Prije cca 3 mjeseca sam završio integraciju sa Assecom u toj istoj banci (projekt od kojih godinu i pol dana, >10 milijuna kn vrijednost projekta). Tamo rade super pametni, obrazovani i vješti ljudi. I vidi vraga - koriste connection string za spajanje na bazu... (koristimo više baza na više servera za funkcioniranje sustava)
OK. Očito ne razumiješ kako stvar funkcionira. Kakvu god da ti enkripciju izmislio u konačnici taj connection string će se morati dekodirati u plain text da bi ga se moglo koristiti, a tada će ga preko stacka bilo tko moći pokupiti i doći do svih potrebnih podataka za pristup bazi: naziv (lokacija) servera, njegova instanca i port koji koristi, naziv baze, korisničko ime i lozinka za pristup. Ukratko, taj tko pokupi connection string će imati će prava koja ima i tvoja aplikacija. I tek ćeš tada vidjeti vraga jer si mu dao direktan pristup bazi. S druge strane, aplikacijska rola rješava sve te sigurnosne probleme. Evo, baš sam uspio pronaći primjer za C#.
http://www.codeproject.com/Articles/63894/Securing-Data-With-Application-Role
A možeš pogledati i ovaj video kojeg sam napravio za demonstraciju aplikacijske role u C++ Builderu (vrlo slično i za C#):
Eto ti prilike da nešto novo i korisno naučiš
Nikoga ja ne podcjenjujem. Prvenstveno sam i ja počeo kao samouk programer pa zato i imam uvid kako to u pravilu funkcionira na toj strani bare. No opet, ja tu nisam odlučio stati već učiti i dalje.
Ne moram ja sve znati već tek eliminiram ono što ne moram znati. Drugim riječima, ako nije potrebno niti ne kreiram GUI aplikaciju pa me taj code niti ne zamara.
NHF, ali meni se čini da ti nisi baš puno funkcionirao "in the wild".
Ja sam dosta često u takvoj okolini no preferiram solo rad . S druge strane, čak da i budem morao danas-sutra raditi u takvoj okolini ne vjerujem da bih imao nekih problema. Upoznaš se s projektom i uzmeš svoj dio posla.
EDIT:
I da, evo ti i video glede onog return 0