Delphi

poruka: 21
|
čitano: 6.675
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Delphi

Zna li netko gdije se mogu kupiti knjige za program Delphi?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Delphi

www.amazon.com www.amazon.co.uk

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina
neaktivan

Miš knjiga, iliti mis.hr
Koliko mi je poznato imaju uvijek par naslova

npr. http://mis.hr/webkosarica/index.php?p=product&id=156&parent=20

Mašta je važnija od znanja!
17 godina
moderator
pc-haker kaže...

Zna li netko gdije se mogu kupiti knjige za program Delphi?

Bila nekad davno i Skola Delphija u Bugu... Osmijeh
17 godina
neaktivan
Delphi

zašto ne bi u Bugu(časopisu, ne stranici) mogli otvoriti rubrike o programiranju,ne samo u ovom nego i udrugima

H-MAN RULES!!!11
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Delphi

www.giuciao.com

skini,prolistaj pa nadji za kupit origigi knjigu ili jednostavno printaj:)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Šta će ti knjiga ;-)
Evo imaš na amazonu,pogledaj.
17 godina
neaktivan
Delphi

kaj ljudi jos uvijek koriste Delphi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A zašto da ne?

17 godina
neaktivan
Delphi

Ne vidim razloga. Nek radi ko oce u cemu oce.

Cisto pitam jel imam osjecaj da su ga progutali C#, Java i ini jezici.

Osobno ne poznam nikoga ko radi (ili povremeno ili profesionalno) u Delphiju. Zadnje sto sam cu o tom jeziku bio je clanak u mrezi, prije jedno godinu dana, o IDEu kojeg je napustio Borland, pa je sad postao OpenSource (ako se dobro sijecam), bla bla.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Delphi

Stavio sam na Apache MySQL bazu i trebam joj pristupiti iz Delphia. Moze li mi itko reći kako?

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.4.2008 20:29 (Slacker).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Slacker kaže...

Stavio sam na Apache MySQL bazu i trebam joj pristupiti iz Delphia. Moze li mi itko reći kako?

17 godina
neaktivan

Koji program biste preporučili za programirat u Delphiu za Ubuntu (Hardy Heron)?

17 godina
protjeran
snor kaže...

Ne vidim razloga. Nek radi ko oce u cemu oce.

Cisto pitam jel imam osjecaj da su ga progutali C#, Java i ini jezici.

Osobno ne poznam nikoga ko radi (ili povremeno ili profesionalno) u Delphiju. Zadnje sto sam cu o tom jeziku bio je clanak u mrezi, prije jedno godinu dana, o IDEu kojeg je napustio Borland, pa je sad postao OpenSource (ako se dobro sijecam), bla bla.

Delphi je krajnje profesionalan alat i vrlo je popularan, čak višestruko od C++ Builder-a iako imaju isti IDE. Štoviše, nije uopće napušten već postoji verzija 2006, 2007, a sad treba izaći i verzija 2008. Toliko je komponenti napravljeno za Delphi da je čak omogućeno C++ programerima koji koriste C++ Builder da integriraju te komponente u C++ aplikacije, a sada s dolaskom C++ Buildera 2008 biti će omogućena potpuna podrška za sve Delphi komponente.

Delphi je daleko od napuštenog programskog jezika Namigiva
17 godina
protjeran
The Acacia Strain kaže...

Koji program biste preporučili za programirat u Delphiu za Ubuntu (Hardy Heron)?

Koliko znam, postoji jedino Kylix 3, ali on koristi C++ sintaksu. Ima isti IDE kao npr. C++ Builder 6 i pošto dugo nije bilo nadograđivan ne može raditi s novim linux kernelima, pa ćeš ga moći instalirati tek na starije linuxe poput Red hat 7.2, 7.3, SuSE 9 itd.. Iako, aplikacije koje se naprave u Kylixu rade na svim linux distribucijama, neovisno o verziji kernela.
17 godina
moderator
Tracer kaže...

Koliko znam, postoji jedino Kylix 3, ali on koristi C++ sintaksu.
Kylix moze koristiti sintaksu i Delphija i C++-a.
17 godina
protjeran
mbaksa kaže...
Tracer kaže...

Može biti da postoji i takva verzija, iako, radio sam samo sa C++ verzijom.
17 godina
moderator
Tracer kaže...
mbaksa kaže...
Tracer kaže...

Pa Kylix je poznat kao "Delphi za Linux" - to znaju i vrapci na grani. Namigiva A sad ako moze radit i s C++-om (a moze), to je samo plus. Ne znam na koji nacin je napravljena izmjena - mozda postoje dva IDE-a, a mozda se jednostavno odabere vrsta projekta pa je shodno tome usmjeren na Delphi ili C++.
17 godina
protjeran
mbaksa kaže...
Tracer kaže...
mbaksa kaže...
Tracer kaže...

Pa Kylix je poznat kao "Delphi za Linux" - to znaju i vrapci na grani. Namigiva A sad ako moze radit i s C++-om (a moze), to je samo plus. Ne znam na koji nacin je napravljena izmjena - mozda postoje dva IDE-a, a mozda se jednostavno odabere vrsta projekta pa je shodno tome usmjeren na Delphi ili C++.
 A eto, ja prvi put čujem da je to "Delphi za Linux" Namigiva Očito postoje dva IDE-a jer ja imam ovaj za C++. Pogledaj sliku. Sve piše u zaglavlju...

Iako, sasvim je onda logično da postoji i Kylix za Delphi jer i Delphi i C++ (Borlandovi) podržavaju CLX biblioteku.
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.8.2008 23:52 (Tracer).
17 godina
moderator
Tracer kaže...
A eto, ja prvi put čujem da je to "Delphi za Linux" Namigiva Očito postoje dva IDE-a jer ja imam ovaj za C++.
Ocito. Ali oba IDE-a po defaultu dolaze s Kylixom 3 - citiram s ove stranice:
All three flavors of Kylix 3.0 (Open, Professional and Enterprise) come with both C++ and Delphi (Pascal) compilers.
Jest da tu spominju kompajlere, ali sto ce ti kompajler bez IDE-a. Probaj umjesto startbcb ukucat startdelphi. Namigiva BTW Upravo sam nasao informaciju koju sam trazio - podrska za C/C++ dodana je tek u Kylix 3 - prijasnje verzije su bile zasnovane iskljucivo oko Delphija.

Tracer kaže...
Iako, sasvim je onda logično da postoji i Kylix za Delphi jer i Delphi i C++ (Borlandovi) podržavaju CLX biblioteku.
Delphi i VCL (koji je napisan u Delphiju) su preteca svega toga (C++ Builder se pojavio tek kasnije). CLX je napravljen po uzoru na VCL.
17 godina
protjeran
mbaksa kaže...
Tracer kaže...
A eto, ja prvi put čujem da je to "Delphi za Linux" Namigiva Očito postoje dva IDE-a jer ja imam ovaj za C++.
Ocito. Ali oba IDE-a po defaultu dolaze s Kylixom 3 - citiram s ove stranice:
All three flavors of Kylix 3.0 (Open, Professional and Enterprise) come with both C++ and Delphi (Pascal) compilers.
Jest da tu spominju kompajlere, ali sto ce ti kompajler bez IDE-a. Probaj umjesto startbcb ukucat startdelphi. Namigiva BTW Upravo sam nasao informaciju koju sam trazio - podrska za C/C++ dodana je tek u Kylix 3 - prijasnje verzije su bile zasnovane iskljucivo oko Delphija.

Tracer kaže...
Delphi i VCL (koji je napisan u Delphiju) su preteca svega toga (C++ Builder se pojavio tek kasnije). CLX je napravljen po uzoru na VCL.
Nisam probavao prijašnje verzije Kylixa jer mi je i ova prestara s obzirom da se ne može instalirati na novijim linux distribucijama. Ali evo, sada sam baš pokrenuo Red Hat i vidim da je zapravo instalirao oba IDE-a, i za Delphi i C++ Namigiva. Da budem iskren, nisam ni primjetio sve dok sad nisam baš bolje pogledao.

I naravno, CLX je napravljen po uzoru na VCL nakon što su ustanovili da je prekompleksno VCL prepisati tako da bude kompatibilan i prenosiv na ostale platforme poput linuxa. Jednostavno je previše vezan za Windows API. Iako, i danas bi ga trebalo opet prepraviti jer na novijim linuxima Kylix aplikacije drukčije izgledaju (blago deformiranog sučelja, krivih fontova, veličina itd itd..). No, funkcionalnost tih aplikacija je bezprijekorna.

CLX me nije jednom spasio muke jer sam još u BCB 6 napisao pravu gomilu aplikacija koje sam kasnije prevodio u Kylix-u.
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.8.2008 1:22 (Tracer).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice