Viking's Story

poruka: 258
|
čitano: 69.261
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Viking's Story

@ Deus ex machina:

Uuuu, pa ja ću praktički zaradit na open-source igrici Iznenađen

@ naxeem:

ma kakav fejk, mogu sve napravit ispočetka, mislim sve osim te matematike

e, Deus ex, fala ti na ideji. Evo kako Class Bullet izgleda:

Bullet(start pozicija,end pozicija,type(jesu li čudovišta ili tornjevi mete)), a ja sam umjesto x i y stavio centerx i centery tak da je savršeno! Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.5.2009 18:56 (MaracKoMarac).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Viking's Story

BTW kazes da je igra open source, jel se moze gdje skinuti kod da malo pogledam? :)

http://izrada-igara.bloger.hr/ -> Blog o izradi igara :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Viking's Story

umm.... stavit ću je na sourceforge kad bude bila gotova, a do tad reci mi koji ti je mail da ti pošaljem.

Kaj oćeš- *exe ili source?

17 godina
Viking's Story

Pa uploadaj negdje, npr. box.net da svi mogu vidjeti :)

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Viking's Story

oke, trenutnu verziju ću uploadat sutra na boxnet, a beta verziju i punu na sourceforge

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Viking's Story

http://www.box.net/shared/rjng70f5a9

treba vam python i pygame (ovo je source)

Komentari?

Bugovi?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MaracKoMarac kaže...

http://www.box.net/shared/rjng70f5a9

treba vam python i pygame (ovo je source)

Komentari?

Bugovi?

kak se to otvara?
16 godina
neaktivan
Viking's Story

treba ti python i pygame.

Al pošto većina ljudi to nema. pričekajte da napravim exe za to.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Viking's Story

0 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
MaracKoMarac kaže...
 i sta sad prvo treba pokrenut?
16 godina
neaktivan
Viking's Story

engine.exe

0 0 hvala 0
17 godina
Viking's Story

Prvo, svaka čast...

Igrao sam sada malo, i ne znam jesam li naišao na bug, ali na prvom levelu, tj. pred kraj, uzeo sam novog ratnika, i u tom trenutku je predhodni več ubio sve tako da ovog nisam stavio nigdje. Kada je počeo level 2, nisam mogao ni jednog ratnika da uzmem.

Več dva puta sam probao i uvijek se isto dogodi.

Karma is a funny thing.
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2009 15:34 (CikaSpaso).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kaj ti uopće neće na level2 ratnike?

17 godina

Da, ali samo ako na kraju prvog levela imam ratnika "u ruci", tj. ako ga uzmem ali ne postavim nigdje. Ako ga postavim negdje, onda radi kako treba.

Karma is a funny thing.
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2009 15:40 (CikaSpaso).
16 godina
neaktivan
Viking's Story

a jbg, to ni ja ni sam skužio do sad. Da li ima netko zainteresiran da ispravi bugove?

Mislim, ne ispravit nego ih uočit u kodu.

Ja fakat nigdje nisam pogriješio, a i ne ide mi uglavu zaš neće.

P.S. Ak vam se igrica sruši nakon level 2, ne bojte se, nije to bug niti error:

Igrica ima sam 2 levela Mršti se

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2009 15:49 (MaracKoMarac).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Viking's Story

itko?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MaracKoMarac kaže...

itko?

igrao sam je i ja...kad ces napravit jos levela?
16 godina
neaktivan
Viking's Story

pa za 1.5 tjedana je gotova.... Smijeh

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MaracKoMarac kaže...

pa za 1.5 tjedana je gotova.... Smijeh

okej...ajd sretno sa dovrsavanjem...
16 godina
neaktivan
Viking's Story

Veselo porucujem da radi na Linuxu. Nisam bas playtestao da vidim specificne probleme, jer nemam vremena, ali eto, makar ovoliko ;-)

Sto se tice koda, nije uopce toliko necitljiv koliko sam ocekivao. Ali ruku na srce tome treba malo zahvaliti i Pythonu. Nisam se uopce tesko snasao, ono malo sto sam letimice preletio preko da vidim di je game loop i glavna logika igre.

Uglavnom:

a) komentari, komentari, komentari i dokumentacija. Pisi je vise nego sto imas koda, ali sa zdravim razumom.

b) jedan file - jedna klasa. Nije tesko importati dodatni file, a stvarno je lakse organizirati i mijenjati kod.

c) hmmm...... nope, nema 'c', to je to.

Sretno!

Ibanez RG1527 * Mesa Simulclass 2:90 * Mesa Triaxis (4th edition) * TC Electronics GMajor * Marshall JCM 1960 * Behringer FCB1010 + UNO mod * iPc + Ubuntu Studio * Van Den Hull D501 silver

0 0 hvala 0
16 godina
Viking's Story

Igra je super još pogotovo s tvojim godinama, bio sam i ja radio u njemu pa sam odustao, mislim ponovno početi.

Imam nekoliko pitanja:

1.Koliko ti je trebalo da savladaš python i pygame da tako nešto napraviš?

2.Da li si koristio neki kompajler za pretvaranje u .exe ili mora sve preko prokletog py2exe-a

3.Da li koristiš obični IDLE od pythona ili pišeš program u nečem drugom (jer se IDLE bar meni često ruši)

4.Može li se PyGame 2.6 instalirati u Python 3.0 jer nema novijega a da sve normalno radi?

Sretno dalje s igrom samo nastavi, jedva čekam da odigram cijelu verziju btw. hoćeš li mjenjati grafiku ili će ostati sve tako kao do sada?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Viking's Story

Malo sam i ja bacio oko na kod. Iako ne mislim igrati, sve pohvale za trud i razmišljanje!

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
xxxxx kaže...

3.Da li koristiš obični IDLE od pythona ili pišeš program u nečem drugom (jer se IDLE bar meni često ruši)

Znam da pitanje nije upuceno meni, ali dosta razvijam sebi utilitye u Pythonu da mi budu GNOME appleti pa imam par savjeta.

1. Eclipse + Pydev daje fenomenalni IDE, i jedno je par tisucljeca ispred IDLE-a. Da me se ne shvati krivo, vecina mojih python utila je pisano u gvimu i manageirano sa makeom, ali Eclipse nudi debugger, code completition, cak i neke refactoringe (renaming i method extraction). Takodjer, Eclipse kroz Subclipse (ima i Subverse ali Subclipse je stariji i stabilniji) podrzava source control preko SVN-a, sto je ogroman plus.

2. Ako iz nekog religioznog razloga ne valja Eclipse, tu je odlican The Eric Python IDE, iako cu se ja uvijek radije odluciti za Eclipse.
Ibanez RG1527 * Mesa Simulclass 2:90 * Mesa Triaxis (4th edition) * TC Electronics GMajor * Marshall JCM 1960 * Behringer FCB1010 + UNO mod * iPc + Ubuntu Studio * Van Den Hull D501 silver
16 godina
neaktivan
Viking's Story

@xxxxx:

1. Mjesec dana

2. py2exe

3. Obični IDLE

4. Nemam pojma Šutim

5. Si ti pročitao ovaj post:

"(...)Ma znam ja crtat, odi na http://marackomarac.deviantart.com makar sam to ostavio prije 2 mjeseca, al dokaz da ne trebam tuđe sprite-ove :D(...)"  ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Viking's Story

E, ljudi, kaj kažete na ovu pozadinu main menu-a:

Valkyra kojoj vjetar miče kosu i zastavu koju ona drži. Sutra ću to nacrtat pa ću postat screenschot. Namigiva

0 0 hvala 0
16 godina
Viking's Story

Postoji li neki drugi način za prebacivanje u exe jer ovaj py2exe ništa ne razumjem

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Viking's Story

Neznam sta da kazem majke mi! :) Ja sam sa 13 godina otvorio minisweeper! :D

www.diabolic-servers.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Viking's Story

@xxxxx:

ovak ti izgleda skripta za kompajlirat pygame igrice u py2exe (trebaš koristit za pygame neki drugi font!):

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

setup.py file:

from distutils.core import setup

import py2exe,shutil,pygame

setup(windows=["ime_fajla_gdje_je_mainloop.py"],

name = 'Ime proggrama',

version ='1.0                                                        <=Verzija

author='Ime autora',

py_modules=['mojmodul1','mojmodul2'],                <=Tvoji vlastiti moduli (npr.,neprijatelj.py)

data_files=[(' ',["fajl1.fajl","fajl2.fajl"])]                   <= Ako trebaš kopirat fajlove

)

shutil.copytree('folder','dist/folder)                 <= ako trebaš kopirat neki folder

Zatim odi u Command Prompt, upiši:   cd C:\TamoGdjeSeNalaziSetup

pa onda upši: setup.py py2exe

i onda odi u folder 'dist' tamo gdje ti je setup.py

Ovo jedino radi s verzijom 2.5 Python!

0 0 hvala 0
16 godina
Viking's Story

Evo uspjeo sam i ja napraviti, ovo je za verziju 2.4:

from distutils.core import setup
import py2exe
import sys

if len(sys.argv) == 1:
    sys.argv.append("py2exe")

setup( options = {"py2exe": {"compressed": 1, "optimize": 2, "ascii": 1, "bundle_files": 1}},
       zipfile = None,
       console = [{"script": 'ime_skripte.py'}] )

spremi se kao setup.py

Kada se hoće kompajlirati skripta mora biti u istom folderu kao i setup.py, a ovdje u zadnjem redu se umjesto ime_skripte unese pravo ime i sve odradi lijepo. Isprobano.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Viking's Story

Jesi li ti zavrsio tu igru? ? ?Iznenađen

S obzira na obzir, da tvoj obzir ne dolazi u obzir momu obziru, doci ce u obzir da je moj obzir bolji od tvog obzira...
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice