .NET neopisivo dobar framework, ali WebForms model je definitivno jedna od najružnijih stvari u posljednjih 10 godina IT-a.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Privatno mislim da je minimum nekih 500kn mjesečno za manje male firme.
 U kom smislu? Minimum za što?
16 godina
neaktivan

kako to min.500kn ??? Izrada web-a i reklamiranje nije potrebna nikakva lova osim za web prostor vidio sam na netu neku hrv. firmu koja daje 200GB za 50 kn mj. a ostalo kao kupnja servera ....itd to je već kad dođe domalog profita .You tu be se stvorio u garaži sam 2 osobe sa jednim planom koji im je donio milij

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.1.2009 9:23 (sk8 4 life).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
macak kaže...
naxeem kaže...
Privatno mislim da je minimum nekih 500kn mjesečno za manje male firme.
 U kom smislu? Minimum za što?
 Minimum 500kn traže otprilike knjigovodstveni servisi. Nitko ti neće besplatno voditi knjige.
sk8 4 life kaže...

kako to min.500kn ??? Izrada web-a i reklamiranje nije potrebna nikakva lova osim za web prostor vidio sam na netu neku hrv. firmu koja daje 200GB za 50 kn mj. a ostalo kao kupnja servera ....itd to je već kad dođe domalog profita .You tu be se stvorio u garaži sam 2 osobe sa jednim planom koji im je donio milij

To je samo knjigovođa. Za otvaranje trebaš cirka 25,000 (s papirima - uskoro cifra ide nekoliko puta veća) , a plaću moraš dati direktoru koji mora biti visoko školovan. Treba ti oko 5000kn mjesečnog troška da budeš u pogonu.
17 godina
neaktivan

Minimalni temeljni kapital je 20k. Direktora ne moraš imati, to su gluposti.. Ako si osnivač, onda si član uprave, tj. predstavnik društva i odgovorna osoba.. A to da li imaš osnovnu školu ili si doktor znanosti, to nema veze..

Što se tiče knjigovodstva, mjesečno košta 300-500 kn..   A zato postoji temeljni kapital, da firma krene..

17 godina

Mislim da je najlakse otvoriti firmu. Ovdje u BiH, za to treba 2.000,- KM (1.000,- €) pocetnog kapitala za doo, ako ga osniva jedno lice.

Najteze je smisliti sta ces da radis, imati viziju i plan. Ako si to smislio, pare je lako naci, napravis dobar biznis plan, predstavis ga banci i dobijes lovu da imas pocetni kapital za osnivanje.

Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

NIje lako doci do para , a licenca za firmu??ili što već a i država hoće svojih 22% PDV-a

17 godina
neaktivan

Ideja ti je super... samo to treba napraviti odmah.

Trebas puno para na oglasavanje puno vremena da stanes na noge i jako puno gubitaka u pocetku sve dok ne stanes na noge i pocnes zaradivati, a to nije bas jednostavno.

Male firme nitko vise ne gura kao nekad, a to znaci da moras sam obavljat posao marketinga, financija i izradama ideja.

Posto za place drugih nemas mozes se oslonit na neke frendove koji bi mogli pomoc da imaju vremena i volje.

znam kako je bit firma u pocetku pa cu ti odmah rec da je jako tesko :D

a ako ti nesto treba javi se na PM sa pitanjem

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
matt83 kaže...

Otvori obrt-treba ti oko soma kn da središ papire.Za d.o.o. ti treba min 20000kn... pogledaj si malo na www.legalis.hr

cro_denis kaže...

Sto bi ja sad trebao napraviti da krenem u tu realizaciju ako nije problem da napises ?

Joj, toliko poruka si dobio da ti je promakla jedna bitna - ne moraš otvoriti firmu, otvori obrt. Puno je jeftinije i možeš registrirati puno različitih djelatnosti besplatno, dok zafirmu plaćaš svaku djelatnost zasebno. Trebaš si napraviti poslovni plan, znači uzmi papir i napiši što te sve košta i koliko. Registracija obrta, knjigovođa, davanja državi za zdravstveno, mirovinsko i sl., zakup prostora na web serveru, dizajn i izrada web sajta, reklame... Moraš doći do neke mjesečne cifre da bi znao što ti je uopće polazna točka i gdje bi možda mogao uštedjeti. Nauči više oweb dizajnu i web programiranju, to ti je najveći izdatak. Mjesečnu cifru za zakup prostora ne možeš izbjeći, ali to niti nije ogromna cifra. Knjigovođa je ~500kn/mj. + PDV za obrte (dobar, za firme obično duplo skuplje. Plus još neki ekstra troškovi ako puno posluješ, no ondati to ne predstavlja problem). Ako si maloljetan, mislim da niti ne možeš registrirati obrt, no tu ti mogu pomoći roditelji, pogotovo ako su zaposleni, pa ne moraju plaćati davanja državi. Reklamirati se možeš preko facebooka, npr., siguran sam da bi puno mladih tamo ima svoje račune, a obzirom da se ljudi općenito grupiraju u skupine, možeš računati i na usmenu predaju, gdje jedni drugima preporučuju tvoj site.

A što se tiče spajanja ljudi, ima toga puno, npr. iskrica, smokva i slične gluposti - oni služe za spajanje partnera, tvoj site bi služio za spajanje roditelja i dadilja. Sve su to nekakve interesne skupine i mislim da imaš dobre šanse. Ljudi s malom djecom (dakle, koji imaju potrebu za dadiljama) su mladi, vjerojatno i (pre)zaposleni. Dakle, vrlo je vjerojatno da su dobrih platežnih sposobnosti i računalno pismeni (čitaj - služe se Internetom). Također, ne treba zanemariti činjenicu da su ljudi spremni puno para dati za svoju djecu - nije bez vraga odjeća i obuća za djecu izuzetno skupa, sve to ima svoju tržišnu prođu. Znači, prostora za naplatu usluge ima - bilo direktno (pretplata), bilo preko reklama na tvom webu (oglasi itd.).

No, ono s čime ćeš definitivno imati problem je sigurnost - kada ja imam malo dijete i dođem na tvoj site, kako mogu znati da netko s kime se spajam nije manijak koji želi moje dijete odvesti u Milano i prodati u bijelo roblje? Moraš se od takvih stvari ograditi, ali i uspostaviti nekakvu kontrolu, sustav preporuka...

Sve u svemu, čini mi se simpatična ideja, samo se nadam da ćeš ju zaista i razraditi prije nego ju plasiraš ne tržište, te da nećeš odustati pri prvim poteškoćama. Ima jako puno ljudi s dobrim idejama, ali malo njih može svoju ideju realizirati, najčešće zato što nisu fokusirani i ne znaju točno s čime se nose. Sretno i sjeti nas se kadati stvar proradi - očekujemo nekakav popust kada budemo tražili mlade sitterice za svoju dječurliju ;)
Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan

pogledaj si na  www.imamnovac.com sto ljudi kazu za otvaranje firmi.

Za doo ti treba nekih 20000 kn tem. kap od kojeg ti 50%moze biti u opremi inventaru(ako nemas racun onda moras trazit da ti to procijene, vještaci :), mozes firmu otvorit na adresi stana nemas potrebe za ici u najam u neki prostor (ako za navedenu, primarnu, djelatnost ne postoje Minimalni teh uvijeti-- Imas na Hitro.hr).

Ako nemas prihode veci od, mislim, 80000 kn kroz godinu onda nisi u sustavu PDV-a.

A sto vi mislite da su nasi "multi milijunasi" kerenuli od 0.  LOL  i sami znate gdje zivimo

17 godina
neaktivan
PretaHR kaže...

Ako nemas prihode veci od, mislim, 80000 kn kroz godinu onda nisi u sustavu PDV-a.

A sto vi mislite da su nasi "multi milijunasi" kerenuli od 0.  LOL  i sami znate gdje zivimo

mogu ti samo rec da od svih trgovackih lanaca danas jedino su Plodine radile prije rate. Sta se tice pocinjanja od 0, 100% tvrdim za Plodine da jesu.
Bio je to samo mali ducan u kvartu i poceo sa sirenjem, sve ostalo su ratni profiteri, varalice i lopovi
16 godina
neaktivan

Hvala na potpori svima i na pomoci sad trazim jos posao da zaradujem sa strane bilo sto pa da krenem nekako jer  izgleda da bez nekakvog pocetnog kapitala nemoze se nista napraviti .Da punoljetna sam osoba nazalost roditelji bi mi omogucili moju zamisao ali jedan od njih je bez posla i tesko zivimo tako da za vecu realizaciju nemam nacina ,a ni prohoda.

Nadam se da ce moji uspijehi u ufc jos pridonjeti nesto ,tj osvajanjem nagrada jer bilo koji nacin tj bilokoja zarada uvijek dobro dode.Imam par prijatelja koji bi volio krenuti u realizaciju samnom pa cu jos vidjeti sto mozemo skemijati on i ja.

Veliki brat da se dovezem za ono vase pitanje kako cu znati da neka osoba  nije psihicki bolesnik ili pedofil  ili nesto trece ?

Na to sam sve mislio naravno stavio sam se u poziciju roditelja kako bi bilo da ja imam dijete i sto bi radio i bazi ima nacin ,ima solucija to mogu preko pp ako Vas zanima da stvarno nebi jos netko ukrao moju ideju .

Sad cu poceti polagano stavljati  moju ideju na papir i vuci ljudi za rukav kako sto napraviti ,jedna osoba sa foruma ferovca1 rekla je da ima svoje ljude  pa mozda moja ideja krene u poguhvat  i  naravno budem jos napisao na forumu kako napredujem sa mojom idejom.

17 godina
neaktivan
ferovca1 kaže...

Minimalni temeljni kapital je 20k. Direktora ne moraš imati, to su gluposti.. Ako si osnivač, onda si član uprave, tj. predstavnik društva i odgovorna osoba.. A to da li imaš osnovnu školu ili si doktor znanosti, to nema veze..

Što se tiče knjigovodstva, mjesečno košta 300-500 kn..   A zato postoji temeljni kapital, da firma krene..

Temeljni kapital firme je 20,000kn, ali još nekoliko tisuća trebaš za papire, od sudskih pristojbi, objave oglasa, upisa u registre, bilježnika, isprave, dokaze, sudske izvode... nakupi se toga. Plaću direktoru moraš davati i to u iznosu od cirka 3-4 tisuće kuna (osim ako već ima plaću na drugom mjestu). Stručna sprema je nebitna za neke djelatnosti.
Veliki Brat kaže...
Joj, toliko poruka si dobio da ti je promakla jedna bitna - ne moraš otvoriti firmu, otvori obrt.

Hacker-ri kaže...
PretaHR kaže...

mogu ti samo rec da od svih trgovackih lanaca danas jedino su Plodine radile prije rate. Sta se tice pocinjanja od 0, 100% tvrdim za Plodine da jesu.
Bio je to samo mali ducan u kvartu i poceo sa sirenjem, sve ostalo su ratni profiteri, varalice i lopovi
I Kerum je počeo s malim dućanom npr. 
17 godina
cro_denis kaže...

Veliki brat da se dovezem za ono vase pitanje kako cu znati da neka osoba  nije psihicki bolesnik ili pedofil  ili nesto trece ?

Ne bi se ja toliko koncentrirao na provjeru dadilja koliko bi se radije oslanjao na sustav preporuka. Plus, standardni disclaimer da ti njih samo spajaš, ali da je na njima da se dogovore i sve stranke snose punu odgovornost za svoje postupke. Drugim riječima, da se opereš da nije tvoja krivica ako se nešto dogodi. Druga solucija (provjera svakog mogućeg kandidata) traži previše vremena i novaca, stručnu osobu (psiholog, psihijatar) za procjene i sl. Mislim da ti to nije interesantno...
Pazi, gledam te!
16 godina
Otvaranje poduzeća i obrta

Ako ima još netko tko bi želio otvoriti svoj obrt ili firmu, neka svakako pogleda strenice pokreni posao. Detaljno je objašnjeno kako i gdje započeti, hrpa savjeta, pravilnik, zakoni za koje bi obrtnici trebali znat i tako dalje... Svakako posjetite ako se odlučite na neki od ovih podhvata.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2009 18:24 (Ivan M.).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

BOK I POŠTOVANJE ja planiram otvorit obrt od elektroinstalacija a nemam pojma šta prvo moran naprviti i kome se obratiti i kome šta platiti ako biste bili ljubazni pa mi malo opširno pojasnili unaprijed hvala i moram li ja imat školu za to ja sam inače električar po zanimanju još jednom hvala

17 godina
neaktivan

Ako ne planiras bit lopov, nista od tebe ;)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
električar kaže...

planiram otvorit obrt od elektroinstalacija a nemam pojma šta prvo moran naprviti i kome se obratiti i kome šta platiti

Ovdje ćeš naći sve potrebne informacije, a bilo bi dobro da baciš oko i na ovo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.4.2010 21:45 (macak).
16 godina
neaktivan
macak kaže...
električar kaže...

planiram otvorit obrt od elektroinstalacija a nemam pojma šta prvo moran naprviti i kome se obratiti i kome šta platiti

Ovdje ćeš naći sve potrebne informacije, a bilo bi dobro da baciš oko i na ovo.

kad vidiš što sve treba uradit...bolje na crno Izlanuo se

Lijepo li je Hrvat biti, majko hvala ti!!! | Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.4.2010 16:20 (sk8 4 life).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice