C++ - klasa s 2 metode, zadatak s nizom i pokaziv.

poruka: 13
|
čitano: 4.627
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Hitno pomoć!!! c++

ee ljudi hitno hitno trebam pomoč. Trenutno moram napisati ova 2 zadatka za ocijenu, nisam stigao ponavljati i stvarno mi je ovo hitno. Apeliram na vaša srca da mi što prije rješite, dužnik sam! Pliz pliz :(

//Klasa Krug koja u javnom dijelu ima 2 metode opseg i povrsina- metoda bez argumenata, u glavnoj funkciji se deklarira objekt mali
//i objekt veliki, unose polumjeri, te ispisuje opseg i povrsinutih objekata.

//Napisati program koji ce unijeti elemente cjelobrojnog polja duljine 7, izracunati razliku i prosjecnu velicinu elementa tog
//polja koristeci pokazivac.

imam 35 minuta ...

If applications are created with vb.net, what created vb.net ?

0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
Hitno pomoć!!! c++

Internet na satu dok profesor ne gleda? ha...

0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hitno pomoć!!! c++

ništa, test otkazan :)

ali ako itko može pojasniti ova 2 zadatka, bio bih zahvalan :)

If applications are created with vb.net, what created vb.net ?

0 2 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Hitno pomoć!!! c++
pbandov kaže...

ništa, test otkazan :)

ali ako itko može pojasniti ova 2 zadatka, bio bih zahvalan :)

Započni sam, pa ćemo onda vidjeti što i kako dalje.

16 godina
neaktivan
pbandov kaže...

//Klasa Krug koja u javnom dijelu ima 2 metode opseg i povrsina- metoda bez argumenata, u glavnoj funkciji se deklarira objekt mali 

meni je prvi zadatak malo nejasan.

Dakle imamo klasu krug i dvije javne metode.

U main() deklariramo krug mali, i krug veliki.

Unosimo polumjere. Gdje su ti polumjeri? javne članice objekta? ili privatne? ako su privatne treba nam još get/set funkcija. Ili su možda globalne varijable? :P

17 godina
Dr. Zoidberg kaže...
pbandov kaže...

meni je prvi zadatak malo nejasan.

Dakle imamo klasu krug i dvije javne metode.

U main() deklariramo krug mali, i krug veliki.

Unosimo polumjere. Gdje su ti polumjeri? javne članice objekta? ili privatne? ako su privatne treba nam još get/set funkcija. Ili su možda globalne varijable? :P

unese se polumjer preko konstruktora, a on je privatni član klase

baš je neki čudni profa, naglašava da dva zavisna metoda nemaju parametre, najbolje da imaju

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 19:14 (Floki).
14 godina
neaktivan

ja osobno preferiram rješavati stvari preko static, bez da moram praviti konstruktore jer bome na nekoj malo ozbiljnijoj aplikaciji jednostavno ima previše parametara koje zoveš iz dynamic librarija

nekako mi je jednostavnije napravit potprogram koji će odraditi isto što i klasa x)

I’m the juggernaut b*tch.
16 godina
odjavljen
munjovoz kaže...

ja osobno preferiram rješavati stvari preko static, bez da moram praviti konstruktore jer bome na nekoj malo ozbiljnijoj aplikaciji jednostavno ima previše parametara koje zoveš iz dynamic librarija

nekako mi je jednostavnije napravit potprogram koji će odraditi isto što i klasa x)

To je dobar pokazatelj da ne razumiješ niti osnove OOP-a. Klasa X će imati svoj set podataka, od kojih će većinu dobiti prilikom instanciranja i nad kojima će vršiti više različitih operacija uz minimalnu "vanjsku" komunikaciju. Jednostavnije od toga ne može.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
14 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

To je dobar pokazatelj da ne razumiješ niti osnove OOP-a. Klasa X će imati svoj set podataka, od kojih će većinu dobiti prilikom instanciranja i nad kojima će vršiti više različitih operacija uz minimalnu "vanjsku" komunikaciju. Jednostavnije od toga ne može.

imam 17 out varijabli jer nemogu napraviti preko liste, a ima tri varijable s kojima radi i taj set podataka se mijenja svaki put kad zovem tu funkciju, a zovem je na skoro svakom eventu

ako sam baš toliko u krivu, pokaži mi osnove oop-a, daj mi neki link, primjer kako bih mogao to bolje rješiti

17 godina
moderator
munjovoz kaže...
MrBlc kaže...

imam 17 out varijabli jer nemogu napraviti preko liste, a ima tri varijable s kojima radi i taj set podataka se mijenja svaki put kad zovem tu funkciju, a zovem je na skoro svakom eventu

ako sam baš toliko u krivu, pokaži mi osnove oop-a, daj mi neki link, primjer kako bih mogao to bolje rješiti

Nejasno i neprecizno si to opisao - ne kužim kako ti očekuješ da će ti itko iz tvog opisa moći dati ikakav primjer.

Ne kužim tvoj komentar "nekako mi je jednostavnije napravit potprogram koji će odraditi isto što i klasa x", s obzirom da metoda nije ništa drugo nego funkcija (potprogram? da ti nisi bejzikaš?) koja se nalazi unutar klase. I još ti je onda super to što toj funkciji ne moraš prosljeđivati pokazivač/referencu na objekt ili parametre koji su dio te klase, s obzirom da ima direktni pristup članovima klase.

14 godina
neaktivan

imaš pravo, kad pročitam ni sam ne shvaćam što sam napisao, imam nekih tehničkih poteškoća uzrokovanim oštećenjem mozga pa brkam riječi izraze i značenja, mislio sam reći da imam dynamic library koji je izvan glavnog programa koji ima svoju klasu koja ima svoju funkciju pa tu funkciju (ili što god da je) pozivam u glavnom programu, taj set od tri podatka koje prima se konstantno mijenja tako da sam stavio static

vrlo vjerojatno sam se gadno zeznuo što je što po svome pravom imenu al valjda ste shvatili što pokušavam reći

17 godina
moderator

Da nastavim s ovom besmislenom apstraktnom i nepreciznom raspravom {#}:

U osnovi hoćeš reći da podatke (nekog objekta?) obrađuješ u klasi sa statičnom metodom klase u dinamičnoj biblioteci? Zašto ta obrada nije mogla biti dio objekta čije podatke prosljeđuješ toj klasi u dinamičnoj biblioteci?

Uglavnom, ne znam koliko ovakav način rasprave ima smisla, kad imaš nešto konkretno, što nam na neprecizan način pokušavaš "apstrahirati". Ili daj nešto konkretno (osnove i opis tih klasa/objekata) ili bolje da završimo s ovom raspravom, jer ovo na ovaj način dalje više nema baš nikakvog smisla.

14 godina
neaktivan

jer mi je nepotrebno (barem ja tako smatram) napraviti objekt jer bi onda te varijable spremao u objekt, iz objekta u klasu, natrag iz klase u objekt pa iz objekta gdje to i trebam

ma imaš pravo, neda mi se raspravljat ovak apstraktno, otvorit ću novu temu i naljepit primjer o kojem pričam jer ja imam pobrkane lončiće sa daskama u rupama u glavi pa nemogu objasnit

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice