Nije za zamjenu, nego je posao za stalno.
I došao nam je neki dipl.ing. elektrotehnike predavat...
Nije za zamjenu, nego je posao za stalno.
I došao nam je neki dipl.ing. elektrotehnike predavat...
Jedan keramičar u 5 dana može zaraditi 5,000kn. Vodoinstalater u 10 dana, 7,000kn... Programer, VSS u Splitu može zaraditi od 3,500-5,500kn u 31 dan.
A ko je kriv kad se pojedini programeri prodaju u bescjenje i ruse time cijene i ostalima !
Usput nije mi jasno koji bi sposoban programer opce pristao na tu lovu.
Nitko mi neće moći dokazati da je posao programera ili bilo koji drugi važniji od idućeg.
Čudno. Ja bih uvijek rekao da je posao vatrogasca važniji od mehaničara, da je posao liječnika važniji od programera, da je posao mehaničara važniji od prodavača ulaznica za stadion i sl.
Bas me zanima sto bi danasnji lijecnici mogli dijagnosticirati bez moderne medicinske opreme. Tehnicke znanosti ( ne samo programiranje) su danas glavni špokretac razvoja i podloga svega .
Da, a sta ce tebi ta high-tech oprema kad ne bi znao sto uciniti dalje
stalno se piše o hrvatskim programerima a ja ne znam niti jedan hrvatski program što je važan na svjetskom tržištu,ako sam u krivu ispravite me i dajte link
Kad si slabo upucen.
U mojoj firmi (nije sad bitno koja ) ima hrpa VSS izenjera, svi programeri su VSS, ima nas jedno 30 - 40. Razvijamo vrlo napredne sustave , prodajemo na globalnom trzistu i imamo vrlo konkurentne proizvode sto cse tice kvalitete i mogucnosti i shodno tome imamo i dosta posla.
Nitko mi neće moći dokazati da je posao programera ili bilo koji drugi važniji od idućeg.
Čudno. Ja bih uvijek rekao da je posao vatrogasca važniji od mehaničara, da je posao liječnika važniji od programera, da je posao mehaničara važniji od prodavača ulaznica za stadion i sl.
Bas me zanima sto bi danasnji lijecnici mogli dijagnosticirati bez moderne medicinske opreme. Tehnicke znanosti ( ne samo programiranje) su danas glavni špokretac razvoja i podloga svega .
-kako bi taj isti programer tipkao da nema stol i stoac (stolar), jali bi imao kruha (pekar) i kako bi bos hodao (obućar), do auta (mehaničar-INA-plastika-čelik...) itd. Uz sporedne stvari, gdje bi taj programer-tehničar popio kavu na zaluženoj pauzi (ugostiteljstvo) ili gdje bi mu djete bilo dok radi (vrtić), kojim cestama ... kompletno komunalije, država.
Nema više ili manje potrebnih ljudi-djelatnosti, nema čak ni vrijednijih. Zarada ili novac nemoraju biti kriterij jer i lopov zarađuje.
-ukratko, ako se nešto gleda, treba (širom) otvoriti oči.
Mada sam u branši, informatički sektor je ipak nadgradnja, u slučaju nestanka struje -mrak. I da, ja neznam napraviti novi CPU ili običan tranzistor. Ovisim o nekom trgovcu.... i proizvođaču preko bare.
Zdravo svima, vidim ovu temu i palo mi napamet posto ja idem za Tehnicara Racunalstva iz Strojarstva zanima me kada zavrsim srednju skolu hocu li moci naci posao (zasad znam HTML,CSS, PHP[Osnove], C++[bolje] - i jos neke programske jezike cu vjerovatno naucit kad zavrsim a mislim da ce to najvjerojatnije biti C# i Java....) u zagrebu? (Idem 1 razred sada)... Ovo pitam zato sto vas je mnogo sa iskustvom pa me zanima po vasem iskustvu kako vi mislite da ce biti x).
Imas malo krivi stav prema ucenju jezika. Kako se to tocno nauci c# ? Procitas knjigu ? Naucis sintaksu ?
To su toliko siroki pojmovi da je meni glupo reci naucio sam taj i taj programski jezik.
Na kraju to je dosta nebitno.
Ako znas citati i pisati , da li ti to garantira da ces napisati dobru knjigu ili da ces je opce znati napisati ?
Treba tu jos jako puno drugog znanja , a ne samo poznavanje programskog jezika.
I onda kad mi netko spomene to isto vrijedi kao i keramicar, cistac ulice i sl (ne omalovazavam niti jedan posao, ovo mi je prvo palo na pamet). Pa dok sam radio nekome softver za knjigovodstvo, naucio sam knjigovodstvo bolje od pola knjigovodja koji ti rade za lovu ( i to doslovno), a takvih primjera je hrpa.
Zdravo svima, vidim ovu temu i palo mi napamet posto ja idem za Tehnicara Racunalstva iz Strojarstva zanima me kada zavrsim srednju skolu hocu li moci naci posao (zasad znam HTML,CSS, PHP[Osnove], C++[bolje] - i jos neke programske jezike cu vjerovatno naucit kad zavrsim a mislim da ce to najvjerojatnije biti C# i Java....) u zagrebu? (Idem 1 razred sada)... Ovo pitam zato sto vas je mnogo sa iskustvom pa me zanima po vasem iskustvu kako vi mislite da ce biti x).
Imas malo krivi stav prema ucenju jezika. Kako se to tocno nauci c# ? Procitas knjigu ? Naucis sintaksu ?
To su toliko siroki pojmovi da je meni glupo reci naucio sam taj i taj programski jezik.
Ako znas citati i pisati , da li ti to garantira da ces napisati dobru knjigu ili da ces je opce znati napisati ?
I onda kad mi netko spomene to isto vrijedi kao i keramicar, cistac ulice i sl (ne omalovazavam niti jedan posao, ovo mi je prvo palo na pamet). Pa dok sam radio nekome softver za knjigovodstvo, naucio sam knjigovodstvo bolje od pola knjigovodja koji ti rade za lovu ( i to doslovno), a takvih primjera je hrpa.
Uff... znam ja i jako puno o racunalima opcenito x), dobro kazes ali mislim da cu ja imati posla zato sto je informatika/racunalstvo i programiranje nesto sto me jako zanima dosad u zivotu i to mi je nesto sto mi se zeli radit za sto bi se potrudio najbolje sto mogu, naucio sam C++ citajuci neke knjige, onda sam u Visual-u radio neke male programcice i tako to znas i sam kako je to kad se zapocne na pocetku i sada skriptam skripte za privatne WoW Emulatore također popravljam crash-ove, popravljam spellove ali bez hack fixova naravno, hack fixeve mrzim i smatram ih nepotrebnima i neprofesionalnima, u C plus plus-u radim skoro svaki dan ponesto... Nekad znam napravit i aimbota za neke igrice također kada sam naucio c++ sam poceo malo i kuzit se u hakiranje... a PHP sam naucio isto preko knjiga, e-booksa, tutoriala i tako poceo razumijeti kodove i gdje grijesim... uglavnom izgubio sam interes u PHP pocinje me fascinirati ASP pa mislim da cu kad imam slobodnog vremena svratiti u knjizare i malo citati i uciti o tome... uglavnom mislim da me najvise zanima programiranje sada i volim to raditi... x)
Uff... znam ja i jako puno o racunalima opcenito x), dobro kazes ali mislim da cu ja imati posla zato sto je informatika/racunalstvo i programiranje nesto sto me jako zanima dosad u zivotu i to mi je nesto sto mi se zeli radit za sto bi se potrudio najbolje sto mogu, naucio sam C++ citajuci neke knjige, onda sam u Visual-u radio neke male programcice i tako to znas i sam kako je to kad se zapocne na pocetku i sada skriptam skripte za privatne WoW Emulatore također popravljam crash-ove, popravljam spellove ali bez hack fixova naravno, hack fixeve mrzim i smatram ih nepotrebnima i neprofesionalnima, u C plus plus-u radim skoro svaki dan ponesto... Nekad znam napravit i aimbota za neke igrice također kada sam naucio c++ sam poceo malo i kuzit se u hakiranje... a PHP sam naucio isto preko knjiga, e-booksa, tutoriala i tako poceo razumijeti kodove i gdje grijesim... uglavnom izgubio sam interes u PHP pocinje me fascinirati ASP pa mislim da cu kad imam slobodnog vremena svratiti u knjizare i malo citati i uciti o tome... uglavnom mislim da me najvise zanima programiranje sada i volim to raditi... x)
Nisam te zelio obeshrabritit, naprotiv potaknuti na daljnje ucenje. S obzirom da te to zanima i da to volis, a vidim da se time i aktivno bavis vjerojatno te ceka svijetla buducnost u tom poslu. Posla uvijek ima za one koji zele i znaju i moze se fino zaraditi zato samo naprijed.
I bez obzira sto ti ko kaze, upisi i fakultet nakon srednje (i to FER s obzirom na ovo sto si do sada rekao) i zavrsi ga, neces pozaliti, s njime se mnoga vrata puno lakse otvaraju.
A zašto ne probate raditi u GDI kompaniji? Global Domains International vam omogučava rad od kuće, dobru i sigurnu zaradu, redovna mjesečna primanja.
Šta i kako se radi u Global Domains International pogledajte ovdje www.lova.ws/gdi.html
Nakon što nisam mogao pronaći posao a i kada bi ga našao to bi bilo samo nešto sezonski, par mjeseci i to je to, ništa do slijedeće godine. Zatim sam čuo za ovu kompaniju i počeo sam raditi. To je jedina kompanija koja pruža rad iz vlastitog doma i to samo par sati na dan I omogućava redovna mjesečna primanja što je najvažnije od svega.
Za neka dodatna pitanja javite mi se na mejl koji se nalazi na stranici.
A zašto ne probate raditi u GDI kompaniji? Global Domains International vam omogučava rad od kuće, dobru i sigurnu zaradu, redovna mjesečna primanja.
Šta i kako se radi u Global Domains International pogledajte ovdje www.lova.ws/gdi.html
Nakon što nisam mogao pronaći posao a i kada bi ga našao to bi bilo samo nešto sezonski, par mjeseci i to je to, ništa do slijedeće godine. Zatim sam čuo za ovu kompaniju i počeo sam raditi. To je jedina kompanija koja pruža rad iz vlastitog doma i to samo par sati na dan I omogućava redovna mjesečna primanja što je najvažnije od svega.
Za neka dodatna pitanja javite mi se na mejl koji se nalazi na stranici.
Đizis. Mislio sam da su ovako primitivne piramide sreće nestale!
- jedino gore od ovog je Rider's Digest.. neprobavljivo. (mada to riječ sugerira)
- kao i Forex 'Banka'. Nikom nije neobično što su na .com (ne .hr) ... i onda se nakon 'bačenih' eurića ljudi pitaju gdje su novci, zapravo je pitanje zašto su glupi naivni.
-kako bi taj isti programer tipkao da nema stol i stoac (stolar), jali bi imao kruha (pekar) i kako bi bos hodao (obućar), do auta (mehaničar-INA-plastika-čelik...) itd. Uz sporedne stvari, gdje bi taj programer-tehničar popio kavu na zaluženoj pauzi (ugostiteljstvo) ili gdje bi mu djete bilo dok radi (vrtić), kojim cestama ... kompletno komunalije, država.
Nema više ili manje potrebnih ljudi-djelatnosti, nema čak ni vrijednijih. Zarada ili novac nemoraju biti kriterij jer i lopov zarađuje.
-ukratko, ako se nešto gleda, treba (širom) otvoriti oči.
Mada sam u branši, informatički sektor je ipak nadgradnja, u slučaju nestanka struje -mrak. I da, ja neznam napraviti novi CPU ili običan tranzistor. Ovisim o nekom trgovcu.... i proizvođaču preko bare.
a sve je počelo ovako nekako
Znas li ti kolike place imaju smetlari? Oprostite mi svi na izrazu ali ja bi poljubio Bandica u pol guzice da mi da posao kao smetlaru. Vozis se na kamionu u sluzbenom odjelu, uzmes kantu istreses u kamion. Provezes se 10 metara, sidjes, uzmes kantu, istreses u kamion...i tako cjeli dan.
Ni brige ni pameti ni obaveze a odlicna placa.
Prevec biras, ako nisi slusao vjesti do kraja godine ce biti novih 20 000 nezaposlenih na zavodu. Konobarenje je tezak i zaj...n posao, znam radio sam to ali se moze dobro zaraditi i upoznajes puno ljudi u prolazu koji ti s vremeneom mozda mogu pomoci.
Kazes nemas vozacku. Jebiga stari radi negdje za 2500-3000 placu, rjesi vozacki i vec imas malo vece sanse za novi posao.
Radi i polako idi u neku vecernju skolu. Obrazuj se malo i sam. Srednja skola danas vredi skoro koliko i osnovna, znaci zavrsio si srednju i sto znas raditi? Apsolutno nista. 1 od 100 srednjoskolaca po zavrsetku srednje moze reci da zna raditi taj posao. I u vecini slucajeva rjec je o klincima ciji roditelji imaju nekakvu firmu ili obrt koja je usko vezana uz srednju skolu koju su pohadjali i zato taj posao znaju.
Ja sam zavrsio srednju elektrotehnicku prije 8 godina. Znas sto mi je bio prvi posao? Kopanje grobova i kosenje javnih povrsina. I uzivao sam u svakoj minuti.
Dan danas mi je zao sto sam otisao odande. OK placa, radis fino polako nitko te ne kljuca u mozak, milina.
Drugi posao mi je bila pekara gdje sam proveo 2 godine. Odlicna placa, zato ako ti treba novaca pa prijavi se u neku pekaru bem mu taranu. Sansa ti je da ces nakon 3 mjeseca kad se naucis raditi imati placu od 4000+ kuna. Istina Bog naradit ces se, tko kaze da je raditi u pekari lako ili je budala ili nikad nije radio u zivotu na +40, 8+ sati.
Jedan i jedini put kad sam radio u struci su bila 3 mjeseca elektroinstalaterstva sa nekom budalom instalaterom Slavkom koji je volio flasu koliko i zrak koji udise.
A znas sto sam radio cjelo to vrijeme kod kuce? Ucio, ucio obradu grafike. Ucio sam to jer to volim i time se bavim.
Nikad nitko nije nista postignuo u zivotu sjedeci sa palcevima u guzici, kukajuci na forumu i nadajuci se laganom poslu za velike novce.
Ugledaj se na Luku Rajica. Sa prodavanja na placu do svercanja maraka za rata do milionera.
Nagradno pitanje za sve prisutne, kolika je plaća u ini, običnom djelatniku na pumpi. Za nagradu ćete dobit, palac gore.
Nagradno pitanje za sve prisutne, kolika je plaća u ini, običnom djelatniku na pumpi. Za nagradu ćete dobit, palac gore.
Sada i nije toliko velika. Znam da je bila od 6 - 7k kn.
Nevezano za autora, ali eto - toliko o tome da se posao ne može naći.
http://danas.net.hr/novac/page/2010/11/30/0167006.html?pos=n0
Ma da, ispod casti je kopati kanale, dok meni nije ispod casti placati neradnike kojima se ne dize u 6 ujutro (ko sta se ja svako jutro dizem) od svoje place koju krvavo zaradim. Drzava smo u banani. Dabogda nas austrija napala i osvojila cijeli teritorij, pa da se vratimo u ondasnju Austrougarsku. Ebes hrvatski identitet kad imamo ovakav mentalitet.
bas sam maloprije procital, prestrasno
...do ovakvih članaka držim kao i do onih koji ih podmeću...to je bila uobičajena propaganda bivšeg saveza komunista
koji je za sve svoje promašaje okrivljavao radnike, tako se umjesto nesposobnih rukovodioca stvorila fama o našem
radniku koji neće da radi...ljudi na žalost još i danas puše svakakve članke, a onaj stipe koji se "proslavio" kao
reformator školstva bio je prokleto u pravu, kada je još kao student u šali napisao, kada odrastem bit ću budala
kao i 75 posto ljudi...
najlakše je pljuvati po nezaposlenima, po jednoj gotovo uništenoj generaciji, u zemlji koja zahvaljujući budalama
i pokvarenjacima (kojima se dozvoljava da im čovjek radi bez plaće i mirovinskog i zdravstvenog osiguranja)
naprosto srlja u propast...
btw, a u vezi brisanja ljudi sa biroa, postavio bi samo jedno pitanje totalitarnim umovima, šta je sa čovjekovim
pravom na izbor...
...do ovakvih članaka držim kao i do onih koji ih podmeću...to je bila uobičajena propaganda bivšeg saveza komunista
koji je za sve svoje promašaje okrivljavao radnike, tako se umjesto nesposobnih rukovodioca stvorila fama o našem
radniku koji neće da radi...ljudi na žalost još i danas puše svakakve članke, a onaj stipe koji se "proslavio" kao
reformator školstva bio je prokleto u pravu, kada je još kao student u šali napisao, kada odrastem bit ću budala
kao i 75 posto ljudi...
najlakše je pljuvati po nezaposlenima, po jednoj gotovo uništenoj generaciji, u zemlji koja zahvaljujući budalama
i pokvarenjacima (kojima se dozvoljava da im čovjek radi bez plaće i mirovinskog i zdravstvenog osiguranja)
naprosto srlja u propast...
btw, a u vezi brisanja ljudi sa biroa, postavio bi samo jedno pitanje totalitarnim umovima, šta je sa čovjekovim
pravom na izbor...
Neki moji frendovi koji su bili nezaposleni su se ponijeli bas kao i ovi decki iz ovog clanka. Zato ako ti mislis da je covjek koji je napisao ovaj clanak lagao, onda si budala. Ne kazem da nema iznimaka, ali znam ljude koji su preponosni da bi radili kao fizicki radnici, konobari itd itd.
Ja bih isto odbio da mi ponude neki težak fizički posao. Radije ću sjediti doma nego to raditi. Ti poslovi koje nude u mojoj županiji se rade u 3 smjene. Želio bih raditi ili ujutro ili popodne. Bilo bi u redu da imam slobodnu nedjelju. Već me boli glava od njihove ponude poslova. Bio je neki posao u mojoj struci, a oni mi uoće nisu nazvali. Još mi je mama završila na višku. U prvom mjesecu imam razgovor, onda ću im reći da se danas posao dobiva preko veze. Najradije bih HZZ-u poslao molbu za posao.
Neki moji frendovi koji su bili nezaposleni su se ponijeli bas kao i ovi decki iz ovog clanka. Zato ako ti mislis da je covjek koji je napisao ovaj clanak lagao, onda si budala. Ne kazem da nema iznimaka, ali znam ljude koji su preponosni da bi radili kao fizicki radnici, konobari itd itd.
...ovaj čovjek nije pisao o tvojim znancima, nije pisao o ničemu konkretnom, cilj toga članka
je i više nego jasan, svakome osim onoj većini koja odlučuje na izborima i koja radi u korist
svoje štete...
...ovaj čovjek nije pisao o tvojim znancima, nije pisao o ničemu konkretnom, cilj toga članka
je i više nego jasan, svakome osim onoj većini koja odlučuje na izborima i koja radi u korist
svoje štete...
Ja nisam u toj vecini.
Iskustva jedne djelatnice (poznanice) s zavoda za zapošljavanje Bjelovar; u jednom danu joj je 20-ak ljudi odbilo poslove... Poslovi su bili rad na peradarskoj farmi, a drugi posao čišćenje kafića, u oba slučaja plaća cca 3 soma kuna i sitno... Da fijasko bude veci ponudila je ljudima koji žive u samoj ili neposrednoj blizini tih poslova... Tako da ima poslova samo što ljudi ne žele raditi, čekaju savršeni posao ili primaju 1.8 soma kuna socijale i to im je dovoljno....
Ja nisam u toj vecini.
ovo sam već jednom napisao na ovome forumu pa da citiram:
...iskustvo koje stjecemo o našem životu iznutra, price koje pripovijedamo sami sebi o nama samima
da bismo si objasnili što cinimo predstavljaju istinsku laž - istina se nalazi izvana, u onome što cinimo...
Ja bih isto odbio da mi ponude neki težak fizički posao. Radije ću sjediti doma nego to raditi. Ti poslovi koje nude u mojoj županiji se rade u 3 smjene. Želio bih raditi ili ujutro ili popodne. Bilo bi u redu da imam slobodnu nedjelju.
Sa ovakvim ćeš stavom daleko dogurati, naročito ako jednog dana ne daj bože izgubiš posao a doma ti je klinac gladan.
Ne znam nikoga tko nije mogao naći posao ako je istinski htio raditi. Niti jednu jedinu takvu osobu osobno ne poznajem. Svi nešto rade, bilo to u struci ili van nje. Budimo iskreni trbuh ne pita na kojem si poslu zaradio kruh.
Gotovani bi radili samo čiste, lake poslove. Tako ide samo do određene granice, kad zagusti treba i zasukati rukave. Tko to odbije jednostavno ne želi raditi.
Iskustva jedne djelatnice (poznanice) s zavoda za zapošljavanje Bjelovar; u jednom danu joj je 20-ak ljudi odbilo poslove... Poslovi su bili rad na peradarskoj farmi, a drugi posao čišćenje kafića, u oba slučaja plaća cca 3 soma kuna i sitno... Da fijasko bude veci ponudila je ljudima koji žive u samoj ili neposrednoj blizini tih poslova... Tako da ima poslova samo što ljudi ne žele raditi, čekaju savršeni posao ili primaju 1.8 soma kuna socijale i to im je dovoljno....
...ne sporim da ima ljudi koji ne žele raditi, ali pisati na pamet, gluposti o socijali od 1,8 kuna je stvarno jadno...