Snaga vašeg procesora u GFLOPS-ima.

poruka: 78
|
čitano: 17.236
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

evo ja sam to odvrtio na svom i5 2380p 3.1ghz

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

dajte ljudi stavljajte CPU-Z da vidimo o kojem se procesoru radi i na kojoj je frenkvenciji

lisnjic
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Evo onda sa cpu-z!! čak sam dobio bolji rezultat, ugasim gchrome, izbaci 70 upalim ga izbaci 62/65..

2 slike zeznuo sam sliko sam kad je bilo gotovo pa se ne vidi core speed na drugoj se vidi..

valjana slika valjana slika
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2012 18:46 (kameni_zg).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

i7-3770k na 3,7 GHz.

i i7-2600 na 3,4GHz.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2012 18:55 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Snaga vašeg procesora u GFLOPS-ima.

Šta znaće ti podaci?

14 godina

Moj E7500 na stock taktu od 2,93 daje rezultat 17.000, međutim planirao sam uskoro prelazak na i3 i sandy bridge konfiguraciju.

Sada gledam da i3 2120 daje rezultat 22.000! Gledajući rezultate bojim se da to i nije neka razlika. Potezala se tema o tome kako je i3 ispred q6600!

Ipak vidim da q6600 klokan na 3,0 daje rezultat i do 40.000! Sve mi se čini da ću ipak promjeniti svoj E7500 za polovan Q6600 i miran ja. Dok se naravno ne skupi neka lova i ne uzme neki pošten i5. Što ovo pišem? Pa čisto da pitam ekipu s foruma koliko je ovaj test pouzdan i što mislite prikaže li vjerodostojne rezultate.

Pomozite mi riješiti ovu dilemu, hvala..

0 0 hvala 0
14 godina

Prelazak na i3 ti se ne isplati, kupi si Q6600 i clockni ga na 3GHZ.

Q6600 clocked je brzi CPU u multithreadu od i3 21X0.

iclock2much

6 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Cele303 kaže...
BlueMax kaže...
Cele303 kaže...

To ni nije bench već stres test na Intelovom linpacku na kojem se temelje i LinX i OCCT, a za tvoje navedene rezultate je to normalno, HT nikada ne donosi boost kad je memorija u pitanju, baš naprotiv, smeta, i performanse su iste bez obzira na broj jezgri

Kako objasnjavas pad gflopsa povecanjem frekvencije procesora? U svim benchmarcima dobivam boost samo ovdje imam pad.

Vrlo jednostavno, linpack je krvožedan stres i očito prelaziš zadani power limit pod njegovim opterećenjem dok druge aplikacije nisu toliko zahtjevne...

Zanimljivo kako ja nemam nikada problema sa aplikacijama, uvijek mi sve radi... :eeeek:

Nedavno me frend uvjeravao da drži 3930K 4.6 sa 1.20V, ja sam se samo nasmijao, došao do njega i pokrenuo IBT... Da, on drži proc na 4.6 u idle, da on može gejmat i slično na tim postavkama bez rušenja ali sa IBT je frekva pala na 4.2 1.20V ;)

Evo još jedan normalan IBT na 4.6, ovako bi trebao izgledati tvoj SB, stavi na very high pa usporedi

http://img14.imageshack.us/img14/2120/settingsi.jpg

očeš reći da pod ful opterečenjem frekvencija procesora pada?sad baš pratil i u aidi i cpuz-kad je bil upaljen intel burn test-i nema uopče pada frekvencije procesora..ovo mi je sve malo čudno,..

Što ga više lome-to ga više volim!
13 godina
neaktivan

I ja sam isporbao ovaj test i sad me zanima da li bi mi neko mogao objasnit zasto se ovo desaje tokom testa? Rezultat pada konstanto. Dva puta sam isprobao i dobio slicne rezultate. Procesor upocetku radi na 2.6 GHz, a onda pada cak i do 1.8 GHz. Moguci razlog temperatura ili? 

test test
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cobralion kaže...

I ja sam isporbao ovaj test i sad me zanima da li bi mi neko mogao objasnit zasto se ovo desaje tokom testa? Rezultat pada konstanto. Dva puta sam isprobao i dobio slicne rezultate. Procesor upocetku radi na 2.6 GHz, a onda pada cak i do 1.8 GHz. Moguci razlog temperatura ili? 

tebi je uključen intel speed step-pa ti se događa razlika ta u frekvi  u prelazu testa-s jednoga na drugi..pad je frekve-...isključi c1,3,6, i intel speed step pa probaj!

13 godina
neaktivan

Hvala na objasnjenju. A gdje bi trebo to iskljucit i imal potrebe za time? Koja mu je tacno funkcija? :/

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2012 20:40 (Cobralion).
17 godina
neaktivan

Ne vjerujem da je do toga, prije da ti spušta takt zbog visokih temperatura. Ili si možda radio nešto drugo dok je vrtio ovaj test..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cobralion kaže...

Hvala na objasnjenu. A gdje bi trebo to iskljucit i imal potrebe za time? Koja mu je tacno funkcija? :/

u biosu-

funkcija ti je da štedi potrošnju energije(proc se manje grije-troši)-znači pod puni opterečenjem uključuje se ful brzina proca i kad opterečenje padne ili si gotov na primjer u kodiranju videa padne i frekvencija procesora... ful load kompa-puna frekvencija procesora-kad nikaj ne radiš na kompu frekvencija pada na minimum a s frekvencijom i voltaža procesora!!

13 godina
neaktivan

Nisam nista drugo radio.. I ja mislim da je zbog temperature. Moguce da je podeseno tako kad su visoke temperature, da se nebi pregrijao. Laptop je inace i temperatura mu ide i do 100 C kad se duze koristi na visokoj brzini :)

15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Ne vjerujem da je do toga, prije da ti spušta takt zbog visokih temperatura. Ili si možda radio nešto drugo dok je vrtio ovaj test..

garant je do toga-intel speed stepa--malo prati prelaze iz jednog testa na drugi-ak imaš uključen intel sped step frekvencija padne i opet se digne kad počne drugi test...

17 godina
neaktivan
bahrija kaže...

garant je do toga-intel speed stepa--malo prati prelaze iz jednog testa na drugi-ak imaš uključen intel sped step frekvencija padne i opet se digne kad počne drugi test...

Kod mene je sve to uključeno i radi dobro. Njega temperatura ograničava, lupi mu 100C nakon prva 2 runa i onda throttla, spušta takt..

15 godina
neaktivan
Penryn kaže...
bahrija kaže...

Kod mene je sve to uključeno i radi dobro. Njega temperatura ograničava, lupi mu 100C nakon prva 2 runa i onda throttla, spušta takt..

to malo prepuno-za laptop

-tak mi se nije grijal ni athlon mobilac na starom gericom laptopu:)

13 godina

Intel C2D E4500 @2.5GHz. Otprilike 11.9{#}

Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2012 21:15 (INCOGNITO99).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

da li 32-bitni windowsi mogu znatnije utjecat na rezultat? jer vidim da phenomi sa manjim taktom imaju dosta bolji score. proc je oc-an na 3.7ghz

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2012 21:10 (zuper).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zuper kaže...

da li 32-bitni windowsi mogu znatnije utjecat na rezultat? jer vidim da phenomi sa manjim taktom imaju dosta bolji score. proc je oc-an na 3.7ghz

da-pod 64 bitnim windowsima -bolji skor dobiješ! 

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2012 21:11 (bahrija).
14 godina
neaktivan
bahrija kaže...
zuper kaže...

A ja mislio da opet krivo moje hebeno racunalo!

::;;;)
15 godina
neaktivan
WiNAmDGAMer kaže...
bahrija kaže...
zuper kaže...

A ja mislio da opet krivo moje hebeno racunalo!

ma zanemari ovaj recimo test-

ja sa klokanim procom na 5.1 ghz dobijem manji skor nego lik na default  frekvenciji-isti proc isto rama-., s tim da mi još memorija radi na večoj frekvenciji!

16 godina

Evo moj i5 760 na 4Ghz. Nemam SP

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Isti procesor kao kod Cobraliona. Terao sam 6 da ga uhvatim u povećanoj frekvenciji..

link na capt

Early adopter
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2012 22:15 (Teerex).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Vim kaže...

Moj E7500 na stock taktu od 2,93 daje rezultat 17.000, međutim planirao sam uskoro prelazak na i3 i sandy bridge konfiguraciju.

Sada gledam da i3 2120 daje rezultat 22.000! Gledajući rezultate bojim se da to i nije neka razlika. Potezala se tema o tome kako je i3 ispred q6600!

Ipak vidim da q6600 klokan na 3,0 daje rezultat i do 40.000! Sve mi se čini da ću ipak promjeniti svoj E7500 za polovan Q6600 i miran ja. Dok se naravno ne skupi neka lova i ne uzme neki pošten i5. Što ovo pišem? Pa čisto da pitam ekipu s foruma koliko je ovaj test pouzdan i što mislite prikaže li vjerodostojne rezultate.

Pomozite mi riješiti ovu dilemu, hvala..

neznam ko je to mogao reci da je i3 ispred quada to je nemoguce i i rezultati ti sve govore ovako evo ovako nekako to ide po jacini dual core ,core 2duo ,intel i3,intel core2quad,intel i5 ,intel i7

lisnjic
17 godina
neaktivan
bahrija kaže...

ma zanemari ovaj recimo test-

ja sa klokanim procom na 5.1 ghz dobijem manji skor nego lik na default  frekvenciji-isti proc isto rama-., s tim da mi još memorija radi na večoj frekvenciji!

Zato što ti ploča ima lošu regulaciju napona pa ne može stabilno držati na 5,1GHz, tj. throttla, spušta ti množitelj zbog pregrijavanja VRM-ova. Već je bilo govora o toj ploči, mislim da je max oko 4,6GHz što možeš sa njom a da je stabilno.

14 godina
Penryn kaže...

Zato što ti ploča ima lošu regulaciju napona pa ne može stabilno držati na 5,1GHz, tj. throttla, spušta ti množitelj zbog pregrijavanja VRM-ova. Već je bilo govora o toj ploči, mislim da je max oko 4,6GHz što možeš sa njom a da je stabilno.

Stabilnost na odredenoj frekvi ovisi o naponu koji koristi za taj clock, sto veci napon to vece zagrijavanje procesora i VRM-a.

Dakle ovisno o sposobnostima pojedinog procesora ovisi i throtling takt, yebiga.

iclock2much
13 godina

2500k na 4.3 ghz

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2012 22:27 (Xboxn00b).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo na laptopu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Eto ga, mojih 29,2 GFlops...

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice