Razlika između socketa Intel

poruka: 10
|
čitano: 5.956
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Znaći zanima me koja je razlika između socketa(1155,1156,2011)

Ja znam za unlockane i lockane procesore,pa i za Sandy Bridge.Ali me zanima koju bi onda matičnu bilo bolje uzeti za dugoročno(mislim socket tako da ak želim mjenjati za par godina da socket bude aktualan)

a koji bi pružio najbolje performanse trenutačno?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Razlika između socketa Intel
2011 jer ce podrzavati nadolazece Ivy bridge procesore
14 godina

Ovisi cime se bavis?Samo gaming ili i video obrada?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pa nisam baš neki hardcore gamer ali volim odigrat igre tipa nove FIFE,COD-a,BF.Ali i Autocad i Microsoft Visual Studio(iako mi to radi i na sadašnjem Dual Core-u 3.1 ghz bez prob)

14 godina

Kupis neku dobru plocu i I5 2500K.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ali to me i zanima kakvu ploću da uzmem je li bolje 1155(Sandy Bridge) ili novije tipa 1156,2011.Znam da je Sandy Bridge izvrstan i sve ali evo sad će već početi izlazit Ivy Bridge...Tako da mene prije svega zanima dobro rješenje s nekom matičnom na koju ću moći nadograđivati RAM,grafu itd.Daj mi neku preporuku jer ne namjeravam odmah kupiti imam tek 3.5k negdje ono 6,7 mj

14 godina
kiki96 kaže...

Ali to me i zanima kakvu ploću da uzmem je li bolje 1155(Sandy Bridge) ili novije tipa 1156,2011.Znam da je Sandy Bridge izvrstan i sve ali evo sad će već početi izlazit Ivy Bridge...Tako da mene prije svega zanima dobro rješenje s nekom matičnom na koju ću moći nadograđivati RAM,grafu itd.Daj mi neku preporuku jer ne namjeravam odmah kupiti imam tek 3.5k negdje ono 6,7 mj

S1156 je stariji od S1155 na kojem je SB.Najnoviji je LGA 2011.Javi se za 6 mjeseci pa cemo ti reci,dotad ce se mnogo toga promijeniti.

15 godina
kiki96 kaže...

Ali to me i zanima kakvu ploću da uzmem je li bolje 1155(Sandy Bridge) ili novije tipa 1156,2011(ivy bridge).Znam da je Sandy Bridge izvrstan i sve ali evo sad će već početi izlazit Ivy Bridge...Tako da mene prije svega zanima dobro rješenje s nekom matičnom na koju ću moći nadograđivati RAM,grafu itd.Daj mi neku preporuku jer ne namjeravam odmah kupiti imam tek 3.5k negdje ono 6,7 mj

ovo boldano su ti najnoviji socketi od intela...

ako ideš na novo sa nekom računicom za budučnost ,nikako nebi preporučao s.1156.

napokon dočekao DNF!
13 godina
neaktivan

Mislim da bi trenutačno najbolji bio i5 2500k (ili i7 2600k za neke zahtjevnije programe) sa Z68 matičnom (Socket 1155).

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2012 18:24 (Camaro ZL1).
15 godina

lga 1155 je trenutacno njihov "mainstream" socket dok je 2011 high end...

Uglavnom javi se za 6-7 mjeseci da ti veloimo detaljnije

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice