2d game engines

poruka: 14
|
čitano: 4.940
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
2d game engines

Moze preporuka nekih 2d game enginea da koriste sprite.Koristio bi se za izradu jednostavnog platformera.Mogu imati vlastiti script engine ili podrzavati c++ ili c#.Preferiram inace C#.Ako je netko imao iskustva sa koristenjem istih moglio bi da napise.Zahvaljujem

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: 2d game engines

Za C# imaš XNA (makar u Visual Studio-u 2012 ga nema više) ali možeš ga svejedno instalirati

(http://stackoverflow.com/questions/10881005/how-to-install-xna-game-studio-on-visual-studio-2012).

Možeš u njemu programirati.

Od ostalih koji ti podržava C# ti je Unity engine (+ možeš raditi export i za windowse, android, itd ... )

14 godina
2d game engines

Također preopručam Unity, jer nije težak, pogodan za indie developere.

Evo ti demo platformera napravljenog u Unity-u

Say hello to my little friend
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
2d game engines

Imaš i tutoriale za Unity na YouTubeu od Ratka Jakopeca (inače je meni predavao u srednjoj :D )

https://www.youtube.com/results?search_query=rjakopec+unity&oq=rjakopec+unity&gs_l=youtube.3...47.257.0.404.4.3.0.0.0.0.0.0..0.0...0.0...1ac.1.11.youtube

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2013 23:34 (NiGHT_RiDER92).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
2d game engines

Nisam ga osobno probao, ali čini se da je dosta dobar. Ako ništa drugo, open source je. Torque 2D

The world is your playground.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
2d game engines

Potpuni sam neznalica, da li je to moguće naučiti, htio bih pokušati napraviti ratnu stratešku igru na poteze tzv. TBS kao npr. megapoznati Panzer serijal?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

To nećeš sam napraviti. Ako ćeš i raditi sam odustat ćeš ili će ti jaako puno vremena trebati. 

12 godina
neaktivan
2d game engines

Evo,najjednostavniji 2D je po meni Game maker 8.0.

Evo linka,dje sam napravio svoju bea verziju,ima cca. 10 MB pa eto,probajte je,zove se 2 prca haha jednostavno nisam imo ideje.

Zahvaljujem!

https://www.dropbox.com/s/gugk30w9i6mvlua/2%20prca%20Beta.exe

Get a life! What? I'm a gamer, I have tons of lives!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
NiGHT_RiDER92 kaže...

To nećeš sam napraviti. Ako ćeš i raditi sam odustat ćeš ili će ti jaako puno vremena trebati. 

Istina,u Unityu radim horor igru,po meni najbolje,netreba previše vremena,skinuo sam skriptu od Slendera,napravio svoj model u Make human programu(Potpuno besplatan) i u Sketchupu napravio svoje modele kuća itd itd.Ugl. previše vremena ako radiš sam,da se nađe jedna dobra ekipa onda se već lakše diše,zato ako radiš solo preferiram 2D igre,koje mogu bit jaako zabavne,super mario  itd itd 

Get a life! What? I'm a gamer, I have tons of lives!
15 godina
neaktivan
NiGHT_RiDER92 kaže...

Pa pusti ga neka pokuša. Od demotivirajućeg govora neće baš ništa iskusiti. Iskustvo ne stječeš kada te drugi odvraćaju od nečega, nego kada sam pokušaš i vidiš što ide a što ne ide. Na kraju krajeva nismo svi ni isti, nešto što vrijedi za tebe ne mora nužno vrijediti za njega (bilo u dobrom ili lošem smislu).

Odgovor na originalno pitanje:

Da, moguće je. Pripremi se izdvojiti ogromne količine slobodnog vremena i strpljenja. A prvo još i moraš naučiti programirati. Sve u svemu više godina posla...

What Andy giveth, Bill taketh away.
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2013 14:22 (rustweaver).
15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
NiGHT_RiDER92 kaže...

Pa pusti ga neka pokuša. Od demotivirajućeg govora neće baš ništa iskusiti. Iskustvo ne stječeš kada te drugi odvraćaju od nečega, nego kada sam pokušaš i vidiš što ide a što ne ide. Na kraju krajeva nismo svi ni isti, nešto što vrijedi za tebe ne mora nužno vrijediti za njega (bilo u dobrom ili lošem smislu).

Odgovor na originalno pitanje:

Da, moguće je. Pripremi se izdvojiti ogromne količine slobodnog vremena i strpljenja. A prvo još i moraš naučiti programirati. Sve u svemu više godina posla...

Slažem se ja s tobom, neka pokuša, nije mi bila namjera odvratiti ga od toga što želi, nego mu samo dati do znanja da to nije tako jednostavno, ja sam isto isprobavao u Unityju svašta raditi i znam da treba dosta vremena, pogotovo za neki veći projekt.

12 godina
neaktivan
Asta kaže...

Potpuni sam neznalica, da li je to moguće naučiti, htio bih pokušati napraviti ratnu stratešku igru na poteze tzv. TBS kao npr. megapoznati Panzer serijal?

Probaj prvo napraviti "Čovječe ne ljuti se" pa vidi kako ti ide.

11 godina
neaktivan
Ako imaš razrađenu ideju (priča, borbene jedinice, misije, svojstva jedinica,..) i artista koji će ti napraviti spriteove. Ja ću ti isprogramirati igru, zajedno sa zvukom. Za sve 3 mobilne platforme.
Inaće završio sam programiranje na FER-u, i imam čak napravljen jedan svoj 2D JRPG game engine, pa mi možete vjerovati.
Nudim pomoć, jer trenutno čekam slike od artista za jrpg, pa reko da nađem još koji projekt sa strane.
12 godina
neaktivan
2d game engines

Najbolji ti je Unity ili XNA.

Optimizam je nedostatak iskustva
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice