Prvi hrvatski forum za programiranje zaključana tema

poruka: 15
|
čitano: 3.036
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Prvi hrvatski forum za programiranje

Cesto si razmisljam kad god zapnem u kodu da bi bilo odlicno da postoji hrvatski forum za programiranje gdje bi domaci programeri mogli pomoci i diskutirati vezano za programiranje.
Pa sam si razmisljao da pokrenem forum, pa da vas pitam sta mislite o tome i da li mislite da bi uspijelo? Da ne trosim vrijeme i zivce na nesto sto ce propasti brzo zbog nezainteresiranosti.
I ako etko zeli pomoci pri tome neka se javi, forum bi bio na besplatnoj adresi, vjerojatno .cc ili co ili slicno, i forum bi bio SMF (Simple Machines Forum), naravno ako forum uspije i pocne rasti kupit ce se hosting i domena.

Sta mislite o tome? 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Stvarno ih nema previše ili su zapušteni, podržavam. Javi ako ikako mogu pomoći jer sam zainteresiran.

btw. svakako neće biti prvi, a niti zadjni ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2011 16:06 (ReiKo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Prvi hrvatski forum za programiranje

Mislim da postoji puno stranih foruma tog tipa, pa bi se teško skupilo puno postova. Nadam se da griješim.

14 godina
neaktivan

Ima ih da jako puno stranih, ali ideja je da bi bio na hrvatskom jeziku, a i ovi strani su cesto toliko aktivni da ti post umre nakon 15 minuta jer vec je na 3. stranici

Imate ideju gdje bi se moglo javiti za forum ako bude, tj. kako doci do korisnika? 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

reklamiraj na bugovom forumu najjednostavnije oni koji dodju prenjet ce vjest dalje najvjerojatnije

Samobor je lepa varoš :))
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moje misljenje je da ti se uopce ne isplati trositi vrijeme na izradu foruma, osim ako forum nije privatnog tipa te imas vec odreden broj ljudi koji ce ga koristiti.

Budi realan. Zasto bih ja recimo, pisao bas po tvom forumu a ne po ovom ili nekom drugom? Sto ce to toliko posebno biti na tvom forumu?

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.

6 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Meni nije u interesu ni zarada ni nis, samo ideja da bi hrvatski programeri imali cijeli forum za sve programske jezike (java, objective-c, c++, python, perl itd.), a ne podforum ovdje ili na drugim hrvatskim IT forumima.
Ne govorim da je ovaj podforum los, samo smatram da podforum nije dovoljan za sve aspekte programiranja i da bi bilo korisno da postoji jedan forum koji objedinjuje sve.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Wikiboo kaže...

Meni nije u interesu ni zarada ni nis, samo ideja da bi hrvatski programeri imali cijeli forum za sve programske jezike (java, objective-c, c++, python, perl itd.), a ne podforum ovdje ili na drugim hrvatskim IT forumima.

Problem je samo u tome sto su podforumi na hrvatskim IT forumima posjeceniji nego sto ce tvoj kompletan forum vjerojatno biti. Sve ti je u marketingu i privlacenju korisnika.

Naravno, slobodno ti izradi forum. Nista ne gubis, mozes samo dobiti (znanje).

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
13 godina
neaktivan

Po meni ne treba, prvi nebi bio sigurno, marketing ti je od krucijalnog značaja, bez njega ništa, bilo je pokušaja i prija tebe, ali su pogađaš propali.

Zavisi, ako ćeš uzeti obični, nešto tipa ovoga http://proramiranje365.forumbo.net/, što da ne, za <1h ga urediš i to je to, ako misliš programirati, ne!

Sve u svemu, zaključili smo, bez dobrog marketinga, ništa.

Programming is understanding. – Kristen Nygaard
14 godina
neaktivan

Da imas pravo, bez marketinga nista, budem jos razmislio o svemu tome, da ima vise ljudi vjerujem da bi uspijelo, i ne bi bio onakav forum, simple machines je daleko bolji i profesionalniji.
www.simplemachines.org

A sto se tice hostinga, moze se uzeti nekakav za 200 kn sa .hr ili .com domenom da bude profesionalnije, a ne tipa www.programiranje.co, vec www.programiranje.hr 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Već postoji takav forum s puno aktivnih članova koji će rado pomoći

http://www.doublebuffer.org

Programer,web developer

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Vidim da nema bas aktivnih na tom forumu

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

"Popriličan" broj hrv programerskih foruma je postojalo i propalo zadnjih 10 godina, mislim da je najjači bio programeri.org, međutim svi su oni propali jer programerska zajednica u hrvata je relativno mala a i premalen je stručan kadar koji bi pomagao u riješavanju nekih problema, a oni i koji imaju znanje su prezaposleni svojim poslom pa kada siđu s posla nemaju volje pisati po takvim forumima.

14 godina
neaktivan

Ok, ajmo ovako, ako nas se dosta skupi koji bi htjeli da to uspije, ja sam spreman dati novce za hosting i domenu, ajde ako ima tko zainteresiran tko bi pomogao promovirati forum, i ima zelju da ova ideja uspije neka kaze ovdje, pa bumo nesto smislili

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Znači, imamo još jedno izmišljanje tople vode - imaš specijaliziranih "programerskih" foruma na domaćem webu koji su jedva posjećeni (ili su posve neposjećeni), zato jer nema interesa za takvim stvarima. Dakle, vidiš da i u praksi i u teoriji to ne funkcionira. I ti sad sav nadobudan dolaziš na podforum koji je aktivniji i posjećeniji od svih tih specijaliziranih zajedno, s idejom o još jednom forumu kojem je zagarantirana propast - dakle, dolaziš s idejom, a ne da već imaš neki konkretni forum kojeg možeš pokazati ljudima i reći im taj forum je zbog toga i toga toliko bolji od Bugovog podforuma i drugih foruma pa dođite forumirat. Ono, zašto trošiš vrijeme forumaša i prostor na Bugovom serveru na takve stvari?

Drugim riječima, ti bi otvarao forum radi otvaranja foruma, a ne da od njega ima neke stvarne koristi. Ako to sam ne vidiš, ja ti to kažem, a i drugi ti na ovoj temi govore nešto slično pa ili smo svi mi u krivu i ti si jedini u pravu ili je obrnuto. {#}

Uglavnom, zaključavam ovu temu, ako netko dijeli tvoju "viziju" može ti se javiti preko PP pa ako jednog dana napravite nešto konkretno, javi pa ćemo otključati temu. {#}

3 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice