Moze preporuka nekih 2d game enginea da koriste sprite.Koristio bi se za izradu jednostavnog platformera.Mogu imati vlastiti script engine ili podrzavati c++ ili c#.Preferiram inace C#.Ako je netko imao iskustva sa koristenjem istih moglio bi da napise.Zahvaljujem
2d game engines
- poruka: 14
- |
- čitano: 4.942
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Za C# imaš XNA (makar u Visual Studio-u 2012 ga nema više) ali možeš ga svejedno instalirati
(http://stackoverflow.com/questions/10881005/how-to-install-xna-game-studio-on-visual-studio-2012).
Možeš u njemu programirati.
Od ostalih koji ti podržava C# ti je Unity engine (+ možeš raditi export i za windowse, android, itd ... )
Imaš i tutoriale za Unity na YouTubeu od Ratka Jakopeca (inače je meni predavao u srednjoj :D )
https://www.youtube.com/results?search_query=rjakopec+unity&oq=rjakopec+unity&gs_l=youtube.3...47.257.0.404.4.3.0.0.0.0.0.0..0.0...0.0...1ac.1.11.youtube.
Potpuni sam neznalica, da li je to moguće naučiti, htio bih pokušati napraviti ratnu stratešku igru na poteze tzv. TBS kao npr. megapoznati Panzer serijal?
To nećeš sam napraviti. Ako ćeš i raditi sam odustat ćeš ili će ti jaako puno vremena trebati.
Evo,najjednostavniji 2D je po meni Game maker 8.0.
Evo linka,dje sam napravio svoju bea verziju,ima cca. 10 MB pa eto,probajte je,zove se 2 prca haha jednostavno nisam imo ideje.
Zahvaljujem!
https://www.dropbox.com/s/gugk30w9i6mvlua/2%20prca%20Beta.exe
To nećeš sam napraviti. Ako ćeš i raditi sam odustat ćeš ili će ti jaako puno vremena trebati.
Istina,u Unityu radim horor igru,po meni najbolje,netreba previše vremena,skinuo sam skriptu od Slendera,napravio svoj model u Make human programu(Potpuno besplatan) i u Sketchupu napravio svoje modele kuća itd itd.Ugl. previše vremena ako radiš sam,da se nađe jedna dobra ekipa onda se već lakše diše,zato ako radiš solo preferiram 2D igre,koje mogu bit jaako zabavne,super mario itd itd
Pa pusti ga neka pokuša. Od demotivirajućeg govora neće baš ništa iskusiti. Iskustvo ne stječeš kada te drugi odvraćaju od nečega, nego kada sam pokušaš i vidiš što ide a što ne ide. Na kraju krajeva nismo svi ni isti, nešto što vrijedi za tebe ne mora nužno vrijediti za njega (bilo u dobrom ili lošem smislu).
Odgovor na originalno pitanje:
Da, moguće je. Pripremi se izdvojiti ogromne količine slobodnog vremena i strpljenja. A prvo još i moraš naučiti programirati. Sve u svemu više godina posla...
Pa pusti ga neka pokuša. Od demotivirajućeg govora neće baš ništa iskusiti. Iskustvo ne stječeš kada te drugi odvraćaju od nečega, nego kada sam pokušaš i vidiš što ide a što ne ide. Na kraju krajeva nismo svi ni isti, nešto što vrijedi za tebe ne mora nužno vrijediti za njega (bilo u dobrom ili lošem smislu).
Odgovor na originalno pitanje:
Da, moguće je. Pripremi se izdvojiti ogromne količine slobodnog vremena i strpljenja. A prvo još i moraš naučiti programirati. Sve u svemu više godina posla...
Slažem se ja s tobom, neka pokuša, nije mi bila namjera odvratiti ga od toga što želi, nego mu samo dati do znanja da to nije tako jednostavno, ja sam isto isprobavao u Unityju svašta raditi i znam da treba dosta vremena, pogotovo za neki veći projekt.
Potpuni sam neznalica, da li je to moguće naučiti, htio bih pokušati napraviti ratnu stratešku igru na poteze tzv. TBS kao npr. megapoznati Panzer serijal?
Probaj prvo napraviti "Čovječe ne ljuti se" pa vidi kako ti ide.
Inaće završio sam programiranje na FER-u, i imam čak napravljen jedan svoj 2D JRPG game engine, pa mi možete vjerovati.
Nudim pomoć, jer trenutno čekam slike od artista za jrpg, pa reko da nađem još koji projekt sa strane.
Najbolji ti je Unity ili XNA.