Search GridView - C#

poruka: 10
|
čitano: 3.433
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Search GridView - C#

Molim pomoć, ovo me ubija već par dana.. pretražio net al bezuspješno..

Na stranici "korisnici.aspx" imam GridView kontrolu koja je spojena na SqlDataSource i kada otvorim tu stranicu ispišu mi se svi korisnici iz baze, to je u redu. Ako idem na taj način onda na GridView-u mogu uključiti da imam select reda, edit, paging, itd.

E sad. tu isto imam i jedan textbox i button pomoću kojih bi pretražio određene podatke i prema tome ispisao u toj istoj GridView kontroli (ako se može da nemoram raditi dvije).

Drugi primjer je da sam samo stavio gridview kontrolu i u code behind spojio se na bazu podataka izvukao podatke u dataset i bind-ao na gridview, u tom slučaju sve radi, čak i search, ali trebam dodatno kodirati za recimo delete button, itd..

nadam se da postoji rješenje za pri primjer. :D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Search GridView - C#

Ako sam dobro razumio , tebi treba da kad upišeš u txtBox ime ili prezime ili id korisnika da se ispiše samo on u gridwev-u .
Prvo ,zašto ispisuješ sve korisnike u gridwiev-u i da li ti je to baš potrebno jer korisnika može biti nekolliko tisuća.
Ako ideš samo  txtBox-om tražiti tad jednostavno u sqlupitu i komandi napraviš where id taj i taj ili neki drugi uvjet , povežeš s gridwiev kontrolom koja ima samo select opciju uključenu , zatim taj gridwiev spojiš(select)  s detailsWiev kontrolom koja ima omogućene sve opcije uređivanja.Znači , samo dodaješ detailsWiev kontrolu koja preuzima kontrolu nad uređivanjem tog korisnika kojeg si odabrao i selektirao.
Ili baš moraš sve korisnike prikazivati na toj stranici.?Samo me to zanima za dalje.

Private
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.10.2009 6:27 (Private).
15 godina
neaktivan
Search GridView - C#

Joj kak si ti to tesko napisao :) .

Imam ja rjesenje za tebe. http://www.webgrid.com/ Idi i skini si WebGrid. super kontrola. Vjeruj mi ako probas da ces biti zadovoljan. Pusti GridView...:)

Automatski ces dobiti TRAZILICU, POLJA ZA UNOS SE SAMA KREIRAJU!!

Sretno!

0 0 hvala 0
16 godina

-da, obična grid kontrola je nespretna (onemogućena) za imalo zahtijevnije radnje, kao što si vidio u prvom slučaju, radi ali nemaš kontrolu, dok u drugom slučaju moraš baš sve isprogramirati. Preporučam taj 'ručni' način. Već dugo ne koristim takav pristup ali sigurno postoje 3th party kontrole kao npr flexygrid koje ti dozvoljavaju potrebno (bez brige o kodu), pa potraži malo. Ugl. sve kontrole (zamijenske) imaju neke prednosti i mane. Negativno je ovisnost o verzji VS/5-6-...2008 i/ili licenci.

btw, praktičnije je koristiti query ili sql i tako zahvaćati podatke nego direktno iz tablice, samo treba kreirati dinamičko povezivanje (jer su intrinistic kontrole defaultno bindane i u pravilu ne dozvoljavaju promjenu izvan designa), no previše je novih tehnologija, možda (sigurno) već ima 'pametno' rješenje i za to... ili raditi direktno u bazi (pogotovo ako je access u pitanju).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Search GridView - C#

Pitanje, da li puniš gridview u code behind. Znači ne da si u  dizajneru odabrao data source, nego da li si radio GridView1.DataBind(); iz dataseta

ako si ovo drudo radio, onda napravi recimo odgovarajuči select nešto ovoga tipa

taKorisnici.FillKorisnici(dsKorisnici, ime.text);

FillKorisnici napraviš u TableAdapteru gdje ti je ime.text traženi korisnik u bazi i bin i ispišeš nove podatke

druga metoda ako nisi tako radio

if (GridView1.Rows.Count > 0)

{

GridViewRow row = GridView1.Rows[i];

if(row.Cells[0].Text == ime.text;)  // recimo red

{

Response.Write

}

}

Sry kraj radnog vremena i na brzinu sam napisao

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo kako bi ti izgledalo kad bi samo imao textBox i button kontrolu bez ijedne linije koda,imaš jednu GridView kontrolu i jedanu detailsView kontrolu koja obavlja skoro sve što ti treba.

Sad  , jedino nemaš ispis svih korisnika .

Prikazano ti je sve u slikama  ,prva slika ti je design view original bez pokretanja a ostale slike su s pokretanjem i logičkim slijedom.Napravio sam i bazu(privremeno-pokaznu)  iz koje čitam.

Eto na brzinu.

Edit: Naravno nisam radio nikakve provjere da li je ime pravilno unesene(Validacija) i dosta toga ,ovo je samo ugrubi postupak kako bi traženje i uređivanje trebalo izgledati.
Naravno , sad se mogu ubacivati validacijske ili custom kontrole za klijente da bi sve ok bilo.

Design View VS 2008 Design View VS 2008
Upis imena po kojem tražiš.. Upis imena po kojem tražiš..
Ispis u GridView gdje je select enabled Ispis u GridView gdje je select enabled
Ono što selektiraš u GV pokaže se u DV... Ono što selektiraš u GV pokaže se u DV...
...sad možeš uređivati ili što već želiš ...sad možeš uređivati ili što već želiš
Private
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.10.2009 18:32 (Private).
15 godina
neaktivan
Search GridView - C#

Pozdrav!

hala na komentarima..

Prinicip na koji sam ja htio riješit je da ubacim GridView ( mora za sad biti ta kontrola ) kroz nju direktno se spojim na bazu i preko SqlDataSource-a izvučem podatke.

Na taj sam način htio riješit da nemoram pisat nepotrebni kod, ako nemoram.

Ako recimo pokušam preko SQL upita pronači nešto i to spremiti u DataSet, to funkcionira, e sad kako to naknadno povezat sa GridView-om, jer mi javi grešku ako probam to Bind-at da je DataSource i DataSourceID već podešen na GridView-u.

I sad imam još jedan problem, ako ovo nebude funkcioniralo.. Ako samo bindam data set na GV kontrolu, on mi iz baze povuče ID i sve ostalo, kako sakrit samo tu kolonu od ID-a, ali da on ipak ostane tu zbog DetailsView-a.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako si kroz sqlDataSource wizarda napravio izvlačenje podataka u gridView kontrolu tad više ne možeš kroz kod na istu gridView kontrolu izvršiti bindanje jer ta kontrola može imati samo jedan ili datasource ili dataSourceId ,zato ti javlja tu grešku jer je to nemoguće ako si već jedno bindanje upotrijebio.Drugo,da bi izbrisao pokazivanje Id-a iz gridwiev kontrole a da se samo recimo pojavljuje Ime,Prezime, moraš isključiti opciju autogenerate columns i sam izvršiti uređivanje kontrole tako da dodaješ boundField i namještaš hederText i dataField(također dodaš i selectCommand sam).Na taj način će ti se pokazati što želiš.Zatim možeš spojiti sve s DV kontrolom .

Ako recimo to ne znaš , što da ti kažem nego da će ti biti teško bilo što isprogramirati jer ne znam koliko baš razumiješ sve te kontrole.Jer vidim da ne znaš da GV mora imati samom jedan DataSource.Ovo je samo dobro namjerno jer ne znam točno više niti što želiš.Gore sam ti pokazao kako sve lijepo može funkcionirati bez pisanja iti jednog reda koda.

Edit: Evo dolje sam isključio autogenerate columns i uredio kako želim GridVew kontrolu i dodao selectCommand opet kako želim.

Na to si mislio?

Private
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2009 16:58 (Private).
15 godina
neaktivan
Search GridView - C#

oke.. hvala ti, skužio sam sada sve.. tnx

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako želiš detaljnije objašnjenje samo reci ....ili pošalješ dio koda da znam što baš hočeš no problemOsmijeh

Private
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice