Sandy bridge stigao!

poruka: 76
|
čitano: 15.106
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Sandy brige stigan
Mitch kaže...

Ko će kupit sb a torrentlija je gadno će pogrješit. DRM mu neće dat ni file open u handbrake-u a ni gledanje brripova u wmp-u preko cpu-a

Dakle još jednom. DRM samo sprječava umnožavanje Orginalnih filmova, ništa više ni ništa manje. Svak film skinut sa torenta pa bilo on u 1080p će se bez problema gledati na SB-u

I'll be back
16 godina
microman kaže...
mata_87 kaže...

Pa i sam sam rekao da je Intel jači u high end segmentu, zar ne? I da, u pravu si glupo je uspoređivati c2d sa novijim amd-ovim procesorima, ali ja sam čisto odgovarao na post od crapfirex. Ako ćemo cijenovno onda se i e8500 cijenovno može usporediti sa višestruko jačim 2500  {#}

Kao prvo 1100T je namijenjen High End tržištu, a njegova cijena od 2300kn to potvrđuje. Sa druge strane 2500K je namijenjen Mainstreeam tržištu, a njegova cijena 1700kn to potvrđuje.

E fora je sad što taj Intelov i5 2500K za 1700kn opere uzduž i poprijeko PhenomII 1100T, dok pak i7 2600K koji je u cjenovnom rangu od 2300kn je u rangu i7 980X koji dođe 7000kn. Naravno isti taj i7 980X je oko 40% jači od najačeg AMD-a, a pošto je i7 2600k u njegovom rangu(štoviše u nekim stvarima je i brži) sada imamo situcaiju da je Intelov High End proceor za 2300kn 40% brži u odnosu na AMD-ov sa istom cijenom

da ali možeš konvertirati samo originalne filmove :P

i igrati igre koje nisu full rip verzije

16 godina
neaktivan
Commodore kaže...

To ti i govorim. Kad bi svaki put kad izadje bolji procesor bio skuplji od onoga koliko je taj slabiji kostao danasnji procesori bi kostali 1mil$. Osobno sam uvijek bio naklonjeniji AMD-u u desktop racunalima i da sad kupujem procesor i imam dva po performansama (u aplikacijama koje koristim) apsolutno jednaka procesora a da je AMD-ov 50kn skuplji opet bi ga kupio. Sve preko tih 50kn bila bi glupost. Nazalost, trenutna situacija je takva da AMD gubi bitke i u nizim segmentima.

Slažem se, osim u ovom dijelu da bi kupio amd ako su jednaki, ipak bih osobno išao u takvoj situaciji na onaj koji se bolje clocka i gledao bih sitne razlike, a ne proizvođača  {#}

CrapFireX kaže...

Mata jel ti kuzis da taj prastari C2D rula najjaceg AMD-a u aplikacijama koje koriste 2 jezgre.

A to je vecina svakondevnih aplikacija + ogromna vecina igara.

Poanta mog posta je bila ta da se Intel moze bahatiti, jer je AMD CPU divizija zadnjih godina katastrofalan.

Ne kužim, uspoređuješ dva procesora koji nikada nisu bili u istom cjenovnom segmentu. I ne, ne "rula" ga nego su razlike u performansama relativno male. Inače, oba proca su bili aktualni u isto vrijeme tako da se mogu izravno uspoređivati,   jer intel socket 1336 je u to vrijeme bio tek u početcima, s time da za dotični socket ni nije bilo jeftinijih procesora, nego samo high end i7, koji nije cjenovno, a ni performansama konkurencija phenomu x2.  I opet ću napomenuti da je phenom bio duplo jeftiniji od e8400 i nije ni bila namjera AMD-a da konkurira najjačoj E8xxx seriji, nego itelovim "budget" procesorima

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
16 godina
microman kaže...
Mitch kaže...

Ko će kupit sb a torrentlija je gadno će pogrješit. DRM mu neće dat ni file open u handbrake-u a ni gledanje brripova u wmp-u preko cpu-a

Dakle još jednom. DRM samo sprječava umnožavanje Orginalnih filmova, ništa više ni ništa manje. Svak film skinut sa torenta pa bilo on u 1080p će se bez problema gledati na SB-u

što misliš, da li mi je bolje uzeti i5 2500 k za 1200 kn ili čekati zambezija

15 godina
protjeran
mata_87 kaže...

Slažem se, osim u ovom dijelu da bi kupio amd ako su jednaki, ipak bih osobno išao u takvoj situaciji na onaj koji se bolje clocka i gledao bih sitne razlike, a ne proizvođača {#}

CrapFireX kaže...

Mata jel ti kuzis da taj prastari C2D rula najjaceg AMD-a u aplikacijama koje koriste 2 jezgre.

Poanta mog posta je bila ta da se Intel moze bahatiti, jer je AMD CPU divizija zadnjih godina katastrofalan.

Ne kužim, uspoređuješ dva procesora koji nikada nisu bili u istom cjenovnom segmentu. I ne, ne "rula" ga nego su razlike u performansama relativno male. Inače, oba proca su bili aktualni u isto vrijeme tako da se mogu izravno uspoređivati,   jer intel socket 1336 je u to vrijeme bio tek u početcima, s time da za dotični socket ni nije bilo jeftinijih procesora, nego samo high end i7, koji nije cjenovno, a ni performansama konkurencija phenomu x2.  I opet ću napomenuti da je phenom bio duplo jeftiniji od e8400 i nije ni bila namjera AMD-a da konkurira najjačoj E8xxx seriji, nego itelovim "budget" procesorima

Pretpostavka je bila da su apsolutno istih performansi, potrosnje, zagrijavanja, oc potencijala.... tih 50kn vise koje bi dao AMD-u je kao napojnica za simpatiju. Recimo da si u restoranu i da imas dva konobara koji su sa profesionalne strane isti, samo ti je jedan simpatican a drugi antipatican. Nartavno da ces htjeti simpaticnog konobara i da ces mu dati bolju napojnicu. ali ako znas da ce te ovaj antipaticni za istu cijenu pocastiti desertom i picem, situacija se mijenja. Intel je ovaj put podigao ljestvicu prilicno visoko i AMD ce se morati jako potruditi za svoj dio trzista. Misljenja sam da ce morati napraviti procesor priblizan i5 2500k i prodavati ga po cijeni danasnjeg x4 955. Kamo srece da naprave procesor jaci od 2500k pa da je i skuplji malo.

16 godina
Sandy brige stigan

Evo dogovorio sam se sa ditechom, oko 10-15 veljače dolazim po i5 2500k za (preračunato bez poreza) 1190 kn, možda uzmem i sabertooth matičnu (za 189 eura i još se makne porez) ili da uzmem ovdje asrockicu p67 extreme 4?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Mitch kaže...

Evo dogovorio sam se sa ditechom, oko 10-15 veljače dolazim po i5 2500k za (preračunato bez poreza) 1190 kn, možda uzmem i sabertooth matičnu (za 189 eura i još se makne porez) ili da uzmem ovdje asrockicu p67 extreme 4?

a sta je sa onom zastitom?

CyberPunk http://myanimelist.net/animelist/FranzBonaparta
15 godina
protjeran
Mitch kaže...

što misliš, da li mi je bolje uzeti i5 2500 k za 1200 kn ili čekati zambezija

Iako nisi mene pitao, mislim da bi se mogao nacekati. AMD mora napraviti konkurentan proizvod da bi mu se isplatila masovna proizvodnja. Sudeci po najavama njihov najveci napredak ce piti 128bit arhitektura koja zaista nije potrebna. 64bit je bio neophodan iskljucivo zbog mogucnosti indexiranja RAM-a. Ako tvoj trenutni kompjuter zadovoljava potrebe nista te ne kosta pricekati pa onda odluciti.

16 godina
hrvatskafarkasevec kaže...
Mitch kaže...

a sta je sa onom zastitom?

asrockica ima neku podršku za to, odnosno u biosu se to može disableati

14 godina
neaktivan
mata_87 kaže...
Commodore kaže...

To ti i govorim. Kad bi svaki put kad izadje bolji procesor bio skuplji od onoga koliko je taj slabiji kostao danasnji procesori bi kostali 1mil$. Osobno sam uvijek bio naklonjeniji AMD-u u desktop racunalima i da sad kupujem procesor i imam dva po performansama (u aplikacijama koje koristim) apsolutno jednaka procesora a da je AMD-ov 50kn skuplji opet bi ga kupio. Sve preko tih 50kn bila bi glupost. Nazalost, trenutna situacija je takva da AMD gubi bitke i u nizim segmentima.

Slažem se, osim u ovom dijelu da bi kupio amd ako su jednaki, ipak bih osobno išao u takvoj situaciji na onaj koji se bolje clocka i gledao bih sitne razlike, a ne proizvođača  {#}

CrapFireX kaže...

Govorim o brand new Phenom II X6 1100T koji nije uspio dohvatiti performance/core prastare Wofdale arhitekture. Sta je tu nerazumljivo?

A to "nije ni bila namjera AMD-a da konkurira najjačoj seriji" možeš objesiti skupa s AMD-om mačku o rep.

Napraviš proc, i kada vidiš da je smeće, normalno da ga cjenovno pozicioniraš tako. A ne obratno da želiš napraviti meh proc.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.1.2011 22:39 (CrapFireX).
16 godina
CrapFireX kaže...

Govorim o brand new Phenom II X6 1100T koji nije uspio dohvatiti performance/core prastare Wofdale arhitekture. Sta je tu nerazumljivo?

ti čini se neznaš o čemu govoriš :

Handbrake rezultati (inception brrip sa hardcodeanim titlovima) :

e8600 - 7h i 58 minuta

q8200 - 4h i 32 mnute

1100 - 1h i 19 minuta

14 godina
neaktivan
Sandy brige stigan

Ti si slobodno Mitch ukljuci u razgovor. Nema veze sto ti nista nije jasno.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Sandy brige stigan

Govoris iskljucivo o igrama. Zadnja PC konfiguracija koju sam kupio ima i5 750 u sebi. mjesec dana poslije na trziste je izasao x6 1055 i meni je zao sto nisam kupio taj procesor, koji je pri izlasku na trziste kostao malo vise od i5 750 a danas kosta manje od i5 760.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sandy brige stigan

Da, govorim o igrama, jer igram igre, a ne renderiram nekakav 3d.

Ali naravno da nije rijec samo o igrama, vec i o aplikacijama koje nemaju vise od dva threada.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Commodore kaže...{#}

Govoris iskljucivo o single threaded igrama. Zadnja PC konfiguracija koju sam kupio ima i5 750 u sebi. mjesec dana poslije na trziste je izasao x6 1055 i meni je zao sto nisam kupio taj procesor, koji je pri izlasku na trziste kostao malo vise od i5 750 a danas kosta manje od i5 760.

damn, krivi botun 

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.1.2011 22:45 (Commodore).
14 godina
neaktivan
Sandy brige stigao

{#}

LOL

0 0 hvala 0
16 godina
CrapFireX kaže...

Ali naravno da nije rijec samo o igrama, vec i o aplikacijama koje nemaju vise od dva threada.

jeli ?

ajde pokreni sysmark pa da vidimo hoće li te razbit 1100 ili tvoja 775 socket serija

14 godina
neaktivan
Mitch kaže...
CrapFireX kaže...

jeli ?

ajde pokreni sysmark pa da vidimo hoće li te razbit 1100 ili tvoja 775 socket serija

16 godina
CrapFireX kaže...
Mitch kaže...
CrapFireX kaže...

jeli ?

fake rezultati, 8600 ni na jednoj konfiguraciji nije išao preko 170 u overallu

15 godina
protjeran
Sandy brige stigao

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mitch kaže...

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/cpu-benchmark-highend_5.html#sect1

Evo ovdje je E8600 na 207 overall. Nisu svi valjda fejkali?

16 godina
motom2772 kaže...
Mitch kaže...

Onda je do jedne moje konfiguracije gdje sa p45 chipsetom, 4gb 1333 gskil ddr3, 4850 hd ne prelazi 120 bodova

15 godina
protjeran
motom2772 kaže...
Mitch kaže...

Nemojte previse paznje obracati na tu sintetiku. Cak je i ovdje vidljivo da je E8600 pobjednik nad Q9550, dosta skupljim i dosta boljim procesorom istog proizvodjaca. Previse ovakvih podataka samo pomuti realno rasudjivanje.

Ja u uredu imam 4 PC-ja i otprilike svakih 7-8 mjeseci kupujem novu konfiguraciju (zavisi od stanja na trzistu) a onu najslabiju umirovim (najcesce poklonimo nekome). Trenutno je u najslabijoj i najstarijoj 64 6000+, a u svim novijima su Inteli. Kako stanje stoji, za zamjenu toga pricekat cu Buldozere a kupit opet Intela (i7 2600K).

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.1.2011 23:08 (Commodore).
14 godina
neaktivan
Sandy brige stigao

Pa naravno da je E8600 sa 500MHz vecim taktom pobjednik nad Q9550 u slabo threadanom aplikacijama koje vrti Sysmark.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sandy brige stigao

"A to "nije ni bila namjera AMD-a da konkurira najjačoj seriji" možeš objesiti skupa s AMD-om mačku o rep.

Napraviš proc, i kada vidiš da je smeće, normalno da ga cjenovno pozicioniraš tako. A ne obratno da želiš napraviti meh proc."

Znači mišljenja si da je phenom x2, koji je (po stoti put napominjem) duplo jeftiniji od E8xxx smeće, samo zato što ima malo lošije performanse? Istom logikom bi svaki jeftiniji procesor bio smeće? Sve serije intelovih c2d ispod 8xxx su smeće, jer nemaju 6mb L2 cachea?   Kažeš da su ti igre najbitniji kriterij. Taj 1 FPS ti znači da je procesor bolji? Pa zar nebi za tu razliku u cijeni mogao kupiti jaču grafičku karticu? E8xxx su odlični dvojezgreni procesori i to je činjenica, ali nikako ne opravdavaju svoju cijenu. Nema veze što za iste pare dobiješ solidni quad koji će brže obavljati svakodnevne radnje...

On topic: Svaka čast Intelu za Sandy Bridge, jedna stvar koja me je ugodno iznenadila je cijena. Stvarno dugo nismo vidjeli Intelov proc koji ima tako dobar odnos perofrmansi i cijene, ako se ne varam još od starog Q6600.

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sandy brige stigao

Phenom II nikada nije bio duplo jeftiniji od EOL e8xxx.

BTW malo si zastranio. Tema je Sandy Bridge, za cije cjene u nas sam ja rekao da mozemo zahvaliti jadnom i nikakvom AMD-u.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Sandy brige stigao

pa cijene su po meni odlicne 

x6 dobijes za 1300kn,a za video encode za koji mi treba je odlican za te novce 

uzmem matincu za 500kn,hard za 400,ram za 350,a grafa mi netreba 
a za to je dovoljan fortron 400w za 300kn i to ti ispadne 3000kn 

nista drugo mi nije potrebno,a kasnije ako se lagano se neka grafa upikne,ak bas dobijem volju za neku igru

i sad koliko bi platio komp sa istim performansama na intel platformi?

CyberPunk http://myanimelist.net/animelist/FranzBonaparta
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.1.2011 23:58 (hrvatskafarkasevec).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Sandy brige stigao

Očito da ono vatreno govno nekuži da proizvođać procesora nijie kriv što programeri, neznaju/neće napravit igru/aplikaciju koja koristi više od dvije jezgre. Iako su 64 bitni procesori izašli prije cca 7 godina, tek je windows 7 64-bita postao ajmo reć standardan. XP 64 je imao katastrofalnu podršku drivera i programa, vista malo bolja ali sa sedmicom je došlo tek da igre i aplikacije rade kao na 32 bitnim. Sad imao procesore od 6 jezgri a uskoro i više a igre tek sad "vole" 4 jezgrene proceve. i vidimo da 4 jezgreni sandy je  igrama jači od intelovog šestaka. To nije krivnja proizvođaća procesora već programera koji očito nisu u stanju pratiti razvoj procesora.

Normalno da ako imaš program koji zna iskoristit 6 jezgri nečeš uzet 2 jezgrenog proca jer je on bolji u u programima koji koriste samo 2 jezgre, a u budučnosti će biti sve više i više programa sa podrškom za 4+ jezgre, mada se to govori već skor dvije godine, pomaka baš i nema.

Ako se ovako nasti mogli bi doći u situaciju ka budmeo imali 20 jezgrene procesore a programe koji nemogu iskoristit 50% jezgri, pa ih opet budemo uspoređivali sa 2-4 jezgrenim procevima.

Naravno u profesionalnom svijetu, tko zna iskoristit 6 jezgreni proc taj će ga kupit, a za igre je i dovoljan onaj sa duplo manje jezri.

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sandy brige stigao

Evo i mogućih problema s novim procesorima:

“Socket burn” is back with Sandy Bridge!

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Sandy brige stigao
klimama kaže...

Evo i mogućih problema s novim procesorima:

“Socket burn” is back with Sandy Bridge!

Opet???

Malo mi je sumljivo da je direktno od Gigabytea za testiranje dobio plocu sa vec sprzenim socketima.

Mene vise brine sto ce se linux distribucije morati prilagodjavati Intelovoj Sandy Bridge grafici, nego obrnuto. Ocito je da sandy bridge ima velikih problema sa openGL-om na Linuxu i nadam se da nece imati na windowsima jer cu ih onda zaobici u sirokom luku.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice