Razlika između cpu-a za server i home?

poruka: 6
|
čitano: 5.728
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Zanima me ima li razlike između(gore navedeno), ili je samo ime drugačije, ili procesori za server imaju neke druge setove instrukcija itd.

Hvala, pozdrav.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Razlika između cpu-a za server i home?
Wuk19 kaže...

Zanima me ima li razlike između(gore navedeno), ili je samo ime drugačije, ili procesori za server imaju neke druge setove instrukcija itd.

Hvala, pozdrav.

Procesori za severe su napredniji po kolicini cache memorije i td...

Ubiti gradjeni su tako da mogu obavljati mnogo zahtijevnije stvari,ali razlika je vrlo mala.

Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
17 godina
xZero kaže...
Wuk19 kaže...

Hvala, pozdrav.

Procesori za severe su napredniji po kolicini cache memorije i td...

Ubiti gradjeni su tako da mogu obavljati mnogo zahtijevnije stvari,ali razlika je vrlo mala.

I ne bas. Serverski procesori su najcesce underclockani, kontrola kvalitete je jako rigorozna (npr i7 i neki novi Xeoni su skoro pa identicni, samo su Xeoni napravljeni od "kvalitetnijih" waffera). Dalje, neki serverski procesori za razliku od stolnih procesora imaju dodatne instrukcije i slicno.

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan

Noviji Xeoni podržavaju ECC RAM (ne znam koliko je tu stvar do matične ili ne) i podršku za više procesora u sustavu.

Ali sama jezgra je identična regularnim i7...

GMT -5

2 0 hvala 0
17 godina
D4RKL1NG kaže...

Noviji Xeoni podržavaju ECC RAM (ne znam koliko je tu stvar do matične ili ne) i podršku za više procesora u sustavu.

Ali sama jezgra je identična regularnim i7...

Mislim da je to do memorijskog kontrolera (nisam siguran je on na maticnoj ili na procu). Vise procesora ovisi o chipsetu, ne o procesoru.

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan
http://gtabalkan.com
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice