zadatak glasi ovako:
Prilikom rezervacije karata za let avionom ispisuje se podatak o mjestu polaska, mjestu dolaska te vremenu trajanja leta. Potrebno je napraviti program koji će na osnovu unesenih podataka (kôd mjesta (dani u tablici 11.1), sat vremena polaska i minute vremena polaska) izračunati vrijeme trajanja leta te ispisati poruku oblika „Vaš let iz mjesta Zagreb do mjesta Dubrovnik traje 0:55.“ Uneseni podaci za ovaj izračun su redom: ZAG, 21, 10, DBV, 22, 5.
Oznaka mjesta Mjesto
DBV Dubrovnik
ZAG Zagreb
OSI Osijek
PUY Pula
SPU Split
RJK Rijeka
prijedlozi dobrodosli :D

. Korištenje .NET klasa za početnika je po meni krajnje nepotrebno jer početnik bi trebao imati što manje coda da shvati ono što pokušava naučiti. Zato se uvijek i uči od najjednostavnijih modela pa tek onda primjena toga na GUIju. Uostalom, ne vidim nikakvu korist od GUI-ja pri učenju algoritama, struktura podataka itd. To i jest najjednostavnije proći u konzoli.
Slobodno neka svatko uči kako god želi i kako mu je lakše, a ja sam samo dao svoje mišljenje kao ipak vjerujem jedan od iskusnijih.
(da nebi bilo...)
. Nisam niti jedno područje uzeo "za zub" i krenuo učiti od A do Ž nego sve po potrebi. Jučer mi je trebalo pola System.Net namespacea i prekopao sam stackoverflow u potrazi za gotovim rješenjima koja sam po potrebi prepravio i natjerao na suradnju. Sutra će mi možda trebati neka caka iz WPFa ili možda nešto o async threadovima. Nema veze, googlat ću. Glavno da na kraju proradi i da je klijent zadovoljan.