Unreal Development Kit - općenito, tutoriali

poruka: 77
|
čitano: 17.487
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Po meni svaki je jezik isti , samo je sintaksa razlicita ili slicna

Kad naucis jedna lako ces ostale 

Dosao sam negdje do 20 tutoriala od UDK jos nisam dosao do Kismeta 

Dali se manja RPG igra moze da uradi sa tim "Kismentom" ? 

DaviD

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Unreal Development Kit - općenito, tutoriali
Svaki jezik ima 1 stvar istu, po mojem mišljenju. A to je pseudo kod, koji je samo logički prikaz stvari koje mi mislimo napraviti. Tek nakon toga idemo u prog. jezik. moje mišljenje
|| EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan

Nastavljamo sa UDK Kismet učenjem na jednom novom i brzom primjeru.

Na muci se poznaju junaci ; Ako ne počneš, nećeš ni završit ; Bez muke nema nauke.
Moj PC  
2 0 hvala 3
14 godina
neaktivan

Novi tutorial i naravno ponovno radimo u Kismetu na jednom novom primjeru.

Na muci se poznaju junaci ; Ako ne počneš, nećeš ni završit ; Bez muke nema nauke.
Moj PC  
2 0 hvala 3
12 godina
neaktivan

Imam jedan problem , kako mogu da importujem kuću sto sam pravio u C4D u UDK ?

@Svaka cast na tutovima ,dosao sam do 15 , samo nastavi ;)

DaviD

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DaviD94 kaže...

Imam jedan problem , kako mogu da importujem kuću sto sam pravio u C4D u UDK ?

@Svaka cast na tutovima ,dosao sam do 15 , samo nastavi ;)

Exportaj u FBX format, nebitno u kojoj aplikaciji radiš (C4D, Max, Maya, Blender idr...) vazno je da iz iste aplikacije imas export u FBX.

Konretno za C4D provijeri metricese, naime UDK ima svoj sustav metricesa, tako recimo kod exporta iz Blendera iste treba podesiti na x64 zatim exportat u FBX. Naime ovo ti je bitno iz razloga da ti objekt exportan u fbx te naknadno importan u UDK bude u istim proporcijama. Najlakse za to testiranje napravis export cube objekta, gotovo u svim aplikacijama je cube dimenzija 1x1x1 jedinica prostora, zatim isti cube exportas i importas u UDK i usporedis da li je velicina importanog objekta u sceni istovjetna dimenzijama 1x1x1.

PS.

ako ti apliakcija ima outdated ebx exporter tada preuzmi s Autodeskove stranice FBX konverter, on iz starijih verzija fbx formata konvertira u novi.

Pozdrav

http://www.norgems.com
12 godina
neaktivan

Hvala sto pomazes ali na zalost nisam te razumio

Ja jesam importovao tako sto si rekao u taj fajl , međutim eror mi se javlja

Ako moze neki link 

DaviD

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Koji error ti se javlja ?

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Evo slike , znaci pratio sam jedan tutorial , sve sam uradio kako i na videu

http://upload.slike.com/slike/XaQRJ.png

DaviD

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Budem pogledao kasnije.

Novi tutorial u kojem učimo UDK. U ovom tutorialu ćemo uz Kismet početi da savladavamo i Matinee uz demo otvaranja vrata.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.4.2013 13:30 (CoLdPlay).
Moj PC  
2 0 hvala 2
12 godina
neaktivan

Upravo sam pogledao sve tvoje tutoriale , sad mi je tek jasno zasto govorite da ne ucim unreal osim toga sto ga nece biti jer

sve se moze rijesit sa Kismetom , kako je moćno bas me faciniralo 

Ako budes saznao za eror javi , inace pokusao sam ovu kucu da importam sa texturama iako sam znao da texture ne mogu

http://upload.slike.com/slike/eOEx7.jpg

DaviD

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

23 tutorial. Nastavljamo dalje sa učenjem prvenstveno Kismeta i nešto malo Matineea u ovom tutorialu. Radimo nešto zanimljivo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.4.2013 18:29 (CoLdPlay).
Moj PC  
2 0 hvala 3
14 godina
neaktivan

Idemo dalje sa Kismetom, učimo nešto jednostavno, ali izuzetno značajno, kako ubiti igrača nakon određenog niza akcija : D

Moj PC  
1 0 hvala 2
16 godina
neaktivan

Inače ne pratim ovu temu ali evo vidim sad , počeo si uto 1.5.2012 23:12.

Imaš kontinuitet , volju , ustrajnost a izgleda i znanja.

Svaka čast na trudu i sretno dalje , nije lako izgurati nešto kad padnu prvi zanosi , tad treba nastaviti dalje i odraditi zamišljeno do kraja a kako vidim na najboljem si putu da to provedeš (još malo pa rođendan na 1.5.2013).

http:/https://play.google.com/store/apps/details?id=org.kde.necessitas.example.SMASHHH
14 godina
neaktivan
nik_02 kaže...

Inače ne pratim ovu temu ali evo vidim sad , počeo si uto 1.5.2012 23:12.

Imaš kontinuitet , volju , ustrajnost a izgleda i znanja.

Svaka čast na trudu i sretno dalje , nije lako izgurati nešto kad padnu prvi zanosi , tad treba nastaviti dalje i odraditi zamišljeno do kraja a kako vidim na najboljem si putu da to provedeš (još malo pa rođendan na 1.5.2013).

Vjeruj mi da nisam ni pratio kada sam započeo ove tutoriale i hvala ti mnogo što si me podsjetio. 

Još veće hvala na lijepim riječima, ovakvi komentari mi znače mnogo kao mladom developeru i idemo do 50 tutoriala, volim ovo raditi tako da neće biti problem.

Uostalom dao si mi ideju za prvi rođendan, možda napravim neki specijal 30-og ovog mjeseca, sad ne znam šta bi to moglo da bude, ako neko ima ideju bio bi zahvalan da je prenese ovdje ili na PM.

14 godina
neaktivan

Sutra je godina od početka tutoriala kao što sam i napomenuo ( a napomenuo je sve nas forumaš nik_02 ) i rekao sam da ću nastojati da uradim jedan specijal što ću i uraditi, da li će biti danas ili 2.5 ne znam ( eventualno 3.5 ). Što će biti neću otkrivati :)

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

U ovom tutorialu nakon dugog perioda ćemo raditi nešto totalno drugačije. Radit ćemo naš sopstveni level koji će se sastojati od više faza. Svaka faza će imati svoj broj tutoriala. Ponovno objašnjavam sve što koristim tako da će i početnici moći da se snađu. 

Moj PC  
2 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice