C# - Problemi i rješenja izdvojena tema

poruka: 2.151
|
čitano: 705.038
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: C# - Problemi i rješenja
Wedran Dev kaže...

da imam

Ja mislim da je problem u tome što ti pratiš neki stariji MVC tutorial, a on radi na MVC-u 3 ili 2, a ti si vjerovatno kreirao MVC 4 projekt. U MVC-u 4 RegisterRoutes, FilterRoutes... je u App_Start folderu, a prije su bile pisane u Global.asax-u, trebaš skloniti poziv tih funkcija. dakle:

using System;

using System.Collections.Generic;

using System.Linq;

using System.Web;

using System.Web.Http;

using System.Web.Mvc;

using System.Web.Optimization;

using System.Web.Routing;

namespace MvcMusicStore

{

// Note: For instructions on enabling IIS6 or IIS7 classic mode,

// visit http://go.microsoft.com/?LinkId=9394801

public class MvcApplication : System.Web.HttpApplication

{

protected void Application_Start()

{

System.Data.Entity.Database.SetInitializer(

new MvcMusicStore.Models.SampleData());

AreaRegistration.RegisterAllAreas();

WebApiConfig.Register(GlobalConfiguration.Configuration);

FilterConfig.RegisterGlobalFilters(GlobalFilters.Filters);

RouteConfig.RegisterRoutes(RouteTable.Routes);

BundleConfig.RegisterBundles(BundleTable.Bundles);

}

}

}

15 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

E sada mi ne izbacuje error.Sada je problem to što mi kod pokretanja u browseru izbaci ovo: http://imageshack.us/photo/my-images/823/87868445.png/

Programer,web developer

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hoćeš da prikažeš direktoriji a on ne da. Što radiš u Home controlleru u Index akciji?

15 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

imam samo return View(); ništa drugo

Programer,web developer

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Wedran Dev kaže...

imam samo return View(); ništa drugo

Daješ premalo informacija, taj error može biti bilo što, kakvi su ti modeli, da li ti je EF model u redu...

15 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Evo imam sve točno kao na ovoj stranici.Barem do 3 djela,možda kao što si rekao nešto nije prilagođeno mvc-u 4.

http://www.asp.net/mvc/tutorials/mvc-music-store/mvc-music-store-part-4

Programer,web developer

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Wedran Dev kaže...

Evo imam sve točno kao na ovoj stranici.Barem do 3 djela,možda kao što si rekao nešto nije prilagođeno mvc-u 4.

http://www.asp.net/mvc/tutorials/mvc-music-store/mvc-music-store-part-4

A teško da ćeš tako naučiti MVC, najbolje bi bilo knjigom, ako nećeš pogledaj videe na Pluralsightu, tamo objašnjavaju ljudi onako kako treba. Inače sam protiv učenja videom, ali oni su odlični i nećeš fulati ako budeš učio sa Pluralsighta. Recimo o kontroleru znaš kako funkcionira do IController interfejsa.

Ako ćeš sa knjigom, uzmi Wrox MVC 3 Professional. Ako ćeš videima, ništa osim Pluralsighta.

Ako hoćeš malo pogledaj i DUMP-ove tutorijale o MVC-u, ali mogli su to i bolje, samo će te zbuniti.

17 godina
C# - Problemi i rješenja

Kako vi prebacite tip atributa LIST u relacijski model? Kao tablicu ili?

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 10:05 (Pero Dinamit).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Kako vi prebacite tip atributa LIST u relacijski model? Kao tablicu ili?

Koliko ja znam napravit će referentnu tablicu od klase koju si predstavio listom i staviti spojni ključ u tu tabelu.

Što radiš, EF Code First?

17 godina

Ma za potrebe jednog projekta, ali tako sam i mislio.

Imam tu neku dokumentaciju pa treba prvo model napraviti kako bi se kreirala baza, a tamo je kao tip podatka navedena lista pa me to malo zbunilo.

Hvala!

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
13 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

prvo model napraviti kako bi se kreirala baza

Sada si me zbunio, radiš li Code First, Model First ili Schema First.

Code First ti je kada napišeš svoje klase koje će biti tabele, sa članovima koji će biti članovi tabela. Napišeš jednu klasu koja će nasljediti DbContext klasu i u njoj staviš sve klase, koje želiš da budu tabele, u DbSet<>.

Model First ti je kreiraš model i onda u njega stavljaš entitete.

Schema First ti je kada imaš bazu podataka, koju je potrebno mapirati, dakle tabele -> klase, članovi tabela -> članovi klasa.

Na kraju da li uoće radiš Entity Framework?

17 godina

Ma ja pravo moram modelirati izgled baze, entiteta, atribute napisati unutar PowerDesignera. 

Ne radim to u .NET-u, međutim imam unutar dokumentacije opisan taj tip podataka pa me zanimalo kako da to unutar modela stavim, koji tip? Jer će trebati kreirati bazu unutar Oraclea.

Jer to do sada nisam imao (list) pa me zbunilo...

Nadam se da sam malo jasniji bio {#}

16 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Unaprijed se isprićavam ako sam pogriješio temu, ali nisam našao ni jednu aktualnu a da ima veze sa C#.

Htio bih se obrazovati u smijeru programiranja pa sam zainteresiran za C#. Da li se isplati ulagati vrijeme u novac u njega? Nešto sam načuo da se C# gasi kao i cijela ta .NET struktura. Ima li istine u tome? Mislim to mi je apsurdno pa pitam vas koji se kužite.

Što biste mi preporučili? Uzeti C# ili nešto drugo? Zainteresiran sam za programiranje poslovnih aplikjacija, web i naravno neiuzbježnih appova za mobitele.

Još jednom isprike ako sam fulao.

Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
LOTROwannabe kaže...

Unaprijed se isprićavam ako sam pogriješio temu, ali nisam našao ni jednu aktualnu a da ima veze sa C#.

Htio bih se obrazovati u smijeru programiranja pa sam zainteresiran za C#. Da li se isplati ulagati vrijeme u novac u njega? Nešto sam načuo da se C# gasi kao i cijela ta .NET struktura. Ima li istine u tome? Mislim to mi je apsurdno pa pitam vas koji se kužite.

Što biste mi preporučili? Uzeti C# ili nešto drugo? Zainteresiran sam za programiranje poslovnih aplikjacija, web i naravno neiuzbježnih appova za mobitele.

Još jednom isprike ako sam fulao.

Hvala!

Nisam C# developer, bavim se nekim drugim tehnologijama, ali mogu ti reći da seu u znanje se UVIJEK isplati ulagati vrijeme i novac. .NET je dosta raširena platforma i omogućava brzi razvoj aplikacija bilo za desktop okruženje, web/cloud ili mobilne aplikacije, s WIN8 se uvode neki drugi koncepti u razvoj samih aplikacija, ali vjerujem da će .NET dosta dugo biti mainstream što se tiče razvoja. Za programiranje poslovnih aplikacija nije dovoljno poznavati jezik/sintaksu/IDE nego i logiku poslovnih procesa, tako da obrati pozornost i na to područje. Ukoliko ciljaš na mainstream, na brzi razvoj i na mogućnost pisanja aplikacija u istom jeziku i okruženju neovisno o ciljanoj deploy platformi, onda pucaj na .NET/C#, ukoliko te zanimaju startupi, uber-ql web aplikacije, onda pucaj na neku drugu (web) tehnologiju, odnosno više njih.

13 godina
neaktivan

C# i .NET općenito se ne gase, odakle ti to? Windows 8 Metro aplikacije možeš razvijati u C++-u i WinRT-u, ali to je samo dodatak, a ne jedini način. I dalje je tu .NET.

Ulagati u .NET se itekako isplati, ako si na Windows platformi ja ne bih učio ništa drugo nego C#. Sa znanjem C#-a, otvaraš sebi brdo mogućnosti, desktop (Win Forms, WPF), Web (ASP.NET Web Forms, MVC, možeš raditi i WebAPI koji pozivaš iz Javascripta-e ili neke mobilne aplikacije), mobile (WP 7 i 8, Android - Mono, iOS - Mono, samo je Mono na staklenim nogama)...

Još ukomponuješ baze podataka i gdje ti je kraj? :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.9.2012 10:36 (royalhero).
16 godina
odjavljen

Pa nisu valjda ludi prepilit si jednu od grana na kojima sjede. I to granu u koju je uložena hrpetina novaca i resursa.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
16 godina
neaktivan

Ili si pogrešno čuo ili taj tko ti je pričao to u vezi C# se šalio.

Ako ti je do poslovnih aplikacija C# definitivno, isto vrijedi i za web.

App za mobitele je već malo zeznuta tema, trenutno postoji nekoliko dominantnih platformi i trebaš znati što točno želiš raditi, ako ćeš igre tu je iPhone i njegov iOS, android se teže naplaćuje jer je tržište koje koristi android drugačije, s druge strane dolazi WP8 pa treba vidjeti tek što će biti s tim.

16 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

U čem se razvijaju aplikacije za mobitele?

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
LOTROwannabe kaže...

Java za Android platformu, C# ili neki drugi derivat na .NET za Windows Phone, Objective C za iPhone, ili multiplatformska riješenja bazirana na Sencha Touch frameworku, za koji nisam siguran dali podržava WP, idnosno PhoneGap koji ima veću podršku. Posebnost kod ovih potonjih tehnologija je što iskorištavaš postojeće (pred)znanje u izradi web aplikacija, dakle HTML+CSS+JavaScript.

13 godina
neaktivan
LOTROwannabe kaže...

Platforma?

Symbian - C++ sa nekim groznim frameworkom, koji je bio noćna mora programerima, što je i jedan od razloga propadanja Sy-a. Tu je i Java, ali onako reda radi.

Windows Mobile - Microsoft .NET Compact Framework, dakle bilo koji jezik pod .NET-om - C#, VB.NET, C++/CLI, J++, J#, F#...

Windows Phone 7 - Silverlight (C#/VB.NET) ili XNA (C#/VB.NET)

Windows Phone 8 - Silverlight (C#/VB.NET), XNA (C#/VB.NET), C++, DirectX, JavaScript

Android - Java, C# može preko Mono frameworka. Radili su i nekakav port C#-a na Android i ne znam u koja su doba.

iOS - Objective C, C# preko MonoDroida, ASP.NET (C#/VB.NET)

Black Berry OS - C++, ASP.NET (C#/VB.NET)

Za Badu i još neke nemam pojma.

17 godina
C# - Problemi i rješenja

Postoji li neko besplatno rješenje za auditing? Znači da svaki puta kada se napravi neka izmjena na bazi mi to u neki log/tablicu zapiše.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Pero Dinamit kaže...

Postoji li neko besplatno rješenje za auditing? Znači da svaki puta kada se napravi neka izmjena na bazi mi to u neki log/tablicu zapiše.

Triggeri ili zasebne metode u klasama koje pristupaju bazi (ovo čak više preferiram jer se može bolje objasniti korisniku štose dogodilo)

Freak Show Inc.
16 godina
odjavljen
C# - Problemi i rješenja

Tko je ove ribbone zakomplicirao dozlaboga?

Radim WPF aplikaciju u VS 2012. Trebaju mi oni office-like ribboni. Sve to lijepo i krasno ali 99% posla moram raditi kroz XAML editor. Drag'n'drop kod ostalih kontrola (WinForms i sam WPF) radi kako spada i logično.

Ovdje moram svaki button definirati ručno pod odgovarajući tab i group. Jesam ja nešto fulao ili nema jednostavnijeg načina?

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.9.2012 17:02 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pa kod WPF-a sve radiš kroz XAML, to i jeste bio cilj, da se odvoji logika i UI.

16 godina
odjavljen

Lovely.

Kako riješiti ovaj problem? Sredio sam prvi tab i nikako se prebacit na idući tj. u designeru ne mogu vidjeti kako izgleda taj novi tab nego moram pokretati aplikaciju nakon svake promjene UIja -.-

Moguće da je to samo do ovog Microsoft Ribbon for WPF - sve ostalo je logično i radi kako treba. Srećom pa ribbon nije neki komplicirani. Je li onaj Expression Blend (Studio?) lakši nego VSov designer. Zanima me gdje ću najlakše napraviti sučelje.

13 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Srećom pa ribbon nije neki komplicirani. Je li onaj Expression Blend (Studio?) lakši nego VSov designer. Zanima me gdje ću najlakše napraviti sučelje.

Koliko znam, u VS 2008 jedini način da napraviš WPF sučelje je bio da pališ Expression Blend, u VS 2010 je to popravljeno, ali opet za neka fancy sučelja, EB je ne zamjenjiv.

Pa on je namjenjen dizajnu, pogledaj kako će ti biti sa njim.

Ja kada napravim neku promjenu u XAML-u to se momentalno odražava i na dizajner, ali nisam radio sa ribbonima tako da ne znam, moguće da je do njega.

16 godina
odjavljen

Ma neću skidati EB (imam ga ponuđenog na MSDNAA kao dio Expression Studia) - nema puno posla oko ribbona a ostatak sučelja je skoro pa gotov. Ovaj designer u VS2012 je poprilično dobar samo eto, ribbon nisu nešto najsretnije riješeni.

Ako budem radio nešto složenije, morat ću u EB.

[edit] - trudim se da sve bude napravljeno u Express izdanjima pa da nema posla oko licenci a EB nema express inačicu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.9.2012 18:02 (Sum_of_all_fears).
13 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

trudim se da sve bude napravljeno u Express izdanjima pa da nema posla oko licenci a EB nema express inačicu.

Koliko znam, niko te neće pitati u čemu je napravljeno, bitno je da ga nemaš na produkcijskom računaru. A doma uređuj na Expression Blendu, nije to neko veliko kršenje onoga "u edukacijske svrhe". Pogledaj BizSpark Microsoftov (kao DreamSpark za studente, ovaj je za poslovne ljude) program, možda MS ima nešto za vas.

http://www.microsoft.com/bizspark/

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.9.2012 18:10 (royalhero).
16 godina
odjavljen
C# - Problemi i rješenja

Zašto ovo ne radi? Kaže index was out of range a liste su popunjene, imaju 50ak entrya. To su List<string>

int counter = 0;

foreach (string id_s in id)
            {
                string insert_contact = String.Format("INSERT into datatable_t (id, prefiks, ime, srednje_ime, prezime, nastavak, email, adresa, telefon, url) VALUES" +
                    "({0}, {1}, {2}, {3}, {4}, {5}, {6}, {7}, {8}, {9})", id[counter], prefiks[counter], ime[counter], srednje_ime[counter], prezime[counter], nastavak[counter], emails[counter], adresa[counter], telefon[counter], url[counter]);
                counter++;

ExecuteQuery(insert_contact);
            }

Da, ovo je poprilično loše rješenje koje bi popušilo SQLi samo tako al eto, mora biti brzo gotovo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.9.2012 16:24 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

Zašto ovo ne radi? Kaže index was out of range a liste su popunjene, imaju 50ak entrya. To su List<string>

int counter = 0;

foreach (string id_s in id)
            {
                string insert_contact = String.Format("INSERT into datatable_t (id, prefiks, ime, srednje_ime, prezime, nastavak, email, adresa, telefon, url) VALUES" +
                    "({0}, {1}, {2}, {3}, {4}, {5}, {6}, {7}, {8}, {9})", id[counter], prefiks[counter], ime[counter], srednje_ime[counter], prezime[counter], nastavak[counter], emails[counter], adresa[counter], telefon[counter], url[counter]);
                counter++;

ExecuteQuery(insert_contact);
            }

Da, ovo je poprilično loše rješenje koje bi popušilo SQLi samo tako al eto, mora biti brzo gotovo.

Onako na prvu - trebalo bi raditi. Ali preporučam ti da si to središ preko linq 2 sql-a ili EF-a jer će ti biti PUNO lakše i preglednije.

EDIT:

Ako je klasični SQL u pitanju onda ti oko tekstualnih polja pod VALUES trebaju jednostruki navodnici - npr umjesto {2} treba ići '{2}'

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.9.2012 17:02 (Friday).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice