Kupujem ovaj proc na ovu MBO... Kako ide sa OC? i Kakav je opcenito q8200
Pomoc!!
Pomoc!!
Pomoc!!
Uz dobro hlađenje moći ćeš klokati taj CPU međutim smatram da maksimalno nećeš moći klokati CPU-a jer će te ograničavati RAM.
Pomoc!!
Uz dobro hlađenje moći ćeš klokati taj CPU međutim smatram da maksimalno nećeš moći klokati CPU-a jer će te ograničavati RAM.
slazem se imam doticni proc posto ima nizak mnozitelj moras dizat fsb ako nemas dobar ram neces moci dobiti previse!
ram trenutno imam 3* ddr2-800Mhz...
Nadam se da proc moze bar do 3 Ghz, ali naravno uz dobar cooler...
sto kazete?
Ja sam ga imao na svojoj matičnoj, i uspio sam ga dić najviše do 2.71 na katani.
Al moja matična ima dosta zbagan čipset što se tiće klokanja tako da mislim da bi mogao i više.
a kakav je ovaj q8200 u poredjenju s e7500... molim vaše mišljenje!
gaming itd..
ja imam ovaj e7500 ali sam nasao savrsenu ponudu za q8200, kolega ga prodaje za skroz pogresnu cijenu :))
sad mislim da ga kupim jer quad je ipak quad, al nezz za gaming koji bi bio bolji?
To ti ovisi o igri, jel zna iskoristit četiri jezgre ili ne zna. Ali ako ga klokaš na 3 ghz bit će ti jednak i u igrama koje znaju iskoristit samo dualac
to je ok.. ali u posljednje vrije quad je optimalan. Sve igre koje izlaze u buduće mislim da više traže quadove! dualci postaju minimalci :)
samo me muči to što ovaj q8200 ima loša iskustva s OC!
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
prodaje ga isto za 450 kn... nezz sad bas kakav je nasuprot starom q6600 koji je isto odlican proc..
ali ako moze do 3 Ghz onda cu da mjenjam e7500 :) ipak je jeftin
Moj ide i preko 3 (mislim da sam ga digao na 3.15 za probu, držao sam ga na 3 dugo vremena), no već ga duže vrijeme držim na 2.8-2.9 i nisam imao potrebu za podizanjem takta.
Kod tebe je MBO bolji od mog Asus p5kpl/1600 + imas jaci takt RAM... Mislim da se kod mene nece moći tako OC-ati!
prodaje ga isto za 450 kn... nezz sad bas kakav je nasuprot starom q6600 koji je isto odlican proc..
ali ako moze do 3 Ghz onda cu da mjenjam e7500 :) ipak je jeftin
Moj Quad 6600 je G0 stepping i bolje se kloka makar je stariji i ima 8mb cache memorije za razliku od quad 8200 i ima veci mnozitelj i lakse ga je overclockirati. Probaj naci Quad 6600 sa G0 revizijom, ako ne uzimaj taj.
ipak cu malo pricekati. necu kupiti ovaj q8200 zbog nekih njegovih losih strana i prvenstveno OC-a. Cekam za neki q9xxx s vecom frekvencijom i boljim množiteljem!
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Pozdrav, znam da je ovo stara tema ali da pitam, dakle Q8200 radi dobro na ASUS P5KPL-AM? Jer ja bi si ga uzeo a netko mi je napomenu da možda neće raditi na njoj iako je ima na support listi od matične... Pozz!