Prijedlog za izradu tutorijala

poruka: 13
|
čitano: 2.110
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Prijedlog za izradu tutorijala (YT)

Kao prvo, lijep pozdrav svima!

Pošto nije sve stalo u naslov teme detaljnije ću svoj prijedlog objasniti ovdje.

Znači, ono što bi po meni bilo odlično jest kad bismo mi forumaši napravili tutorijale o određenim programskim jezicima i uploadali ih preko zajedničkog YouTube računa.

Znači, određeni bi forumaš pokrio određeno područje.

Nešto poput ovoga.

Mi bismo tako olakšali učenje programiranja ljudima koji tek ulaze ili će tek ući u svijet programiranja.

Pošto bismo govorili i još ktomu govorili na našem jeziku, još ćemo više olakšati učenje programiranja.

Pa eto, pošto sam ja još uvijek njubara kod svih programskih jezika (osim BASICa {#}) molim da se zainteresirani jave za dolje ponuđene programske jezike.

C

C++

C#

Objective C

Python

Perl

JavaScript

Java

HTML+CSS

PHP

(ako znate još koji slobodno napomenete jer ovo sam nabrzinu iz glave nabacao)

Eto, tolko od mene!

Hvala!

I jedno malo glasovanje:

24 Sviđa mi se ideja
1 Ne sviđa mi se ideja
People die if they are killed...
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 15:55 (beno101).
Moj PC  
0 0 hvala 2
14 godina
protjeran

hebote ovo je predobro

0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Re: Prijedlog za izradu tutorijala
nick_01 kaže...

hebote ovo je predobro

Hvala!

Osim ako se radilo o sarkazmu?

14 godina
protjeran

ma ne...

vrlo dobra ideja zato i kazem

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nemoj se uvridit ali najlakse otvorit temu i sad ajd vi radite a ja cu gledat okolo (i ne nepisen ovo bezveze)

OK je doc sa idejon ali onda si moga i napravit prvi korak pokazat da imas volje a ne ispisat 2 reda teksta i to je to moj posa gotov.

Nebi ovo pisa jer izbjegavan ulazi u pomalo glupe rasprave ali koliko je meni poznato ti poznas osnove C-a (barem san sinja da si pisa par programa) ako ne C onda Python

Sam si reka da znas koristit lamda izraze iako neprogramiran u Python-u znan po C#-u da to nije tema do koje ce doc pocetnik. Neulazin u to tvoje znanje i to koliko je ono ali mislim da imas dovoljno znanja da napravis berem osnovni tutorial a variablama ovako samo dokazujes da spamas forum (ka i ja sa ovon porukon) sa idejom od koje si i sam odusta (ovo zakljucujem na temelju ulozenog truda koji je manji od onog kojeg san ja potrosia na pisanje ovog posta)

NHF

16 godina
neaktivan
Re: Prijedlog za izradu tutorijala (YT)

Iskreno ja ne vidim svrhu ove teme.

Pa na internetu se mogu naći tone tutorijala od kojih se može naći dosta i na HR, iako ukoliko netko nezna Eng. neka se okani programiranja.

Također za učenje programiranja je bolje dobra knjiga a neki YouTube video, meni osobno nije jasan taj koncept učenja prog. preko YouTube videa, pa šta ti on treba snimiti sve do u detalje deklariranje varijable ili neke petlje...

15 godina
protjeran

@Orinem

Osnove znam većinu jezika, i pošto vidim da nitko neće, riješit ću C. 

Možda će zatim biti veće zainteresiranosti.

@jocoj100

Ako ti se ideja ne sviđa, piči Ne sviđa mi se gumb na prvom postu i ne postaj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne vidim razloga zašto ne? To što postoje tutoriali na engleskom nas nebi trebali spriječavati da radimo tutoriale na našem materinjem jeziku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nema smisla, gotovo je sigurno da ce tutoriali biti lose kvalitete i s dosta nedorecenosti. To je tako, nitko nece gubit vrime od godisnjeg i od lita da bi poducava programiranje.

Imate google, googlajte mladi socijalisti :)
DUMP Udruga mladih programera
14 godina
protjeran

Ako već mislite raditi video tutorijale onda postavite standarde kako raditi iste.

Primjerice:

• zadana rezolucija
  • koristiti glas, a ne neki tehno sa notepadom (odvratno)
  • zadani program za snimanje desktop-a
  • Zadani predložak slide-ova ako se koriste
  • Zadani uvod
  • itd

Jedino tako će funkcionirati kako spada.

Better safe than Sony

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A da registriramo neku domenu, napravimo kvalitetnu web stranicu i na nju dodajemo tutorijale (i tekstualne i video). Tko želi objaviti tutorijal pošalje administratorima 2-3 (iste vrste) i ako budu kvalitetni autor dobije račun i slobodno objavi. Nešto slično kao http://tutorijali.rs/ ali sa više kategorija.

http://bit.ly/fEJAtE
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran

http://benjaminmihoci.site11.com/

Ja sam započeo s izradom tutorijala za C.

No nažalost samo text-oblik.

Strgo sam mikrofon, pa će se glasovni tutorijali malo strpit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imas jedan kljucan problem > Fali ti osoba koje su zaista sposobne za izradu kvalitetnog tutorijala, a ne neki osnovoskolci koji ce napraviti tutorial o npr... "c++ basics"

2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice