Plaće u ICT tvrtkama izdvojena tema

poruka: 756
|
čitano: 619.840
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Plaće

Vidim da vas sada muci i moj pravopis?Ocito je da ne znate cime me drugime "kajlati",pa ste se sada uhvatili usklicnika,

pridjeva ukrasnih ili obicnih.

Meni je vazno da vecina forumasa me razumije,a to sto ova dvojica kokodacu,nije bitno!

Tek toliko da se razumijemo,kod mene u firmi rade tri cure sa zavrsenim faxom,tako da i taj fax nije Bog-zna-sto!

Nisam hiperaktivna,nemam vremena za toIzlanuo se

"sada ce biti odmah:Mando znas li ti uopce sta je hiperaktivnost"

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Plaće

Vidim ima tu hrpa ljudi koji se nabrijavaju na diplome!

U danasnje vrijeme je lagano doci do diplome (euro cine cuna) tako da diploma nije dokaz pameti.

Znam hrpu ljudi koji imaju diplome (diplomirani inžinjeri elektrotehnike) i sl. ali od posla ni p.

P.S Pogledajte Avu K. ona kao ima same petice a glupa je ko 3 ku*ca!Smijeh

LP

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 14:17 (RoTT).

11 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Plaće

Ajd malo lakše, lockati će nam temu.

Da razjasnimo nešto. Raditi u ZG i u perifernim mjestima Hrvatske ili BiH, nije isto. Naravno, skuplji je život i samim time plaća je veća.

Ali blatiti bilo čiju profesiju je bezobzrazno, da ste v.d. Direktora svemira. Ja imam masu prijatelja s sela koji su završili strukovnu i ostali su raditi poljoprivredu, i sad bih ja njima to trebao nabijati na nos.

Štoviše, ljudi su čak i sretniji, niti imaju podočnjake niti su im počele sijede kao meni.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

9 0 hvala 0
17 godina
RE: Plaće
MandaTDI kaže...

Vidim da vam je zapelo zasto sam obrtnicku upisala!

Jednostavno-imala sam san da postanem modni kreator,no zivot je okrenuo pricu i eto "zaglibila sa"

....ili se mozda udam za nekoga tatinog sina sa Mercedesom!BogatašBogatašBogataš

Ko da zna djete sto i kako kad se upisuje u srednju skolu. Svi imaju neke snove sa 14 godina, a neznaju zapravo sto im nosi zivot.

Evo ja peskao zuti radi onog... da ne kazem koga... jer cu peskat jos jedan :)

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 15:25 (tnakir).
17 godina
neaktivan
Plaće

Lakše malo. Skupili ste i po 3-4 kartona neki, a najmanje po jedan. Lakše s vrijeđanjima i veličinom penisa i sisa. To nas ne zanima na ovoj temi i takvu raspravu otvorite u forumu Predstavljanje, pa se hvalite.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

lako je živjeti u Zagrebu i pametovati ostalim,kod nas je jedno pravilo ako imaš vezu radit ćeš ako nemaš bit ćeš doma,znam ih dosta s diplomama doma su jer nemaju vezu,meni brat ima diplomu i trebala mu je veza za posao  koji i nije nešto,kod vas je evropa odavno došla jer se sav novac u zagreb salijeva ovo drugo je sve bijeda

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
15 godina

kad govorimo o plaćama kod nas jedino u državni i javnim službama imaju dobre plaće i svi tamo žele raditi ,kod privatnika je katastrofa samo izrabljivaju

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

kad govorimo o plaćama kod nas jedino u državni i javnim službama imaju dobre plaće i svi tamo žele raditi ,kod privatnika je katastrofa samo izrabljivaju

Zavisi gdje i što radiš. Moja iskustva su uglavnom pozitivna (dok recimo iskustva nekih mojih frendova baš i nisu). Osobno, mislim da se sve na kraju svodi na to koliko si dobar u onome što radiš + koliko ćeš se zauzeti sam za sebe. Ako ćeš samo klimati glavom, teško da ćeš igdje dogurati... Isto tako - ako planiraš sjediti doma (gdje posla nema) i kategorički odbijati tražiti posao u nekom drugom gradu (gdje ga ima) onda isto nećeš daleko dogurati.

A što se tiče državne uprave, to stoji - velikoj većini je bilo jako dobro neko vrijeme. Ali kako će uskoro država bankrotirati, mislim da im baš i neće biti veselo. Tako je kad kupuješ glasove novcem poreznih obveznika.

15 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

veki101, što točno radiš kao sistem-inženjer(širok pojam)?

Administracija windows xp, 7, Rješavanje problema s outloockom, problemi s printerima, back-up, rješavanje raznih problema oko printera, antivirusi. sada sam počeo nešto na windows serveru. Tek sam početnik pa nemam jos neki komplicirani posao

15 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

Misliš li da je takva situacija zato jer su oni jednostavno takvi i ne mogu biti drukčiji ili možda zato što im njihovi zaposlenici takvo ponašanje dopuštaju?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
16 godina
blackalbum kaže...

Znači, da se razumijemo, vi smatrate da je dobra plaća:

NKV: 2800 kn

KV - VKV: 3500 kn

SSS: 4400 kn

VSS: 4900 - 5400 kn

DR: 5800 - 6500 kn

Tolike su, naime, plaće na fakultetima, javnim institutima, DHMZ-u, državnim centrima i sl.

Tvrtke u državnom ili dijelom državnom vlasništvu su drugo.

17 godina
neaktivan
Plaće

Drzavne firme su na cijeni jer je dobit otkaz tamo ravno dobit na lotu :D

a ne zbog placa, cak i negdje  u drzavnim firmama nije lova bog zna

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
BMT kaže...
blackalbum kaže...

Tolike su, naime, plaće na fakultetima, javnim institutima, DHMZ-u, državnim centrima i sl.

Ma daj, otkud ti ovi iznosi? Nemaju veze sa stvarnošću (pri tom mislima na fakultete, srednje škole, državnu upravu). Ne znam za ove niže kvalifikacije, ali VSS i osobito DR imaju ipak viša primanja...

Može biti nekih anomalija, ali ovako kako si ti napisao kao definirane razmjere koji pokrivaju pobrojane ustanove je jednostvano laž, odnosno - netočna informacija!

...
17 godina
Miro kaže...
BMT kaže...
blackalbum kaže...

Ma daj, otkud ti ovi iznosi? Nemaju veze sa stvarnošću (pri tom mislima na fakultete, srednje škole, državnu upravu). Ne znam za ove niže kvalifikacije, ali VSS i osobito DR imaju ipak viša primanja...

Može biti nekih anomalija, ali ovako kako si ti napisao kao definirane razmjere koji pokrivaju pobrojane ustanove je jednostvano laž, odnosno - netočna informacija!

Ovo za VSS, bar što se tiče informatičara, je točno. Posebno loša kategorija su VŠS, informatičar sa VŠS (koeficijent 1,02) u pravilu manje dobije od portira (koeficijent 0,92) zbog noćnog rada koji se dobro plaća

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 20:16 (segregator).
16 godina
neaktivan
BMT kaže...

Da se razumijemo,tu još nadodaj prijevoz i topli obrok, za koji inače bi mogao ručati u najboljem restoranu u gradu. Ko zna kakve se još malverzacije oko prijevoza. Zatim dodaj najveći broj dana godišnjeg odmora, bolovanja i prosječna uplata mirovinskog i zdrastvenog.

U privatnika imaš 20-30kn obroka, neki imaju i menzu, nametne ti pire krumpira i crn batak i jedi. Malo tko ima plaćen prijevoz. Plaću dobiješ, minimalac u banku, sve preko dobiješ u kuverti. Jer tako plaćaju manji postotak plaće u mir./zdr., manja je bruto plaća, dok netto plaću dobiješ redovno.

Tko nezna kakav je i psihološki pritisak, bolje mu je da šuti.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
16 godina
Plaće

Znanstveni novaci na Medicinskom fakultetu (doktori medicine) na pretkliničkim predmetima imaju plaću 4400 kuna, a na kliničkim nešto preko 6000. I ovi na klinikama su imali 4400 do prije otprilike 2 godine, ali su im morali podići plaće, jer ih je dosta davalo otkaz na Fakultetu i prelazili su raditi u bolnice kao specijalizanti (isti posao, doslovce fizički isto radno mjesto, samo 2000 kuna veća plaća i ne moraš raditi sa studentima).

Ne znam je li se što mijenjalo u zadnje vrijeme, jer su se nakon toga i novaci na pretklinici bunili zbog toga.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
segregator kaže...
Miro kaže...
BMT kaže...
blackalbum kaže...

Ovo za VSS, bar što se tiče informatičara, je točno. Posebno loša kategorija su VŠS, informatičar sa VŠS (koeficijent 1,02) u pravilu manje dobije od portira (koeficijent 0,92) zbog noćnog rada koji se dobro plaća

Sad i ti izokrećeš i palamudiš - on nije definirao da se radi o informatičarima (kakav je to NKV informatičar?), on nije definirao konkretnu ustanovu (već ih je pobrojao sve), on uopće nije spominjao neke VŠS informatičare, koje ti spominješ (opet u nedefiniranoj službi)...

Sigurno ima primjera i za ovako navedene plaće, ali ovo se ne može odnositi NA SVE pobrojane instititucije (zamisli po njemu niti jedan profesor na fakultetu ne bi dobivao više od 6.500 kn, na što mogu samo reći - LOL) i utoliko je pisanje ovako "precizno" definiranih iznosa dezinformacija i zato sam reagirao.

...
17 godina
Smooth Operator kaže...

Da se razumijemo,tu još nadodaj prijevoz i topli obrok, za koji inače bi mogao ručati u najboljem restoranu u gradu. Ko zna kakve se još malverzacije oko prijevoza. Zatim dodaj najveći broj dana godišnjeg odmora, bolovanja i prosječna uplata mirovinskog i zdrastvenog.

U privatnika imaš 20-30kn obroka, neki imaju i menzu, nametne ti pire krumpira i crn batak i jedi. Malo tko ima plaćen prijevoz. Plaću dobiješ, minimalac u banku, sve preko dobiješ u kuverti. Jer tako plaćaju manji postotak plaće u mir./zdr., manja je bruto plaća, dok netto plaću dobiješ redovno.

Topli obrok je kao kategorija ukinut prije cca 10 godina...malo ti kasne informacije

17 godina
Plaće

Opet mi brisete postove.

Al dobro... on topic... znam decka koji je zavrsio trogodisnju skolu, radi kao sys admin i ima cirka 2k € placu. A opet znam magistra znanosti (po starom sistemu) koji radi za 4.5 k kn. Tako da tu zapravo nema pravila. Ovisi na sto naletis.

I'm going woo woo

3 0 hvala 0
16 godina
Miro kaže...
BMT kaže...
blackalbum kaže...

Trebam li dati presliku svojih odrezaka od plaće?

Moj koeficijent kao dr. sc. je 1,92 i neto-plaća mi je 6500 kn i nešto sitno.

Dok nisam postao viši asistent, a bio sam doktor znanosti, imao sam 5900 kn i isto toliko su mi nudili u dvije državne tvrtke. Da se javim u DHMZ, imao bih koeficijent 1,15 uvećan za 15 % zbog doktorata. Tamo inženjeri počinju s 4400 kn (koliko na fakultetu imaju tehničari, dakle ljudi sa SSS-om). Itd., itd., itd. Ovo vrijedi za svu državnu i javnu upravu pod nadzorom države jer su koeficijenti točno dani. Veću plaću može imati samo netko s položajnim dodatkom, odnosno docenti (imaju oko 7200 kn), izvanredni profesori (oko 8000 kn), redovni profesori (8700 kn izabrani prvi put, odnosno oko 10000 kn nakon reizbora).

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 20:34 (BMT).
17 godina
Miro kaže...

Sad i ti izokrećeš i palamudiš - on nije definirao da se radi o informatičarima (kakav je to NKV informatičar?), on nije definirao konkretnu ustanovu (već ih je pobrojao sve), on uopće nije spominjao neke VŠS informatičare, koje ti spominješ (opet u nedefiniranoj službi)...

Sigurno ima primjera i za ovako navedene plaće, ali ovo se ne može odnositi NA SVE pobrojane instititucije (zamisli po njemu niti jedan profesor na fakultetu ne bi dobivao više od 6.500 kn, na što mogu samo reći - LOL) i utoliko je pisanje ovako "precizno" definiranih iznosa dezinformacija i zato sam reagirao.

Ko je spominjao NKV informatičara? Ja sigurno nisam, probaj čitati pažljivije. Konkretnu ustanovu ne mora definirati jer su u DRŽAVNIM firmama svugdje isti koeficijenti (općine i županije su druga priča i u pravilu imaju daleko bolje plaće,

i do dva puta veće za isto radno mjesto. Što se profesora tiče, njih ima jedno 5 kategorija, i da, SVI imaju iste osnovne plaće, ali imaju i dosta prostora za povećanje iste, a bogme i za muljažu s projektima i slično

15 godina
Plaće

ovo ne može biti nikako istina jer ih znam par što rade za državu dobiju preko 6000 kn ,a nisu nikakvi doktori,pa ne bi se ti ljudi toliko borili za svoje kolektivne ugovore da imaju tako male plaće pošli bi u privatnika odavno,a tu je još nemogućnost dobivanja otkaza,kad jednom upadneš do smrti radiš za državu što je za naše prilike ostvarenje snova

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
blackalbum kaže...

ovo ne može biti nikako istina jer ih znam par što rade za državu dobiju preko 6000 kn ,a nisu nikakvi doktori,pa ne bi se ti ljudi toliko borili za svoje kolektivne ugovore da imaju tako male plaće pošli bi u privatnika odavno,a tu je još nemogućnost dobivanja otkaza,kad jednom upadneš do smrti radiš za državu što je za naše prilike ostvarenje snova

Da li oni rade u javnoj ili državnoj upravi ili rade u državnim tvrtkama? Da li rade u državnim tvrtkama ili u gradskim/županijskim? To nisu iste kategorije.

Da dodam, jedina je razlika kod liječnika (što se tiče fakulteta) jer oni imaju neki dodatak od 20 % na sve gore navedene iznose.

16 godina
Smooth Operator kaže...
BMT kaže...

Ja imam pravo na 80 % naknade za cijenu mjesečne karte i nemam nikakav topli obrok.

17 godina

Članak 6.
Ovisno o stručnoj spremi, radna mjesta službenika i namještenika utvrđuju se kao:
– radna mjesta I. vrste za koja je opći uvjet visoka
stručna sprema,
– radna mjesta II. vrste za koja je opći uvjet viša
stručna sprema,
– radna mjesta III vrste za koja je opći uvjet srednja
stručna sprema i
– radna mjesta IV. vrste za koja je opći uvjet niža
stručna sprema ili osnovna škola.

Za utvrđivanje vrijednosti koeficijenata radnih mjesta utvrđuju se rasponi koeficijenata u kojima se
mogu kretati vrijednosti koeficijenata poslova radnih mjesta u pojedinim vrstama i to za:
– radna mjesta I. vrste od 1,05 do 3,50
- radna mjesta II. vrste od 0,90 do 1,20
- radna mjesta III. vrste od 0,65 do 1,10
- radna mjesta IV. vrste od 0,50 do 0,75.

Visina osnovice je 5437kn

Znači maksimalna bruto plaća je 3,50*5437kn. Naravno sad će se svi uhvatit ovih 3,50, ali takvih je na sveučilištima npr možda 2-3%, većina su u rangu 1,05-1,50

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 20:49 (segregator).
16 godina
segregator kaže...

Članak 6.
Ovisno o stručnoj spremi, radna mjesta službenika i namještenika utvrđuju se kao:
– radna mjesta I. vrste za koja je opći uvjet visoka
stručna sprema,
– radna mjesta II. vrste za koja je opći uvjet viša
stručna sprema,
– radna mjesta III vrste za koja je opći uvjet srednja
stručna sprema i
– radna mjesta IV. vrste za koja je opći uvjet niža
stručna sprema ili osnovna škola.

Za utvrđivanje vrijednosti koeficijenata radnih mjesta utvrđuju se rasponi koeficijenata u kojima se
mogu kretati vrijednosti koeficijenata poslova radnih mjesta u pojedinim vrstama i to za:
– radna mjesta I. vrste od 1,05 do 3,50
- radna mjesta II. vrste od 0,90 do 1,20
- radna mjesta III. vrste od 0,65 do 1,10
- radna mjesta IV. vrste od 0,50 do 0,75.

Visina osnovice je 5437kn

Znači maksimalna bruto plaća je 3,50*5437kn

Razradu nisi napisao. Koeficijent 3,50 može imati:

- ravnatelj KBC-a (ne bilo kakve bolnice)

- ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo

- dekan ili ravnatelj znanstvene ustanove s preko 500 zaposlenih.

Dakle sve odreda ljudi s položajnim dodatkom.

Za potpunu razradu pogledajte na sljedeću poveznicu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 20:52 (BMT).
16 godina
segregator kaže...
Miro kaže...

Ko je spominjao NKV informatičara? Ja sigurno nisam, probaj čitati pažljivije. Konkretnu ustanovu ne mora definirati jer su u DRŽAVNIM firmama svugdje isti koeficijenti (općine i županije su druga priča i u pravilu imaju daleko bolje plaće,

i do dva puta veće za isto radno mjesto. Što se profesora tiče, njih ima jedno 5 kategorija, i da, SVI imaju iste osnovne plaće, ali imaju i dosta prostora za povećanje iste, a bogme i za muljažu s projektima i slično

Ne možeš sad uspoređivati legalnu plaću s ilegalnim radnjama. Gdje ćemo tako doći.

17 godina
BMT kaže...
segregator kaže...

Ne možeš sad uspoređivati legalnu plaću s ilegalnim radnjama. Gdje ćemo tako doći.

Na žalost, u ovoj državi su "ilegalne radnje" postale prije pravilo nego izuzetak

16 godina
segregator kaže...
BMT kaže...
segregator kaže...

Na žalost, u ovoj državi su "ilegalne radnje" postale prije pravilo nego izuzetak

Pa da, ali to nema veze s javnim ili državnim sektorom. Tako je i u privatnom sektoru. Osim toga, velika većina smo, kao što si rekao u jednom drugom postu šljakeri, i nismo u prilici na ovakve malverzacije. Ja čak nemam ni klimatizirani prostor, telefon imam jer sam ga donio od kuće, u instrumentaciju se apsolutno ne ulaže...

17 godina
moderator
BMT kaže...

Moj koeficijent kao dr. sc. je 1,92 i neto-plaća mi je 6500 kn i nešto sitno.

Ništa ja tebe ne razumijem - kako koeficijent 1,92 može biti 6500 kn?

btw - ti si naveo 6.500 kao plafon za sve ustanove (i to ti prigovaram kao zbunjujući navod), a to jednostavno nije točno - toliko imaju i srednjoškolski profesori (jasno VSS), a fakultetski često i preko 10.000....

...
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 21:12 (Miro).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice